Djurparker

Stäng Furuviksparken och omplacera djuren till fristäder

Fyra schimpanser har skjutits ihjäl av Furuviksparken. Tre schimpanser har sett sina vänner och familjemedlemmar dödas. De senaste dagarnas händelser har väckt många och starka reaktioner. Nu behövs handling! Djurrättsalliansen uppmanar Furuviksparken att stänga ner djurparken och sluta utnyttja djur som underhållning. Djuren bör omplaceras och få fortsätta sina liv på djurfristäder. 

Här under kan du läsa om vad du kan göra för att hjälpa djuren.

VAD DU KAN GÖRA:
🐾
  Ring eller mejla Furuviksparken och/eller djurparkens ägare Parks and Resorts och uppmana dem att avveckla djurparken. Djur är inte underhållning och det borde inte vara tillåtet att tjäna pengar på att hålla vilda djur i fångenskap. Furuviksparken har valmöjligheten att upphöra med verksamheten som baseras på en oetisk djursyn och borde därför göra det.

Djurparken har ett stort ansvar över alla de djur de håller i fångenskap. Furuviksparken borde göra allt i sin makt för att på bästa möjliga vis ge de här individerna tillbaka rätten till sina egna liv och en trygg och bra miljö att leva i.

De överlevande schimpanserna har genomlidit ett trauma och har sett sina vänner och familjemedlemmar dödas. De borde få möjligheten för läkning och få fortsätta sina liv på en djurfristad. De ska inte behöva fortsätta utnyttjas som nöjesobjekt och visas upp för människor.

Tänk på att vara saklig och att hålla god ton.

Mejla Furuviksparken här: https://faq.furuvik.se/support/tickets/new
Ring Furuviksparken: 010-708 79 00

Mejla Parks and Resorts: [email protected]
Ring Parks and Resorts: 010-708 91 00

❤ Besök aldrig djurparker! Djur är inte våra att göra vad vi vill med och de är inte underhållning. De är tänkande och kännande individer som borde ha rätt till sina liv och sin frihet i sina rätta hemmamiljöer.

✊ Informera och prata med människor i din omgivning om hur oetiskt det är med djurparker. Desto fler som tar ställning mot djurparker desto snabbare kan vi få till en förändring för djuren. 

🐒 Sprid våra nyheter och granskningar av svenska djurparker. Det är inte bara vi rymningar som djur på djurparker dödas. Djurrättsalliansen har granskat tio av de större djurparkerna i Sverige och har vid flera tillfällen kunnat visa att många djur årligen dödas – däribland fullt friska och utrotningshotade djur. Läs vår granskning för 2020 här och för 2017–2019 här.

🌱Stöd vårt fortsatta arbete för alla djurs rättigheter och för en framtid där djurparker inte existerar. Detta kan du göra genom att bli månadsgivare, medlem eller en enskild gåva. Läs mer här.

 

Fler nyheter
Djurrätt

Tänk på djuren i påsk

Påsken förknippas med ägg och kycklingar, bara under påskhelgen äter svenskarna miljontals ägg. De flesta av oss möter aldrig djuren i djurindustrierna, utan tar bara del av animaliska produkter prydligt förpackade i matbutikerna. Därför är det svårt att få insyn i vad djuren tvingas genomlida för våra matvanor. Ta ställning för djuren – här hittar du inspiration och tips för en djurvänlig påsk.

Läs mer
Köttindustrin

Vi stängde ett KRAV-slakteri – idag inleds rättegången

2021 publicerade Djurrättsalliansen filmer från ett KRAV-slakteri i Skåne. Filmerna, som togs med hjälp av dolda kameror, visade hur det går till när djur dödas för att bli mat. Materialet exponerade även hur djur blev sparkade och slagna med kedjor när personalen trodde att ingen såg på. Slakteriet stängde ner två dagar efter att filmerna offentliggjorts. Hösten 2023 åtalades två av slakteriarbetarna och idag inleds rättegången.

Läs mer
Köttindustrin

Efter kycklingavslöjanden: länsstyrelsen har inte agerat

I slutet av förra året väckte Djurrättsalliansens avslöjanden om kycklingindustrin starka reaktioner. Filmer, tagna med dolda kameror, visade djurplågeri hos två av de största företagen i branschen. Men trots uppdagade missförhållanden och djurskyddsbrott har länsstyrelsen i Skåne inte gjort några djurskyddskontroller hos de aktuella företagen.

Läs mer