Sverige

Nyheter i webbutiken

Sakta men säkert tar våren plats och med den har vi även fyllt på vår lilla butik på nätet med en del nyheter. När du handlar från Djurrättsalliansen får du inte bara en fin produkt, utan all vinst går till vårt arbete för djurens rättigheter. Nedan presenterar vi några av vårens nyheter som du hittar i vår webbutik.

 

Såg du vårt avslöjande om troféjakt som publicerades i Expressen under påskhelgen? Stöd kampanjen genom att köpa denna t-shirt i ekologisk bomull. Många kända profiler som Lili och Susie, Rickard Söderberg, Dotter och Mian Lodalen bär vår t-shirt mot troféjakten med stolthet. Du beställer den här.

Rickard Söderberg, Dotter, Suzanne Axell, Mian Lodalen och Lili och Susie är några av de kända profiler som ställer sig bakom kampanjens krav: ”Stoppa troféjakten!”

 

Med det tydliga trycket ”Mitt liv är värt mer än all päls i världen” så råder det ingen tvivel om vad du tycker om päls. Finns både på svart t-shirt och tygkasse med stor rosa mink och Djurrättsalliansens logga. Illustrationen är gjord av Josephine Skapare. Du hittar t-shirten här och tygkassen här.

 

Vackert tryck framtaget av Josephine Skapare.

 

Många har efterfrågat tröjor i barnstorlekar och med hjälp av Karin Boström har vi tagit fram ett fint färgtryck med olika djur och trycket: ”Djur är inte mat”. De är tryckta på ekologisk och fairtrade bomull från märket Earth Positive. De finns i unisex i storlekarna XS-3XL samt barnstorlekar i åldrarna 5-6 år, 8-9 år samt 11-12 år. Du hittar dem här.

 

 

Djurrättsalliansen har under många år drivit en kampanj för att stänga minkfarmerna och tidigare i år överlämnade vi omkring 96 000 underskrifter till regeringen med ett krav om ett förbud. Stöd kampanjen genom att sätta upp ett eller flera av dessa konturskurna klistermärken med en stående mink med pratbubbla som har ett tydligt budskap: ”Stäng minkfarmerna”. Du beställer det här.

 

 

Alla beställningar som görs under april och maj får även ett vackert vykort i A5- storlek med det vackra motivet ”Frihetsresan” av konstnären Angelica Wiik. På kortet syns flera av de djur som Djurrättsalliansen har arbetat för de senaste åren, till exempel grisarna, aporna och beaglehundarna i försöksdjurslaboratorierna.

 

Fler nyheter
Mjölkindustrin

Majoritet av guldbelönade mjölkbönder har brutit mot djurskyddslagen

Enligt Lantbrukarnas riksförbund (LRF) sträcker sig djuromsorgen hos de mjölkbönder som belönas med guldmedaljer “betydligt längre än att bara följa lagar och förordningar”. Trots det kan Djurrättsalliansen avslöja att 32 av årets 56 guldmedaljörer har brutit mot djurskyddslagstiftningen vid länsstyrelsens kontroller. Bara 16 stycken har blivit godkända vid kontrollerna. De resterande 8 har aldrig haft någon kontroll alls.

Läs mer
Djurparker

Kan ta flera år innan Kolmårdens delfinarium avvecklas

Den 4 juli är det världsdagen för delfiner i fångenskap – en dag som årligen uppmärksammar de delfiner som hålls i fångenskap och fångas i det vilda för att utnyttjas på delfinarier världen över. Tidigare i år kom beskedet att Sveriges enda delfinarium, Kolmårdens delfinarium, ska avvecklas. Till Djurrättsalliansen uppger djurparken fortsatt att det kan ta flera år innan delfinerna omplaceras och det blir ett slut på delfinshowerna. 

Läs mer
Vego

Fira en djurvänlig midsommar

Vill du duka upp djurvänlig mat till midsommar men vill ha lite inspiration? Här har vi samlat några recept på midsommarmat och tipsar om sidor där du hittar fler recept. Glad midsommar! 

Läs mer