Sverige

Nyheter i webbutiken

Sakta men säkert tar våren plats och med den har vi även fyllt på vår lilla butik på nätet med en del nyheter. När du handlar från Djurrättsalliansen får du inte bara en fin produkt, utan all vinst går till vårt arbete för djurens rättigheter. Nedan presenterar vi några av vårens nyheter som du hittar i vår webbutik.

 

Såg du vårt avslöjande om troféjakt som publicerades i Expressen under påskhelgen? Stöd kampanjen genom att köpa denna t-shirt i ekologisk bomull. Många kända profiler som Lili och Susie, Rickard Söderberg, Dotter och Mian Lodalen bär vår t-shirt mot troféjakten med stolthet. Du beställer den här.

Rickard Söderberg, Dotter, Suzanne Axell, Mian Lodalen och Lili och Susie är några av de kända profiler som ställer sig bakom kampanjens krav: ”Stoppa troféjakten!”

 

Med det tydliga trycket ”Mitt liv är värt mer än all päls i världen” så råder det ingen tvivel om vad du tycker om päls. Finns både på svart t-shirt och tygkasse med stor rosa mink och Djurrättsalliansens logga. Illustrationen är gjord av Josephine Skapare. Du hittar t-shirten här och tygkassen här.

 

Vackert tryck framtaget av Josephine Skapare.

 

Många har efterfrågat tröjor i barnstorlekar och med hjälp av Karin Boström har vi tagit fram ett fint färgtryck med olika djur och trycket: ”Djur är inte mat”. De är tryckta på ekologisk och fairtrade bomull från märket Earth Positive. De finns i unisex i storlekarna XS-3XL samt barnstorlekar i åldrarna 5-6 år, 8-9 år samt 11-12 år. Du hittar dem här.

 

 

Djurrättsalliansen har under många år drivit en kampanj för att stänga minkfarmerna och tidigare i år överlämnade vi omkring 96 000 underskrifter till regeringen med ett krav om ett förbud. Stöd kampanjen genom att sätta upp ett eller flera av dessa konturskurna klistermärken med en stående mink med pratbubbla som har ett tydligt budskap: ”Stäng minkfarmerna”. Du beställer det här.

 

 

Alla beställningar som görs under april och maj får även ett vackert vykort i A5- storlek med det vackra motivet ”Frihetsresan” av konstnären Angelica Wiik. På kortet syns flera av de djur som Djurrättsalliansen har arbetat för de senaste åren, till exempel grisarna, aporna och beaglehundarna i försöksdjurslaboratorierna.

 

Fler nyheter
Djurparker

Utrotningshotade djur döda – Kolmården uppger inte vad som hänt

Under förra året dog 139 djur på Kolmårdens djurpark. Bland de döda djuren finns flera tillhörande arter som är utrotningshotade, men djurparken svarar inte på vilka dödsorsakerna för de enskilda individerna var. Det visar en ny granskning av Djurrättsalliansen, som flera gånger tidigare avslöjat att djurparker avlivar fullt friska och utrotningshotade djur.

Läs mer
Djurparker

Parken Zoo svarar inte på frågor om djur som dött

Under 2023 dog 196 djur på Parken Zoo i Eskilstuna. Flera av de döda djuren tillhör arter som är akut eller starkt hotade: asiatisk vildhund, jätteutter, ringsvanslemur, visayavårtsvin och trädleopard. Det visar Djurrättsalliansens granskning av djurparken, men Parken Zoo svarar inte på frågor om varför djuren dött eller dödats.

Läs mer
Djurförsök

Möss ges hjärtinfarkt och hjärtsvikt i djurförsök

I ett djurförsök på Uppsala universitet utsätts tusentals möss för en stor operation med syftet att framkalla hjärtinfarkt. De möss som överlever operationen och infarkten följs under en månads tid för att studera läkningen samt följa utvecklingen av hjärtsvikt. Därefter dödas djuren. 

Läs mer