Sverige

Nyheter i webbutiken

Sakta men säkert tar våren plats och med den har vi även fyllt på vår lilla butik på nätet med en del nyheter. När du handlar från Djurrättsalliansen får du inte bara en fin produkt, utan all vinst går till vårt arbete för djurens rättigheter. Nedan presenterar vi några av vårens nyheter som du hittar i vår webbutik.

 

Såg du vårt avslöjande om troféjakt som publicerades i Expressen under påskhelgen? Stöd kampanjen genom att köpa denna t-shirt i ekologisk bomull. Många kända profiler som Lili och Susie, Rickard Söderberg, Dotter och Mian Lodalen bär vår t-shirt mot troféjakten med stolthet. Du beställer den här.

Rickard Söderberg, Dotter, Suzanne Axell, Mian Lodalen och Lili och Susie är några av de kända profiler som ställer sig bakom kampanjens krav: ”Stoppa troféjakten!”

 

Med det tydliga trycket ”Mitt liv är värt mer än all päls i världen” så råder det ingen tvivel om vad du tycker om päls. Finns både på svart t-shirt och tygkasse med stor rosa mink och Djurrättsalliansens logga. Illustrationen är gjord av Josephine Skapare. Du hittar t-shirten här och tygkassen här.

 

Vackert tryck framtaget av Josephine Skapare.

 

Många har efterfrågat tröjor i barnstorlekar och med hjälp av Karin Boström har vi tagit fram ett fint färgtryck med olika djur och trycket: ”Djur är inte mat”. De är tryckta på ekologisk och fairtrade bomull från märket Earth Positive. De finns i unisex i storlekarna XS-3XL samt barnstorlekar i åldrarna 5-6 år, 8-9 år samt 11-12 år. Du hittar dem här.

 

 

Djurrättsalliansen har under många år drivit en kampanj för att stänga minkfarmerna och tidigare i år överlämnade vi omkring 96 000 underskrifter till regeringen med ett krav om ett förbud. Stöd kampanjen genom att sätta upp ett eller flera av dessa konturskurna klistermärken med en stående mink med pratbubbla som har ett tydligt budskap: ”Stäng minkfarmerna”. Du beställer det här.

 

 

Alla beställningar som görs under april och maj får även ett vackert vykort i A5- storlek med det vackra motivet ”Frihetsresan” av konstnären Angelica Wiik. På kortet syns flera av de djur som Djurrättsalliansen har arbetat för de senaste åren, till exempel grisarna, aporna och beaglehundarna i försöksdjurslaboratorierna.

 

Fler nyheter
Äggindustrin

Hönor plågades till döds – förundersökning läggs ner

Förra sommaren blev två personer från Djurrättsalliansen vittnen till hur personal hos landets största hönseri plågade hönor till döds. Händelsen filmades och fick stor uppmärksamhet i media och hos allmänheten. Länsstyrelsen åtalsanmälde händelsen för djurplågeri men nu har åklagaren valt att lägga ner förundersökningen. 

Läs mer
Sverige

Bonde lämnade kalvar och kor att självdö

Flera kor och kalvar som lämnats att självdö, avmagrade djur, samt djur med gödselföroreningar och kraftigt förväxta klövar. Det är några exempel av de brister som länsstyrelsen i Jönköping uppmärksammade hos en djurhållare under april i år. 

Läs mer
Internationellt

Stort steg för Sydafrikas lejon

I början av maj tillkännagavs ett stort steg i rätt riktning för Sydafrikas lejon. Landets miljöminister har tillkännagivit avgörande och efterlängtade steg för att stoppa den kommersiella uppfödningen av lejon i Sydafrika. Efter att en panel granskat industrin har man kommit fram till att industrin riskerar bevarandet av vilda lejon och skadar turismen i Sydafrika och därmed bör avvecklas.

Läs mer