Djurrätt

Ge bort julklappar som hjälper djuren!

Nu närmar sig julen och här kommer några tips för dig som vill ge bort julklappar som gör skillnad för djuren! Till den som redan har allt är vårt gåvobevis för 250 eller 500 kronor den perfekta julklappen. Du får då ett fint kort att ge bort med antingen en beagle eller en mink i snö som motiv. Gåvobevisen hittar du här.

Djurrättsalliansens julgåvobevis

 

I Djurrättsalliansens webbshop hittar du även många andra julklappar. Vi har tygmärken, t-shirts, pins, mössor, vykort, ”adoptionsdjur”, örngott och mycket annat! Den sista dagen vi skickar beställningar är den 15 december. Just nu har vi även sänkt pris på många andra produkter som t-shirts och tygkassar! 

Besök webbshoppen här

Fler nyheter
Djurförsök

70 274 namn mot apförsöken inlämnade

Djurrättsalliansen har samlat in 70 274 namn via en protestlista mot att apor används i djurförsök i Sverige. Nu har listan lämnats över till regeringen och Karolinska institutet, och förhoppningsvis kan listan få makthavare att förstå hur många vi är som kräver ett slut på djurplågeriet.

Läs mer
Köttindustrin

Slakteriskandalen: Två personer åtalas för djurplågeri

I början av 2021 offentliggjorde Djurrättsalliansen filmer från ett svenskt KRAV-slakteri. Filmerna, som togs med hjälp av dolda kameror, visade bland annat hur djur blev sparkade och slagna med kedjor. Två dagar efter avslöjandet publicerades stängde slakteriet ner. Nu åtalas två av slakteriarbetarna. 

Läs mer
Djurförsök

Stäng Lidköpings kaninfarm

Djurrättsalliansen har under flera år rapporterat om turerna kring Lidköpings kaninfarm. Djuren har utsatts för ett ofattbart lidande och trots indragna tillstånd och anmälningar om brott mot djurskyddslagen har myndigheterna inte stängt ner verksamheten. Men nya beslut kanske kan innebära slutet för kaninfarmen. 

Läs mer