Sverige

Nyheter i webbutiken

Sakta men säkert tar våren plats och med den har vi även fyllt på vår lilla butik på nätet med en del nyheter. När du handlar från Djurrättsalliansen får du inte bara en fin produkt, utan all vinst går till vårt arbete för djurens rättigheter. Nedan presenterar vi några av vårens nyheter som du hittar i vår webbutik.

 

Såg du vårt avslöjande om troféjakt som publicerades i Expressen under påskhelgen? Stöd kampanjen genom att köpa denna t-shirt i ekologisk bomull. Många kända profiler som Lili och Susie, Rickard Söderberg, Dotter och Mian Lodalen bär vår t-shirt mot troféjakten med stolthet. Du beställer den här.

Rickard Söderberg, Dotter, Suzanne Axell, Mian Lodalen och Lili och Susie är några av de kända profiler som ställer sig bakom kampanjens krav: ”Stoppa troféjakten!”

 

Med det tydliga trycket ”Mitt liv är värt mer än all päls i världen” så råder det ingen tvivel om vad du tycker om päls. Finns både på svart t-shirt och tygkasse med stor rosa mink och Djurrättsalliansens logga. Illustrationen är gjord av Josephine Skapare. Du hittar t-shirten här och tygkassen här.

 

Vackert tryck framtaget av Josephine Skapare.

 

Många har efterfrågat tröjor i barnstorlekar och med hjälp av Karin Boström har vi tagit fram ett fint färgtryck med olika djur och trycket: ”Djur är inte mat”. De är tryckta på ekologisk och fairtrade bomull från märket Earth Positive. De finns i unisex i storlekarna XS-3XL samt barnstorlekar i åldrarna 5-6 år, 8-9 år samt 11-12 år. Du hittar dem här.

 

 

Djurrättsalliansen har under många år drivit en kampanj för att stänga minkfarmerna och tidigare i år överlämnade vi omkring 96 000 underskrifter till regeringen med ett krav om ett förbud. Stöd kampanjen genom att sätta upp ett eller flera av dessa konturskurna klistermärken med en stående mink med pratbubbla som har ett tydligt budskap: ”Stäng minkfarmerna”. Du beställer det här.

 

 

Alla beställningar som görs under april och maj får även ett vackert vykort i A5- storlek med det vackra motivet ”Frihetsresan” av konstnären Angelica Wiik. På kortet syns flera av de djur som Djurrättsalliansen har arbetat för de senaste åren, till exempel grisarna, aporna och beaglehundarna i försöksdjurslaboratorierna.

 

Fler nyheter
Vego

Fira djurvänligt och njut av växtbaserad julmat

Nu närmar sig julen med allt vad det innebär. Här hittar ni inspirationen och tipsen för ett djurvänligt och helt växtbaserat julbord!

Läs mer
Köttindustrin

Avslöjade KRAV-slakteriet – inget åtal och ännu ett åklagarbyte

Nu har det snart gått två år sedan Djurrättsalliansen offentliggjorde filmer från ett KRAV-slakteri i Skåne. Dokumentationen visade hur djur blev sparkade och misshandlade med kedjor. Slakteriet stängde ner dagarna efter att avslöjandet publicerades och personal åtalsanmäldes. Men under tiden som gått har åklagare i målet bytts ut flera gånger och något åtal har fortfarande inte väckts. Nu är fallet inne på den femte åklagaren som ska sätta sig in i utredningen.

Läs mer
Päls

Många tog ställning mot pälsindustrin i fackeltåg

Pälsindustrin världen över dödar årligen miljontals djur för deras päls. I Sverige finns det fortfarande ett 20-tal minkfarmer där minkar föds upp i små gallerburar för att gasas ihjäl och flås. Lördagen den 26 november tog närmare 100 personer ställning för djuren och deltog i Djurrättsalliansens fackeltåg mot pälsindustrin. 

Läs mer