Vegoarbete

Förespråkar veganism

Djurrättsalliansen förespråkar en livsstil som inte bygger på utnyttjande av djuren. Vi menar att de har rätt till sina egna liv, att de har behov och intressen som de har rätt att få tillgodosedda. Låter det abstrakt? Vad det handlar om är helt enkelt att välja god mat som inte bygger på utnyttjande och död. Idag finns mängder av alternativ till djurprodukter. Det kanske kan kännas svårt att gå över till att äta sojakött istället för djurkött, dricka havremjölk istället för komjölk och baka tårtor utan ägg. Men det är faktiskt enklare än vad man kan tro! Det gäller bara att skaffa sig lite koll över alternativen till djurprodukterna. En vegansk kost är både bättre för ens hälsa, miljön och djuren.

Vi arbetar med att förespråka en djurvänlig livsstil som är växtbaserad och där olika former av djurförtryck väljs bort som exempelvis cirkus eller att bära päls eller skinn. Vårt häfte ”Varför vegan?” med information, tips, recept har vi spridit i tusentals exemplar till alla intresserade och vi brukar även anordna matutdelningar med smakprover av veganska produkter som finns tillgängliga överallt för att på så sätt visa hur både gott och enkelt det är att vara vegan. Du kan läsa det online här eller beställa det i papperform från oss. Vi anordnar även Veganutmaningen där vi hjälper folk att leva veganskt under en månad och Sveriges största vegomässa – Vegomässan. Med mycket små medel har vi lyckats sätta fokus på djurförtrycket och hur djur utnyttjas och inspirerat tusentals att förändra sina vanor och välja en djurvänlig livsstil.

 

 

Veganutmaningen

Den stora veganutmaningen är ett projekt som syftar till att ge en njutbar och rolig introduktion till vegansk mat. Deltagarna får inspirerande recept per mail, en egen matcoach och tillgång till rabatter och spännande produkter under en månads tid.

Läs mer

Vegomässan

Djurrättsalliansen anordnade Sveriges första vegomässa år 2007 och det blev en stor succé. Idag är Vegomässan landets största vegomässa och har anordnats totalt elva gånger i Stockholm och Malmö.

Läs mer