Hjälp oss stänga minkfarmerna!

  • Namninsamlingen Rädda hundarna på Göteborgs universitet är nu avslutad. Stort tack för allt engagemang! Skriv gärna under för minkarna här under.

I Sverige dödas varje år omkring 900 000 minkar för sin päls. I det fria är minkar ensamlevande rovdjur som lever på stora ytor och jagar på land och i vatten. Deras situation på minkfarmerna är raka motsatsen där de lever sina korta liv instängda i små nätburar tätt inpå varandra.

Djurrättsalliansen har besökt en stor del av landets minkfarmer och kunnat visa upp minkarnas verklighet. Många minkar utvecklar beteendestörningar som svansbitning, kannibalism och stereotypa rörelser, ett tydligt tecken på hur dåligt de mår av fångenskapen.

2018 kom det glädjande beskedet att Norge förbjuder pälsdjursfarmning. Även andra länder som exempelvis Storbritannien, Kroatien, Nederländerna, Tyskland och Tjeckien har redan beslutat att avveckla pälsfarmerna. Det är dags att Sverige gör samma sak. Minkfarmer innebär djurplågeri och hör inte hemma i ett modernt samhälle.

Pälsen tillhör djuren – Stäng minkfarmerna nu!

Ange ditt namn
Ange en stad
Ange en giltig e-postadress
* Obligatoriska fält

Namninsamlingen kommer användas i opinionsbildande syfte.
Dina uppgifter kommer inte användas i några andra syften. Läs mer om vår hantering av personuppgifter.