Visar djurens verklighet

Djurfabriken

2015 lanserade Djurrättsalliansen hemsidan djurfabriken.se. Under flera års tid har Djurrättsalliansen samlat in filmmaterial från svenska djurindustrier. Vi har besökt djurfabriker och arbetat på slakterier för att kunna dokumentera hur djur lever och dör inom svensk livsmedelsindustri. Materialet på hemsidan är helt unikt. Det handlar om de individer vi möter varje dag men aldrig ser i livet. De finns omkring oss i mataffärer, på restauranger och på reklampelare. Vi delar Sverige med miljontals djur som föds upp och dödas för att hamna på våra tallrikar.

På sidan visas Djurrättsalliansens dokumentation, du hittar grundläggande information om hur olika djurindustrier fungerar och fakta om djurens naturliga beteenden och förmågor. Det som visas på sidan är det som är helt lagligt i Sverige. Det är inga skandalbilder, extrema undantagsfall eller vanvårdsfall. Det är vardagen för djuren i djurfabrikerna och på slakterierna. 

Här kan du se vår film Djurfabriken där du får en inblick i den svenska livsmedelsindustrin. Allt är dokumenterat av Djurrättsalliansen i Sverige och visar hur djur lever och dör för att bli mat.

Dokumenterar och avslöjar

Djurrättsalliansen arbetar med att dokumentera svenska djurindustrier för att kunna visa upp och avslöja djurens verklighet. 

Vi dokumenterar bland annat svenska grisfabriker, minkfarmer, hönserier, mjölkgårdar, kycklingfabriker och fiskodlingar. Vi har arbetat undercover på slakterier för att få ut bilder och film på hur dödandet av olika djur går till och för att kunna visa upp hur djur dödas på löpande band.

Läs mer

Övriga avslöjanden

Se dokumentation från några av våra uppmärksammade avslöjanden.

Läs mer