Engagera dig

Bli aktiv

Har du också fått nog av hur djuren behandlas? Djurrättsalliansen består av vanliga människor som valt att engagera sig för djuren. Det engagemanget ser olika ut för olika personer; en del kommer på demonstrationer eller flygbladsutdelningar, andra arbetar med att omplacera djur eller vara volontär på Vegomässan. Poängen är att det alltid finns något du kan göra för att hjälpa till. Att vara aktiv är ett utmärkt tillfälle att lära känna likasinnade samtidigt som du har vetskapen om att du hjälper till att förändra för djuren och öka medvetenheten om deras verklighet.

Skriv till oss på info@djurrattsalliansen.se och berätta lite om dig själv och hur du vill engagera dig. Här är några av de vanligaste sätten att bli delaktig i vårt arbete:

Aktivistteam

Anmäl dig till vårt aktivistteam på Facebook! Där kan du komma i kontakt med andra engagerade på din ort så att ni kan styra upp aktiviteter tillsammans, exempelvis flygbladsutdelningar. Du kommer även få tips om större demonstrationer och aktiviteter och olika sätt som du kan hjälpa till på. För att gå med i vårt aktivistteam skickar du ett mail till oss med ditt namn samt Facebooknamn.

Gå med i en lokalgrupp

I nuläget har Djurrättsalliansen lokalgrupper i Stockholm, Göteborg och Malmö. Där anordnas möten och olika aktiviteter och du kan engagera sig tillsammans med andra personer i en redan existerande grupp. Nya aktiva är alltid varmt välkomna.

Sprid material

Med hjälp av flygblad kan du lätt nå hundratals personer. Beställ kostnadsfritt flygblad och affischer från oss och hjälp oss att sprida dem. Dela ut flygblad i brevlådor, på stan eller lämna på restauranger och cafér eller varför inte i väntrummet hos veterinären? Sätt upp affischer på anslagstavlor och på olika arbetsplatser/skolor och liknande.

Kontorsarbete

Ibland behöver vi hjälp på vårt lilla kontor som finns i Skarpnäck i södra Stockholm. Exempel på arbetsuppgifter kan vara att packa beställningar av flygblad, sortera papper och lite annat pyssel. Om du är intresserad av att hjälpa till på kontoret, skicka ett mejl till oss.

Infobord

Ett bra sätt att nå ut till allmänheten är genom infobord. Förutom att nå intresserade är det ett bra tillfälle att samla in pengar till organisationen. Oftast räcker det att vara två till tre personer för att anordna ett infobord och det kräver inte så mycket planering.

Utdelning av vegomat

Matutdelningar är ett utmärkt sätt att nå folk med vegofrågan. Låt människor få smaka hur gott det är med växtbaserad mat och vem säger nej till ett smakprov? Det brukar vara en bra start för de som är intresserade av att ändra sina kostvanor.

Demonstrationer

Djurrättsalliansen anordnar protester och demonstrationer. Ibland allmänna djurrättsmanifestationer och ibland mer riktade demonstrationer, till exempel utanför en pälsaffär eller Kolmårdens delfinarium.

Översättning

Många gånger behöver vi få texter översatta, ofta med kort varsel. Det vi främst behöver hjälp med är översättning till och från engelska.

Fotografering

Vi kan behöva hjälp med fotografering i samband med till exempel protester, vegoevent eller liknande.

Grafisk formgivning

Vi är alltid i behov av grafiska formgivare som hjälper oss ideellt. Det kan till exmpel vara att ta fram ett flygblad, göra bilder till sociala medier eller ett tryck på en t-shirt. Om du är intresserad, skicka ett mejl till oss och skicka gärna med några arbetsprover på tidigare arbeten.

Hålla föredrag

Gillar du att prata om djurrätt och veganism? Då skulle du platsa i vårt team av personer som håller föredrag på bland annat skolor, möten, mässor. Hör av dig om intresse finns.

Ta hand om djur

Vi får ständigt förfrågningar om att hjälpa folk att omplacera djur som är avlivningshotade, hemlösa, vanvårdade eller av andra anledningar i behov av ett nytt hem. Vi försöker att hjälpa till i den utsträckning vi kan och ibland räddar vi även själva djur. De djur det rör sig om är oftast katter, hundar, kaniner, råttor och höns. Om du har möjlighet att ta hand om ett eller flera djur som behöver nya hem så kontakta oss, så hör vi av oss till dig med information.

Nyhetsbrev

Prenumera på vårt nyhetsbrev och få information från oss om aktuella kampanjer och vårt arbete för djuren. Nyhetsbrevet skickas ut omkring en gång i månaden.

Läs mer

Tipsa oss

Om du har information om något som händer på en farm, slakteri, djurpark, cirkus, minkfarm eller i ett laboratorium och vill dela med dig av den informationen, ta kontakt med oss.

Läs mer