Vego

Fira en djurvänlig midsommar

Midsommar står runt hörnet och då behövs förstås massvis av god mat! Tryter inspirationen? We got you, här kommer våra tips på var du hittar inspiration, och även några smarta genvägar!

VegomagasinetHär hittar du allt du behöver, utan att krångla till det!

Skagen-cheesecake. Recept och bild: Vegomagasinet

 

Jävligt gott – Under kategorin “högtider” hittar du midsommar, och där finns recept på allt ifrån grillbricka till gravad morot.

Ångade midsommar-baos. Recept och bild: Jävligt gott

 

Fridas VegobakFör efterrätten är Fridas Vegobak helt klart den bästa inspirationen! “Vegansk midsommartårta” känns ju som ett självklart val, om man får beslutsångest.

Vegansk midsommartårta. Recept och bild: Fridas Vegobak

 

Tips! Är du ny på vego? Krångla inte till det! Det mesta går att veganisera, gör dina favoriter i vegoformat! Byt créme fraiche mot en havre- eller sojabaserad variant, välj en vegansk majonnäs, ta kokt aubergine istället för sill. Google är din vän, googla din favoriträtt + “vegan” så hittar du antagligen det du behöver!

Har du inte tid/lust/ork att laga mat från grunden?
Använd dig av genvägar! Sillunch? På både Ica och Coop hittar du tofusill i olika smaker! Grill? Vegokebabspett från schysst käk eller färdiga vegoburgare med Rydbergs veganska potatissallad som tillbehör räcker långt. Efterrätt? Vegansk kladdkaka från Frödinge, eller en klassiker: jordgubbar och glass. För du vet väl att GB’s Big Pack är vegansk?

Glad djurvänlig midsommar!

Fler nyheter
Köttindustrin

Över 116 miljoner djur dödades på svenska slakterier förra året

Under 2023 dödades 116 115 340 landlevande djur på svenska slakterier. Det visar Jordbruksverkets statistik som Djurrättsalliansen årligen analyserar. För andra året i rad minskar antalet dödade djur, men det totala antalet djur som dödas i Sverige har ökat avsevärt jämfört med för tio år sedan.

Läs mer
Päls

Oklart hur stöd för minkfarmsavveckling ska fungera

Kampen för att stänga minkfarmerna i Sverige har pågått länge och varit ihärdig. Under flera decennier har enorma mängder minkar lidit och dött på svenska pälsdjursfarmer. I höstas föreslog regeringen ett ekonomiskt stöd till de minkfarmare som frivilligt avvecklar, men det är fortfarande oklart hur stödet kommer att fungera.

Läs mer
Djurrätt

Skicka en Alla hjärtans dag-hälsning

Swisha en valfri summa till vårt arbete för djuren, så får mottagaren du väljer ett digitalt gåvokort – med din personliga hälsning – via SMS på Alla hjärtans dag.

Läs mer