Vego

Fira en djurvänlig midsommar

Midsommar står runt hörnet och då behövs förstås massvis av god mat! Tryter inspirationen? We got you, här kommer våra tips på var du hittar inspiration, och även några smarta genvägar!

VegomagasinetHär hittar du allt du behöver, utan att krångla till det!

Skagen-cheesecake. Recept och bild: Vegomagasinet

 

Jävligt gott – Under kategorin “högtider” hittar du midsommar, och där finns recept på allt ifrån grillbricka till gravad morot.

Ångade midsommar-baos. Recept och bild: Jävligt gott

 

Fridas VegobakFör efterrätten är Fridas Vegobak helt klart den bästa inspirationen! “Vegansk midsommartårta” känns ju som ett självklart val, om man får beslutsångest.

Vegansk midsommartårta. Recept och bild: Fridas Vegobak

 

Tips! Är du ny på vego? Krångla inte till det! Det mesta går att veganisera, gör dina favoriter i vegoformat! Byt créme fraiche mot en havre- eller sojabaserad variant, välj en vegansk majonnäs, ta kokt aubergine istället för sill. Google är din vän, googla din favoriträtt + “vegan” så hittar du antagligen det du behöver!

Har du inte tid/lust/ork att laga mat från grunden?
Använd dig av genvägar! Sillunch? På både Ica och Coop hittar du tofusill i olika smaker! Grill? Vegokebabspett från schysst käk eller färdiga vegoburgare med Rydbergs veganska potatissallad som tillbehör räcker långt. Efterrätt? Vegansk kladdkaka från Frödinge, eller en klassiker: jordgubbar och glass. För du vet väl att GB’s Big Pack är vegansk?

Glad djurvänlig midsommar!

Fler nyheter
Djurparker

83 djur döda på Borås djurpark

Under förra året dog 83 djur på Borås djurpark. Flera av djuren tillhörde arter som är akut eller starkt hotade – nio afrikanska vildhundar, en bomullshuvudtamarin och en röd panda. Men Borås djurpark vill inte svara på frågor om vad som hänt med de enskilda djuren, utan svarar istället att de inte ser en dialog med Djurrättsalliansen som ”särskilt värdefull”.

Läs mer
Djurparker

Utrotningshotade djur döda på Ölands djurpark

Under förra året dog 38 djur på Ölands djurpark. Bland dessa finns flera djur tillhörande hotade djurarter. Men djurparken svarar inte på Djurrrättsalliansens frågor om vad som hänt med djuren.

Läs mer
Djurparker

Utrotningshotade djur döda – Kolmården uppger inte vad som hänt

Under förra året dog 139 djur på Kolmårdens djurpark. Bland de döda djuren finns flera tillhörande arter som är utrotningshotade, men djurparken svarar inte på vilka dödsorsakerna för de enskilda individerna var. Det visar en ny granskning av Djurrättsalliansen, som flera gånger tidigare avslöjat att djurparker avlivar fullt friska och utrotningshotade djur.

Läs mer