Vegoarbete

Förespråkar veganism

Djurrättsalliansen förespråkar en livsstil som inte bygger på förtryck, utnyttjande och dödande av djur. Vi menar att alla djur har rätt till sina egna liv, att de har behov och intressen som de har rätt att få tillgodosedda. Djur är inte mat, kläder, försöksobjekt eller underhållning, de är tänkande och kännande individer som vi människor inte har något rätt att utnyttja för våra egna intressens skull. Låter det abstrakt? I dagens samhälle är det tyvärr norm och lagligt att vi människor ser andra djur som produkter och egendom som vi kan utnyttja och döda. Men detta vill Djurrättsalliansen förändra och vi kämpar för en djuretisk framtid som innebär att inga djur utnyttjas inom livsmedelsindustrin, modeindustrin, nöjesindustrin eller i vetenskapliga försök.

Hur vi kan nå dit börjar bland annat med var och en av oss. Vad det handlar om är helt enkelt att leva djurvänligt och inte konsumera produkter som bygger på utnyttjande och död. En stor del av det vi konsumerar är mat. Idag finns mängder av alternativ till djurprodukter. Det kanske kan kännas svårt att gå över till att äta sojakött istället för djurkött, dricka havremjölk istället för komjölk och baka tårtor utan ägg. Men det är faktiskt enklare än vad man kan tro! Det gäller bara att skaffa sig lite koll över alternativen till djurprodukterna. En vegansk kost är både bättre för ens hälsa, miljön och djuren. Läs vårt häfte ”Du kan göra skillnad?” genom att klicka på bilden här under.

 

Vi arbetar med att förespråka en djurvänlig livsstil som är växtbaserad och där olika former av djurförtryck väljs bort som exempelvis cirkus eller att bära päls eller skinn. Vi anordnar även Veganutmaningen där vi hjälper folk att leva veganskt under en månad och anordnade även den första helveganska mässan i Sverige. Vegomässan var den största i sitt slag i Sverige och arrangerades fram till och med 2018. Med mycket små medel har vi lyckats sätta fokus på hur djur utnyttjas och inspirerat många att förändra sina vanor och välja en djurvänlig livsstil.

Veganutmaningen

Den stora veganutmaningen är ett projekt som syftar till att ge en njutbar och rolig introduktion till vegansk mat. Deltagarna får inspirerande recept per mail, en egen matcoach och tillgång till rabatter och spännande produkter under en månads tid.

Läs mer

Vegomässan

Djurrättsalliansen anordnade Sveriges första vegomässa år 2007 och det blev en stor succé. Idag är Vegomässan landets största vegomässa och har anordnats totalt elva gånger i Stockholm och Malmö.

Läs mer