Päls

Kom på fackeltåg mot pälsindustrin

Pälsindustrin världen över dödar årligen 100 miljoner djur för deras päls. I Sverige finns det fortfarande ett 20-tal minkfarmer där minkar föds upp för att gasas ihjäl och flås. Låt oss visa att vi är många som står på djurens sida och vill se ett slut på djurplågeriet. Kom på Djurrättsalliansens fackeltåg mot pälsindustrin – lördagen den 26 november i Göteborg.

Lördagen den 26 november 2022 arrangerar Djurrättsalliansen ett fackeltåg i Göteborg mot pälsindustrin. Vi samlas klockan 15:00 på Järntorget och går tillsammans med facklor, skyltar och banderoller till Gustaf Adolfs Torg. Tillsammans sätter vi fokus på djurens situation och visar att vi är många som kämpar för deras rättigheter. 

När: Lördagen 26 november 2022 klockan 15:00.
Vad: Gående demonstration för djuren, mot pälsindustrin.
Var: Samling på Järntorget och vi går tillsammans till Gustaf Adolfs Torg.
Hur: Kom som du är! Vi har facklor, skyltar och banderoller på plats. Du kan även ta med en egengjord skylt så länge den följer våra riktlinjer (se nedan).

Pälsindustrin världen över dödar årligen runt 100 miljoner djur för deras päls. Djurrättsalliansen har sedan 2010 avslöjat minkarnas verklighet på svenska pälsdjursfarmer. Idag finns det ett 20-tal minkfarmer kvar och Djurrättsalliansen kämpar för att varje farm ska stänga. Det har tidigare även funnits pälsdjursfarmer i Sverige där chinchillor och rävar fötts upp för sin päls, men den sista rävfarmen stängde 2001 och den sista chinchillafarmen 2014. Nu är det på tiden att minkfarmerna också stänger.

Organisationen Djurrättsalliansen är arrangör och fokus ligger på djuren. Vi kommer stå för facklor, skyltar och banderoller. Ni får såklart ta med egna skyltar, dock utan partipolitiska symboler. Vi förespråkar ickevåld och budskap på skyltar/banderoller ska vara djurrättsliga. Om ni är osäkra på vad det innebär, mejla gärna [email protected].

Bjud gärna in vänner, familj och bekanta och dela Facebook-eventet så att vi blir riktigt många som tillsammans står upp för djuren.

Hoppas vi ses på fackeltåget den 26 november! Välkomna!

 

Fler nyheter
Djurparker

Parken Zoo svarar inte på frågor om djur som dött

Under 2023 dog 196 djur på Parken Zoo i Eskilstuna. Flera av de döda djuren tillhör arter som är akut eller starkt hotade: asiatisk vildhund, jätteutter, ringsvanslemur, visayavårtsvin och trädleopard. Det visar Djurrättsalliansens granskning av djurparken, men Parken Zoo svarar inte på frågor om varför djuren dött eller dödats.

Läs mer
Djurförsök

Möss ges hjärtinfarkt och hjärtsvikt i djurförsök

I ett djurförsök på Uppsala universitet utsätts tusentals möss för en stor operation med syftet att framkalla hjärtinfarkt. De möss som överlever operationen och infarkten följs under en månads tid för att studera läkningen samt följa utvecklingen av hjärtsvikt. Därefter dödas djuren. 

Läs mer
Djurförsök

Gnagare får metallcylinder intryckt i hjärnan

Ett djurförsök på Karolinska institutet går ut på att ge djur hjärnskador och undersöka hur de påverkas. Skadorna skapas genom att gnagare slås i huvudet, får hjärnan penetrerad med metallcylindrar och trumhinnorna skadade av tryckvågor.

Läs mer