Djurrätt

Ge bort julklappar som hjälper djuren!

Nu närmar sig julen och här kommer några tips för dig som vill ge bort julklappar som gör skillnad för djuren! Till den som redan har allt är vårt gåvobevis för 250 eller 500 kronor den perfekta julklappen. Du får då ett fint kort att ge bort med antingen en beagle eller en mink i snö som motiv. Gåvobevisen hittar du här.

Djurrättsalliansens julgåvobevis

 

I Djurrättsalliansens webbshop hittar du även många andra julklappar. Vi har tygmärken, t-shirts, pins, mössor, vykort, ”adoptionsdjur”, örngott och mycket annat! Den sista dagen vi skickar beställningar är den 15 december. Just nu har vi även sänkt pris på många andra produkter som t-shirts och tygkassar! 

Besök webbshoppen här

Fler nyheter
Päls

Sista pälsdjursfarmen i Norge stängd

2018 kom det glädjande beskedet att Norge beslutat att förbjuda pälsdjursfarmer och att alla farmer skulle avvecklas till 2025. Nu har den sista farmen stängt ner.

Läs mer
Köttindustrin

Två år sedan vårt avslöjande stängde ett slakteri

Nu har det gått två år sedan Djurrättsalliansen offentliggjorde filmer från ett KRAV-slakteri i Skåne. Bara två dagar efter att avslöjandet offentliggjordes kom det glädjande beskedet att slakteriet stängde ner. Dokumentationen visade hur djur blev sparkade och misshandlade med kedjor, vilket väckte starka reaktioner hos allmänheten. Personal på slakteriet åtalsanmäldes, men något åtal har fortfarande inte väckts. 

Läs mer
Djurförsök

KI har köpt in 20 nya apor

De senaste tre åren har Karolinska Institutet (KI) dödat nästan 50 av de apor de utnyttjat i djurförsök. Djurrättsalliansen kan nu även berätta att KI under 2022 köpte in 20 nya apor, vilket innebär att 55 apor just nu befinner sig på Astrid Fagræus laboratorium, Nordens enda anläggning för djurförsök på primater.

Läs mer