Djurparker

Stäng Furuviksparken och omplacera djuren till fristäder

Fyra schimpanser har skjutits ihjäl av Furuviksparken. Tre schimpanser har sett sina vänner och familjemedlemmar dödas. De senaste dagarnas händelser har väckt många och starka reaktioner. Nu behövs handling! Djurrättsalliansen uppmanar Furuviksparken att stänga ner djurparken och sluta utnyttja djur som underhållning. Djuren bör omplaceras och få fortsätta sina liv på djurfristäder. 

Här under kan du läsa om vad du kan göra för att hjälpa djuren.

VAD DU KAN GÖRA:
🐾
  Ring eller mejla Furuviksparken och/eller djurparkens ägare Parks and Resorts och uppmana dem att avveckla djurparken. Djur är inte underhållning och det borde inte vara tillåtet att tjäna pengar på att hålla vilda djur i fångenskap. Furuviksparken har valmöjligheten att upphöra med verksamheten som baseras på en oetisk djursyn och borde därför göra det.

Djurparken har ett stort ansvar över alla de djur de håller i fångenskap. Furuviksparken borde göra allt i sin makt för att på bästa möjliga vis ge de här individerna tillbaka rätten till sina egna liv och en trygg och bra miljö att leva i.

De överlevande schimpanserna har genomlidit ett trauma och har sett sina vänner och familjemedlemmar dödas. De borde få möjligheten för läkning och få fortsätta sina liv på en djurfristad. De ska inte behöva fortsätta utnyttjas som nöjesobjekt och visas upp för människor.

Tänk på att vara saklig och att hålla god ton.

Mejla Furuviksparken här: https://faq.furuvik.se/support/tickets/new
Ring Furuviksparken: 010-708 79 00

Mejla Parks and Resorts: [email protected]
Ring Parks and Resorts: 010-708 91 00

❤ Besök aldrig djurparker! Djur är inte våra att göra vad vi vill med och de är inte underhållning. De är tänkande och kännande individer som borde ha rätt till sina liv och sin frihet i sina rätta hemmamiljöer.

✊ Informera och prata med människor i din omgivning om hur oetiskt det är med djurparker. Desto fler som tar ställning mot djurparker desto snabbare kan vi få till en förändring för djuren. 

🐒 Sprid våra nyheter och granskningar av svenska djurparker. Det är inte bara vi rymningar som djur på djurparker dödas. Djurrättsalliansen har granskat tio av de större djurparkerna i Sverige och har vid flera tillfällen kunnat visa att många djur årligen dödas – däribland fullt friska och utrotningshotade djur. Läs vår granskning för 2020 här och för 2017–2019 här.

🌱Stöd vårt fortsatta arbete för alla djurs rättigheter och för en framtid där djurparker inte existerar. Detta kan du göra genom att bli månadsgivare, medlem eller en enskild gåva. Läs mer här.

 

Fler nyheter
Djurförsök

Möss ges hjärtinfarkt och hjärtsvikt i djurförsök

I ett djurförsök på Uppsala universitet utsätts tusentals möss för en stor operation med syftet att framkalla hjärtinfarkt. De möss som överlever operationen och infarkten följs under en månads tid för att studera läkningen samt följa utvecklingen av hjärtsvikt. Därefter dödas djuren. 

Läs mer
Djurförsök

Gnagare får metallcylinder intryckt i hjärnan

Ett djurförsök på Karolinska institutet går ut på att ge djur hjärnskador och undersöka hur de påverkas. Skadorna skapas genom att gnagare slås i huvudet, får hjärnan penetrerad med metallcylindrar och trumhinnorna skadade av tryckvågor.

Läs mer
Köttindustrin

Efter vårt avslöjande: Två män döms för djurplågeri

2021 offentliggjorde Djurrättsalliansen filmer från ett KRAV-slakteri i Skåne. Filmerna väckte starka reaktioner och två dagar efter att materialet offentliggjorts stängde slakteriet ner. Nu har två av slakteriarbetarna dömts för djurplågeri och brott mot djurskyddslagen till villkorlig dom och dagsböter.

Läs mer