Djurparker

Stäng Furuviksparken och omplacera djuren till fristäder

Fyra schimpanser har skjutits ihjäl av Furuviksparken. Tre schimpanser har sett sina vänner och familjemedlemmar dödas. De senaste dagarnas händelser har väckt många och starka reaktioner. Nu behövs handling! Djurrättsalliansen uppmanar Furuviksparken att stänga ner djurparken och sluta utnyttja djur som underhållning. Djuren bör omplaceras och få fortsätta sina liv på djurfristäder. 

Här under kan du läsa om vad du kan göra för att hjälpa djuren.

VAD DU KAN GÖRA:
🐾
  Ring eller mejla Furuviksparken och/eller djurparkens ägare Parks and Resorts och uppmana dem att avveckla djurparken. Djur är inte underhållning och det borde inte vara tillåtet att tjäna pengar på att hålla vilda djur i fångenskap. Furuviksparken har valmöjligheten att upphöra med verksamheten som baseras på en oetisk djursyn och borde därför göra det.

Djurparken har ett stort ansvar över alla de djur de håller i fångenskap. Furuviksparken borde göra allt i sin makt för att på bästa möjliga vis ge de här individerna tillbaka rätten till sina egna liv och en trygg och bra miljö att leva i.

De överlevande schimpanserna har genomlidit ett trauma och har sett sina vänner och familjemedlemmar dödas. De borde få möjligheten för läkning och få fortsätta sina liv på en djurfristad. De ska inte behöva fortsätta utnyttjas som nöjesobjekt och visas upp för människor.

Tänk på att vara saklig och att hålla god ton.

Mejla Furuviksparken här: https://faq.furuvik.se/support/tickets/new
Ring Furuviksparken: 010-708 79 00

Mejla Parks and Resorts: info@parksandresorts.com
Ring Parks and Resorts: 010-708 91 00

❤ Besök aldrig djurparker! Djur är inte våra att göra vad vi vill med och de är inte underhållning. De är tänkande och kännande individer som borde ha rätt till sina liv och sin frihet i sina rätta hemmamiljöer.

✊ Informera och prata med människor i din omgivning om hur oetiskt det är med djurparker. Desto fler som tar ställning mot djurparker desto snabbare kan vi få till en förändring för djuren. 

🐒 Sprid våra nyheter och granskningar av svenska djurparker. Det är inte bara vi rymningar som djur på djurparker dödas. Djurrättsalliansen har granskat tio av de större djurparkerna i Sverige och har vid flera tillfällen kunnat visa att många djur årligen dödas – däribland fullt friska och utrotningshotade djur. Läs vår granskning för 2020 här och för 2017–2019 här.

🌱Stöd vårt fortsatta arbete för alla djurs rättigheter och för en framtid där djurparker inte existerar. Detta kan du göra genom att bli månadsgivare, medlem eller en enskild gåva. Läs mer här.

 

Fler nyheter
Djurförsök

70 274 namn mot apförsöken inlämnade

Djurrättsalliansen har samlat in 70 274 namn via en protestlista mot att apor används i djurförsök i Sverige. Nu har listan lämnats över till regeringen och Karolinska institutet, och förhoppningsvis kan listan få makthavare att förstå hur många vi är som kräver ett slut på djurplågeriet.

Läs mer
Köttindustrin

Slakteriskandalen: Två personer åtalas för djurplågeri

I början av 2021 offentliggjorde Djurrättsalliansen filmer från ett svenskt KRAV-slakteri. Filmerna, som togs med hjälp av dolda kameror, visade bland annat hur djur blev sparkade och slagna med kedjor. Två dagar efter avslöjandet publicerades stängde slakteriet ner. Nu åtalas två av slakteriarbetarna. 

Läs mer
Djurförsök

Stäng Lidköpings kaninfarm

Djurrättsalliansen har under flera år rapporterat om turerna kring Lidköpings kaninfarm. Djuren har utsatts för ett ofattbart lidande och trots indragna tillstånd och anmälningar om brott mot djurskyddslagen har myndigheterna inte stängt ner verksamheten. Men nya beslut kanske kan innebära slutet för kaninfarmen. 

Läs mer