Djurrätt

Ge bort julklappar som hjälper djuren!

Nu närmar sig julen och här kommer några tips för dig som vill ge bort julklappar som gör skillnad för djuren! Till den som redan har allt är vårt gåvobevis för 250 eller 500 kronor den perfekta julklappen. Du får då ett fint kort att ge bort med antingen en beagle eller en mink i snö som motiv. Gåvobevisen hittar du här.

Djurrättsalliansens julgåvobevis

 

I Djurrättsalliansens webbshop hittar du även många andra julklappar. Vi har tygmärken, t-shirts, pins, mössor, vykort, ”adoptionsdjur”, örngott och mycket annat! Den sista dagen vi skickar beställningar är den 15 december. Just nu har vi även sänkt pris på många andra produkter som t-shirts och tygkassar! 

Besök webbshoppen här

Fler nyheter
Köttindustrin

Efter kycklingavslöjanden: länsstyrelsen har inte agerat

I slutet av förra året väckte Djurrättsalliansens avslöjanden om kycklingindustrin starka reaktioner. Filmer, tagna med dolda kameror, visade djurplågeri hos två av de största företagen i branschen. Men trots uppdagade missförhållanden och djurskyddsbrott har länsstyrelsen i Skåne inte gjort några djurskyddskontroller hos de aktuella företagen.

Läs mer
Köttindustrin

Över 116 miljoner djur dödades på svenska slakterier förra året

Under 2023 dödades 116 115 340 landlevande djur på svenska slakterier. Det visar Jordbruksverkets statistik som Djurrättsalliansen årligen analyserar. För andra året i rad minskar antalet dödade djur, men det totala antalet djur som dödas i Sverige har ökat avsevärt jämfört med för tio år sedan.

Läs mer
Päls

Oklart hur stöd för minkfarmsavveckling ska fungera

Kampen för att stänga minkfarmerna i Sverige har pågått länge och varit ihärdig. Under flera decennier har enorma mängder minkar lidit och dött på svenska pälsdjursfarmer. I höstas föreslog regeringen ett ekonomiskt stöd till de minkfarmare som frivilligt avvecklar, men det är fortfarande oklart hur stödet kommer att fungera.

Läs mer