Djurförsök

Onlineprotest på försöksdjurens dag

På grund av den pågående covid-19-pandemin kommer vi inte ha möjlighet att arrangera någon större demonstration mot djurförsök på försöksdjurens dag som infaller den 24 april. Istället anordnar vi en onlineprotest där du kan skicka in en bild på dig och tagga oss. Vi gör sedan ett digitalt fotoalbum som vi publicerar. På så sätt kan vi fortfarande vara en röst för försöksdjuren den dagen genom att protestera online mot djurförsök och stå upp för djurens rättigheter.

I år fokuserar vi på försöksaporna som hålls på Karolinska Institutet i Stockholm. Där finns Nordens enda anläggning för djurförsök på primater – Astrid Fagræus laboratorium. Där hålls krabbmakaker och rhesusapor som kommer från uppfödningar i Kina. De används ofta i flera olika försök innan de avlivas. Här kan du läsa mer om vår kampanj för att rädda KI-aporna.

HUR KAN DU VARA EN RÖST FÖR FÖRSÖKSDJUREN?

🐾 Ta en bild tillsammans med en skylt
Skriv ut din egen skylt eller gör din egen och ta en bild på den tillsammans med dig eller ta en bild framför datorskärmen med bilden i bakgrunden. Dela den i dina egna sociala medier med hashtaggen #stoppadjurförsöken och glöm inte bort att tagga #Djurrättsalliansen och #karolinskainstitutet. Dela den även Djurrättsalliansens event på Facebook. Om du inte har möjlighet att skriva ut den, varför inte ta en bild när du håller en surfplatta eller bärbar dator med bilden uppe på skärmen. Observera att om du delar ditt foto på vår eventsida medger du att vi får använda ditt foto i vårt fotocollage som vi publicerar. Här kan du ladda ner skylten som PDF och skriva ut.

🐾 Skriv under protestlistan
Skriv på vår protestlista mot djurförsök på apor och dela den när du lägger upp din bild.

🐾 Sprid evenemanget
Berätta om detta evenemang och få fler att bli delaktiga i det. Du kan även bjuda in personer till vårt facebookevent som du hittar här.

🐾 Bli månadsgivare
Vårt arbete vore inte möjligt utan våra supporters. Hjälp oss hjälpa djuren genom att bli månadsgivare. Du kan välja att bli det via kort, paypal eller SMS. Läs mer här.

🐾 Beställ en t-shirt eller tygmärke mot djurförsök
Visa andra att du tar ställning mot djurförsöken! Beställ vår t-shirt eller vårt tygmärke mot djurförsök från vår webshop. All vinst går till vårt fortsatta arbete för försöksdjuren.

Fler nyheter
Djurförsök

Möss ges hjärtinfarkt och hjärtsvikt i djurförsök

I ett djurförsök på Uppsala universitet utsätts tusentals möss för en stor operation med syftet att framkalla hjärtinfarkt. De möss som överlever operationen och infarkten följs under en månads tid för att studera läkningen samt följa utvecklingen av hjärtsvikt. Därefter dödas djuren. 

Läs mer
Djurförsök

Gnagare får metallcylinder intryckt i hjärnan

Ett djurförsök på Karolinska institutet går ut på att ge djur hjärnskador och undersöka hur de påverkas. Skadorna skapas genom att gnagare slås i huvudet, får hjärnan penetrerad med metallcylindrar och trumhinnorna skadade av tryckvågor.

Läs mer
Köttindustrin

Efter vårt avslöjande: Två män döms för djurplågeri

2021 offentliggjorde Djurrättsalliansen filmer från ett KRAV-slakteri i Skåne. Filmerna väckte starka reaktioner och två dagar efter att materialet offentliggjorts stängde slakteriet ner. Nu har två av slakteriarbetarna dömts för djurplågeri och brott mot djurskyddslagen till villkorlig dom och dagsböter.

Läs mer