Djurparker

Stäng Furuviksparken och omplacera djuren till fristäder

Fyra schimpanser har skjutits ihjäl av Furuviksparken. Tre schimpanser har sett sina vänner och familjemedlemmar dödas. De senaste dagarnas händelser har väckt många och starka reaktioner. Nu behövs handling! Djurrättsalliansen uppmanar Furuviksparken att stänga ner djurparken och sluta utnyttja djur som underhållning. Djuren bör omplaceras och få fortsätta sina liv på djurfristäder. 

Här under kan du läsa om vad du kan göra för att hjälpa djuren.

VAD DU KAN GÖRA:
🐾
  Ring eller mejla Furuviksparken och/eller djurparkens ägare Parks and Resorts och uppmana dem att avveckla djurparken. Djur är inte underhållning och det borde inte vara tillåtet att tjäna pengar på att hålla vilda djur i fångenskap. Furuviksparken har valmöjligheten att upphöra med verksamheten som baseras på en oetisk djursyn och borde därför göra det.

Djurparken har ett stort ansvar över alla de djur de håller i fångenskap. Furuviksparken borde göra allt i sin makt för att på bästa möjliga vis ge de här individerna tillbaka rätten till sina egna liv och en trygg och bra miljö att leva i.

De överlevande schimpanserna har genomlidit ett trauma och har sett sina vänner och familjemedlemmar dödas. De borde få möjligheten för läkning och få fortsätta sina liv på en djurfristad. De ska inte behöva fortsätta utnyttjas som nöjesobjekt och visas upp för människor.

Tänk på att vara saklig och att hålla god ton.

Mejla Furuviksparken här: https://faq.furuvik.se/support/tickets/new
Ring Furuviksparken: 010-708 79 00

Mejla Parks and Resorts: info@parksandresorts.com
Ring Parks and Resorts: 010-708 91 00

❤ Besök aldrig djurparker! Djur är inte våra att göra vad vi vill med och de är inte underhållning. De är tänkande och kännande individer som borde ha rätt till sina liv och sin frihet i sina rätta hemmamiljöer.

✊ Informera och prata med människor i din omgivning om hur oetiskt det är med djurparker. Desto fler som tar ställning mot djurparker desto snabbare kan vi få till en förändring för djuren. 

🐒 Sprid våra nyheter och granskningar av svenska djurparker. Det är inte bara vi rymningar som djur på djurparker dödas. Djurrättsalliansen har granskat tio av de större djurparkerna i Sverige och har vid flera tillfällen kunnat visa att många djur årligen dödas – däribland fullt friska och utrotningshotade djur. Läs vår granskning för 2020 här och för 2017–2019 här.

🌱Stöd vårt fortsatta arbete för alla djurs rättigheter och för en framtid där djurparker inte existerar. Detta kan du göra genom att bli månadsgivare, medlem eller en enskild gåva. Läs mer här.

 

Fler nyheter
Köttindustrin

Unik inblick på svenska slakterier i Djurrättsalliansens granskning

Genom att granska länsstyrelsens djurskyddskontroller på svenska slakterier, kan Djurrättsalliansen nu ge en inblick i djurens sista, fruktansvärda timmar i livet. Undersökningen visar att 83 av de 88 slakterier som förra året hade minst en djurskyddskontroll bröt mot djurskyddslagstiftningen. Totalt rör det sig om över 900 uppmärksammade brister. 

Läs mer
Äggindustrin

Ägare till avslöjad äggård åtalas

Djurrättsalliansen publicerade förra året en film som visade högar av döda och förruttnade hönor på en värmländsk äggård. Nu ställs ägaren inför rätta för djurplågeri och brott mot djurskyddslagen. Huvudförhandlingen är planerad till den 21–23 mars i Värmlands tingsrätt. 

Läs mer
Päls

Två minkfarmer som bröt mot djurskyddslagen har stängt – övriga inte kontrollerade

Under förra året gjorde länsstyrelsen bara djurskyddskontroller på två av de omkring 20 minkfarmer som finns kvar i Sverige. Vid kontrollerna konstaterade myndigheten att farmerna inte följde djurskyddslagstiftningen. Djurrättsalliansens granskning visar att båda farmerna nu har stängt, men inte på grund av myndighetens tillsyn och agerande.

Läs mer