Sverige

Nyheter i webbutiken

Sakta men säkert tar våren plats och med den har vi även fyllt på vår lilla butik på nätet med en del nyheter. När du handlar från Djurrättsalliansen får du inte bara en fin produkt, utan all vinst går till vårt arbete för djurens rättigheter. Nedan presenterar vi några av vårens nyheter som du hittar i vår webbutik.

 

Såg du vårt avslöjande om troféjakt som publicerades i Expressen under påskhelgen? Stöd kampanjen genom att köpa denna t-shirt i ekologisk bomull. Många kända profiler som Lili och Susie, Rickard Söderberg, Dotter och Mian Lodalen bär vår t-shirt mot troféjakten med stolthet. Du beställer den här.

Rickard Söderberg, Dotter, Suzanne Axell, Mian Lodalen och Lili och Susie är några av de kända profiler som ställer sig bakom kampanjens krav: ”Stoppa troféjakten!”

 

Med det tydliga trycket ”Mitt liv är värt mer än all päls i världen” så råder det ingen tvivel om vad du tycker om päls. Finns både på svart t-shirt och tygkasse med stor rosa mink och Djurrättsalliansens logga. Illustrationen är gjord av Josephine Skapare. Du hittar t-shirten här och tygkassen här.

 

Vackert tryck framtaget av Josephine Skapare.

 

Många har efterfrågat tröjor i barnstorlekar och med hjälp av Karin Boström har vi tagit fram ett fint färgtryck med olika djur och trycket: ”Djur är inte mat”. De är tryckta på ekologisk och fairtrade bomull från märket Earth Positive. De finns i unisex i storlekarna XS-3XL samt barnstorlekar i åldrarna 5-6 år, 8-9 år samt 11-12 år. Du hittar dem här.

 

 

Djurrättsalliansen har under många år drivit en kampanj för att stänga minkfarmerna och tidigare i år överlämnade vi omkring 96 000 underskrifter till regeringen med ett krav om ett förbud. Stöd kampanjen genom att sätta upp ett eller flera av dessa konturskurna klistermärken med en stående mink med pratbubbla som har ett tydligt budskap: ”Stäng minkfarmerna”. Du beställer det här.

 

 

Alla beställningar som görs under april och maj får även ett vackert vykort i A5- storlek med det vackra motivet ”Frihetsresan” av konstnären Angelica Wiik. På kortet syns flera av de djur som Djurrättsalliansen har arbetat för de senaste åren, till exempel grisarna, aporna och beaglehundarna i försöksdjurslaboratorierna.

 

Fler nyheter
Köttindustrin

Djurrättsalliansen avslöjar en aldrig tidigare visad del av kycklingindustrin

Djur plågas och lever under miserabla förhållanden på det största avelsföretaget i kycklingindustrin. Genom att ha arbetat undercover och filmat med dolda kameror kan idag Djurrättsalliansen – tillsammans med Uppdrag granskning – avslöja en bärande del av den svenska och europeiska kycklingbranschen. 

Läs mer
Köttindustrin

Bild på svensk kyckling får inte visas i annons

Just nu har Djurrättsalliansen en annonskampanj på bussar och spårvagnar i Göteborg. Annonsen skulle innehålla en bild på en kyckling som ligger ner på golvet i en av Sveriges djurfabriker. Men bilden nekades av annonsbolaget då djuret på bilden kunde uppfattas som skadat – trots att det är så kycklingarna i industrin ser ut.

Läs mer
Köttindustrin

Avslöjade kycklingföretaget säljer till hela Europa

Igår publicerade Uppdrag granskning filmer från kycklingindustrins största avelsföretag Aviagen, tagna av en person från Djurrättsalliansen som arbetat undercover. Det många kanske inte vet är att det avslöjade företaget inte bara står bakom 99 procent av den svenska kycklingbranschen – det styr även en stor del av den europeiska. 

Läs mer