Vego

Fira djurvänligt och njut av växtbaserad julmat

Nu närmar sig julen med allt vad det innebär. Här hittar ni inspirationen och tipsen för ett djurvänligt och helt växtbaserat julbord.

Det börjar bli hög tid att planera julmaten, och vi hoppas att så många som möjligt väljer att göra det djurvänligt. För den som tycker om det traditionella julbordet så går mycket att ersätta med växtbaserade alternativ, och kanske är det också dags att hitta några nya klassiker?

För den som behöver inspiration vill vi tipsa om några av våra favoriter för julens recept:

Mattidningen VEGO
Här finns enkla och lättillgängliga recept som passar de allra flesta. (Ett tips är att också prenumerera på tidningen, den är en fantastisk inspiration även i vardagen!)

Foto: Mattidningen VEGO

 

Jävligt Gott
Riktigt matiga och rejäla recept från grundaren av den populära restaurangen Chouchou i Stockholm.

Foto: Jävligt Gott

 

Fridasvegobak
Massvis av smarriga kakor och bakverk som passar de allra flesta.

Foto: Fridasvegobak

 

Kakboken.se
Här finns bakverk från den fantastiska receptkreatören Karolina Tegelaar. Framför allt vill vi tipsa om hennes bok “Julens veganska bakning” som innehåller 400 juliga recept i varierande svårighetsgrad.

Foto: Kakboken.se

 

God djurvänlig jul önskar Djurrättsalliansen

Fler nyheter
Päls

Minkfarmerna på Listerlandet är tomma på djur

Under lång tid har Listerlandet utanför Sölvesborg varit det minkfarmstätaste området i Sverige. Djurrättsalliansen kan nu berätta att farmerna på halvön står tomma, detta enligt uppgifter från Miljöförbundet Blekinge Väst. Djurrättsalliansen: ”Det är en enorm seger efter flera decennier av kamp för minkarna”.

Läs mer
Vego

Fira en djurvänlig midsommar

Midsommar står runt hörnet och då behövs förstås massvis av god mat! Tryter inspirationen? We got you, här kommer våra tips på var du hittar inspiration, och även några smarta genvägar!

Läs mer
Djurparker

83 djur döda på Borås djurpark

Under förra året dog 83 djur på Borås djurpark. Flera av djuren tillhörde arter som är akut eller starkt hotade – nio afrikanska vildhundar, en bomullshuvudtamarin och en röd panda. Men Borås djurpark vill inte svara på frågor om vad som hänt med de enskilda djuren, utan svarar istället att de inte ser en dialog med Djurrättsalliansen som ”särskilt värdefull”.

Läs mer