Päls

Seger: Prada blir pälsfria

Vi kan med glädje meddela att ytterligare ett stort modehus nu bestämt sig för att sluta använda päls. Det italienska modehuset Prada ansluter sig nu till bland annat Armani, Versace, Burberry, Michael Kors, Chanel och Gucci som alla valt att bli pälsfria.

Prada blir pälsfria från och med 2020. Läs mer om deras beslut att klippa banden med pälsindustrin här. Bland annat BCC har rapporterat om Pradas beslut, läs här.

Att ännu ett stort modehus blir pälsfria är ett viktigt steg mot en värld utan pälsdjurfarmer där djur plågas och dödas för deras päls skull. Djuren kan inte leva utan sin päls vi kan.

I Sverige finns det fortfarande ett 50-tal minkfarmer och Djurrättsalliansen arbetar för att alla minkfarmer ska stängas. Vi har bland annat dokumenterat en stor del av landets minkfarmer för att allmänheten med egna ögon ska se djurens verklighet inom pälsindustrin. Se vårt bild- och filmmaterial på vår sida Sveket mot minkarna. Hjälp oss visa att vi är många som vill stänga minkfarmerna genom att skriva på vår protestlista – skriv under här.

Fler nyheter
Djurförsök

Möss ges hjärtinfarkt och hjärtsvikt i djurförsök

I ett djurförsök på Uppsala universitet utsätts tusentals möss för en stor operation med syftet att framkalla hjärtinfarkt. De möss som överlever operationen och infarkten följs under en månads tid för att studera läkningen samt följa utvecklingen av hjärtsvikt. Därefter dödas djuren. 

Läs mer
Djurförsök

Gnagare får metallcylinder intryckt i hjärnan

Ett djurförsök på Karolinska institutet går ut på att ge djur hjärnskador och undersöka hur de påverkas. Skadorna skapas genom att gnagare slås i huvudet, får hjärnan penetrerad med metallcylindrar och trumhinnorna skadade av tryckvågor.

Läs mer
Köttindustrin

Efter vårt avslöjande: Två män döms för djurplågeri

2021 offentliggjorde Djurrättsalliansen filmer från ett KRAV-slakteri i Skåne. Filmerna väckte starka reaktioner och två dagar efter att materialet offentliggjorts stängde slakteriet ner. Nu har två av slakteriarbetarna dömts för djurplågeri och brott mot djurskyddslagen till villkorlig dom och dagsböter.

Läs mer