Ett liv som gris

Grisarnas verklighet i Sverige

Djurrättsalliansen har sedan 2009 offentliggjort bilder och filmer som visar hur grisarnas som föds upp för att bli mat i Sverige lever sina liv. Vi har filmat på hundratals grisfabriker spridda över hela landet, både större och mindre, däribland några av Sveriges allra största. Materialet ger en unik inblick i en av Sveriges största djurindustrier. Det är en glasklar nutidsbild över ett omfattande djurplågeri. Grisarnas vardag i fabrikerna kantas av betong, tristess, sjukdomar, smuts och död.

Se en av våra senaste filmer och titta på våra foton nedan.Ställ dig sedan frågan om du tycker att grisar ska tvingas leva så här och dödas för att vi människor vill äta kött. Det här är svensk grisindustri – grisarnas verklighet. 

Grisindustrin innebär djurplågeri, lidande och död. Grisar föds upp och lever enbart för att dödas.

Djurrättsalliansens första avslöjande om grisindustrin i Sverige, 2009, kom att kallas grisskandalen, då hade vi dokumenterat förhållandena på över 100 svenska grisfarmer.Bilderna och filmerna på grisarnas verklighet dominerade i medierna under en längre tid, dåvarande Swedish Meats ordförande tvingades avgå och både grisindustrin och politiker lovade bättring. Sedan dess har vi upprepade gånger visat upp grisarnas verklighet för allmänheten. Läs här om vad som har förändrats – eller inte förändrats – för grisarnas det senaste decenniet.

Under 2019 års granskning av grisindustri i Sverige samarbetade Djurrättsalliansen med fotografen Aitor Garmendia vars bilder du kan se här under.

Bli månadsgivare

Ett enkelt och betydelsefullt sätt att hjälpa till är att bli månadsgivare.

Bli månadsgivare »

Skänk en gåva

Din gåva till Djurrättsalliansen gör skillnad. Skänk en gåva och hjälp oss försvara djuren.

Skänk en gåva » 

Bli medlem

Var med och gör Djurrättsalliansens arbete för alla djurs rättigheter möjligt. Som medlem bidrar du och hjälper oss att göra skillnad för djuren.

Bli medlem »

Testamente

Genom att testamentera till Djurrättsalliansen kan du låta ditt eget engagemang för djuren leva vidare efter din bortgång.

Testamentera till djuren »

Starta en egen insamling

På Facebook kan du starta en insamling till vårt arbete för djuren, till exempel i samband med en födelsedag. Tillsammans med dina vänner samlar ni in till en målsumma som du själv bestämmer.

Starta en insamling via Facebook »