Vego

Fira djurvänligt och njut av växtbaserad julmat

Nu närmar sig julen med allt vad det innebär. Här hittar ni inspirationen och tipsen för ett djurvänligt och helt växtbaserat julbord.

Det börjar bli hög tid att planera julmaten, och vi hoppas att så många som möjligt väljer att göra det djurvänligt. För den som tycker om det traditionella julbordet så går mycket att ersätta med växtbaserade alternativ, och kanske är det också dags att hitta några nya klassiker?

För den som behöver inspiration vill vi tipsa om några av våra favoriter för julens recept:

Mattidningen VEGO
Här finns enkla och lättillgängliga recept som passar de allra flesta. (Ett tips är att också prenumerera på tidningen, den är en fantastisk inspiration även i vardagen!)

Foto: Mattidningen VEGO

 

Jävligt Gott
Riktigt matiga och rejäla recept från grundaren av den populära restaurangen Chouchou i Stockholm.

Foto: Jävligt Gott

 

Fridasvegobak
Massvis av smarriga kakor och bakverk som passar de allra flesta.

Foto: Fridasvegobak

 

Kakboken.se
Här finns bakverk från den fantastiska receptkreatören Karolina Tegelaar. Framför allt vill vi tipsa om hennes bok “Julens veganska bakning” som innehåller 400 juliga recept i varierande svårighetsgrad.

Foto: Kakboken.se

 

God djurvänlig jul önskar Djurrättsalliansen

Fler nyheter
Djurförsök

Hjälp oss rädda apor från djurförsök – kontakta KI

Djurrättsalliansen driver kampanjen Stoppa primatförsöken för att sprida information, väcka opinion och slutligen få igenom ett förbud mot användning av primater i djurförsök. Som en del av kampanjen försöker vi även rädda livet på fem av aporna som just nu utnyttjas i djurförsök på Karolinska institutet.

Läs mer
Djurparker

Manifestation vid Furuviksparkens öppnande

Lördagen den 13 maj öppnade djurparken Furuviksparken upp för allmänheten. Djurrättsalliansen var på plats och manifesterade budskapet ”fångenskap dödar – avveckla djurparkerna”.

Läs mer
Djurförsök

Försöksdjurens dag – tiden rinner ut för aporna

Den 24 april är det ”Försöksdjurens dag”, en dag då människor världen över uppmärksammar djur som utnyttjas i djurförsök. Tiden börjar rinna ut för de fem aporna Fox, Nanuq, Lynx, Hyena och Grizzly som används i försök på Karolinska Institutet i Stockholm – hjälp oss rädda dem! 

Läs mer