Tiden är inne – stäng minkfarmerna!

I Sverige finns det pälsdjursfarmer där minkar föds upp för att gasas ihjäl och flås för sin päls. Omkring 442 500 minkar (2019) dödas årligen på svenska minkfarmer. Djurrättsalliansen har dokumenterat verkligheten för minkarna på svenska minkfarmer och har offentliggjort bilder och filmer sedan 2010. Syftet är att ge allmänheten en inblick i djurens situation och visa det djurplågeri som minkfarmning innebär och vad som är helt lagligt i Sverige. Det finns bara ett sätt att få ett slut på djurplågeriet och det är att stänga alla minkfarmer.

Pälsindustrin globalt är på nedgång. Bland annat har redan flera länder i Europa avvecklat eller håller på att avveckla pälsdjursfarmerna. Allt fler av de stora modehusen väljer att bli pälsfria. Industrin har även påverkats av den pågående pandemin då covid-19 har upptäckts på minkfarmer i Sverige, Danmark, USA, Nederländerna och Spanien. I Nederländerna fattades beslutet att avveckla alla farmer i landet till våren 2021. I Danmark, ett av världens största pälsproducerande länder, fattades beslutet att avliva samtliga minkar på de över 1 000 minkfarmer som finns i landet.

I Sverige är opinionen mot minkfarmerna stark – tidigare opinionsundersökningar har visat att 8 av 10 svenska vill förbjuda minkfarmning. Även Sveriges Veterinärförbund förespråkar ett förbud av minkuppfödning i bur. Tiden är inne – stäng minkfarmerna i Sverige!

På den här sidan kan du ta del av Djurrättsalliansens omfattande material från svenska minkfarmer, hitta information om hur minkfarmerna fungerar och läsa mer om Djurrättsalliansens arbete för att stänga minkfarmerna. Du hittar även information om vad du kan göra för att hjälpa oss att stänga minkfarmerna.

Djurrättsalliansen avslöjar svensk pälsindustri. Ta del av vår dokumentation här under.

Alla bilder och filmer på den här sidan är från Sverige, tagna av oss i Djurrättsalliansen.

Bli månadsgivare

Ett enkelt och betydelsefullt sätt att hjälpa till är att bli månadsgivare.

Bli månadsgivare »

Skänk en gåva

Din gåva till Djurrättsalliansen gör skillnad. Skänk en gåva och hjälp oss försvara djuren.

Skänk en gåva » 

Bli stödmedlem

Var med och gör Djurrättsalliansens arbete för alla djurs rättigheter möjligt. Som stödmedlem bidrar du och hjälper oss att göra skillnad för djuren.

Bli stödmedlem »

Testamente

Genom att testamentera till Djurrättsalliansen kan du låta ditt eget engagemang för djuren leva vidare efter din bortgång.

Testamentera till djuren »