Vego

Fira djurvänligt och njut av växtbaserad julmat

Nu närmar sig julen med allt vad det innebär. Här hittar ni inspirationen och tipsen för ett djurvänligt och helt växtbaserat julbord.

Det börjar bli hög tid att planera julmaten, och vi hoppas att så många som möjligt väljer att göra det djurvänligt. För den som tycker om det traditionella julbordet så går mycket att ersätta med växtbaserade alternativ, och kanske är det också dags att hitta några nya klassiker?

För den som behöver inspiration vill vi tipsa om några av våra favoriter för julens recept:

Mattidningen VEGO
Här finns enkla och lättillgängliga recept som passar de allra flesta. (Ett tips är att också prenumerera på tidningen, den är en fantastisk inspiration även i vardagen!)

Foto: Mattidningen VEGO

 

Jävligt Gott
Riktigt matiga och rejäla recept från grundaren av den populära restaurangen Chouchou i Stockholm.

Foto: Jävligt Gott

 

Fridasvegobak
Massvis av smarriga kakor och bakverk som passar de allra flesta.

Foto: Fridasvegobak

 

Kakboken.se
Här finns bakverk från den fantastiska receptkreatören Karolina Tegelaar. Framför allt vill vi tipsa om hennes bok “Julens veganska bakning” som innehåller 400 juliga recept i varierande svårighetsgrad.

Foto: Kakboken.se

 

God djurvänlig jul önskar Djurrättsalliansen

Fler nyheter
Päls

Sista pälsdjursfarmen i Norge stängd

2018 kom det glädjande beskedet att Norge beslutat att förbjuda pälsdjursfarmer och att alla farmer skulle avvecklas till 2025. Nu har den sista farmen stängt ner.

Läs mer
Köttindustrin

Två år sedan vårt avslöjande stängde ett slakteri

Nu har det gått två år sedan Djurrättsalliansen offentliggjorde filmer från ett KRAV-slakteri i Skåne. Bara två dagar efter att avslöjandet offentliggjordes kom det glädjande beskedet att slakteriet stängde ner. Dokumentationen visade hur djur blev sparkade och misshandlade med kedjor, vilket väckte starka reaktioner hos allmänheten. Personal på slakteriet åtalsanmäldes, men något åtal har fortfarande inte väckts. 

Läs mer
Djurförsök

KI har köpt in 20 nya apor

De senaste tre åren har Karolinska Institutet (KI) dödat nästan 50 av de apor de utnyttjat i djurförsök. Djurrättsalliansen kan nu även berätta att KI under 2022 köpte in 20 nya apor, vilket innebär att 55 apor just nu befinner sig på Astrid Fagræus laboratorium, Nordens enda anläggning för djurförsök på primater.

Läs mer