Djurrätt

Missa inte Djurrättsmarschen den 25 augusti

Efter succén förra året då Djurrättsalliansen anordnade Djurrättsmarschen för första gången och där 1 300 människor tillsammans stod upp för djuren i Göteborg, Malmö och Stockholm – är Djurrättsmarschen tillbaka! Lördagen den 25 augusti marscherar vi åter igen genom Sveriges tre största städer för att visa att vi är många som står på djurens sida. Kom du också!

I år är Djurrättsmarschen en del av The Official Animal Rights March och människor kommer tillsammans att sprida budskapet om djurens rättigheter på ett 20-tal platser runt om i världen på samma dag. The Official Aniamal Rights March grundades av organisationen Surge i Storbritannien och 2016 marscherade 2 500 personer i London och förra året marscherade 5 000 personer för djurens frigörelse.

Tanken bakom Djurrättsmarschen är enkel – djur är inte våra att utnyttja eller döda och tillsammans står vi upp för alla djurs rättigheter. Genom en gående demonstration för djuren står vi upp mot djurförtrycket. Djur är inte mat, kläder, underhållning eller försöksobjekt. Det förtryck som djuren utsätts för i dagens samhälle är varken etiskt eller försvarbart. Djuren har inga andra än oss, så boka därför in den 25 augusti och ta dig till närmsta storstad och delta i Djurrättsmarschen. Att marschen i år arrangeras samma dag som människor samlas för djuren i flera andra städer över hela världen kommer att bli mäktigt! Kom som du är! Ta med egengjorda skyltar med djurrättsliga budskap eller låna av oss på plats.

Mer info om Djurrättsmarschen:

GÖTEBORG

Var: Götaplatsen

När: 25 augusti 2018 kl. 12.00 

Facebook-event

MALMÖ

Var: Stortorget

När: 25 augusti 2018 kl. 11.30

Facebook-event

STOCKHOLM

Var: Vasaparken

När: 25 augusti 2018 kl. 12.00 

Facebook-event

Djurrättsmarschen anordnas av oss i Djurrättsalliansen och vi är en organisation som bland annat arbetar med att dokumentera och avslöjar svenska djurfabriker och slakterier. Detta för att allmänheten ska få en chans att med egna ögon se vad djuren utsätts för och för att visa att de djur vi utnyttjar och dödar är tänkande och kännande individer. Du kan se vår dokumentation från svenska djurfabriker och slakterier på Djurfabriken, Sveket mot minkarna och Ett liv som gris.

Här kan du se bilder från förra årets Djurrättsmarschen. 

I dessa städer kommer människor att marschera för djuren den 25 augusti:

Asheville, North Carolina

Amsterdam, Netherlands

Athens, Greece

Auckland, New Zeeland

Berlin, Germany

Columbus, Ohio

Copenhagen, Denmark

Cluj-Napoca, Romania

Gothenburg, Sweden

London, United Kingdom

Los Angeles, California

Manila, Philippines

Melbourne, Australia

Miami, Florida

New York City, New York

Oslo, Norway

Portland, Oregon

San Diego, California

Malmö, Sweden

Stockholm, Sweden

Toronto, Ontario

Washington DC

Warsaw, Poland

Fler nyheter
Djurförsök

Möss ges hjärtinfarkt och hjärtsvikt i djurförsök

I ett djurförsök på Uppsala universitet utsätts tusentals möss för en stor operation med syftet att framkalla hjärtinfarkt. De möss som överlever operationen och infarkten följs under en månads tid för att studera läkningen samt följa utvecklingen av hjärtsvikt. Därefter dödas djuren. 

Läs mer
Djurförsök

Gnagare får metallcylinder intryckt i hjärnan

Ett djurförsök på Karolinska institutet går ut på att ge djur hjärnskador och undersöka hur de påverkas. Skadorna skapas genom att gnagare slås i huvudet, får hjärnan penetrerad med metallcylindrar och trumhinnorna skadade av tryckvågor.

Läs mer
Köttindustrin

Efter vårt avslöjande: Två män döms för djurplågeri

2021 offentliggjorde Djurrättsalliansen filmer från ett KRAV-slakteri i Skåne. Filmerna väckte starka reaktioner och två dagar efter att materialet offentliggjorts stängde slakteriet ner. Nu har två av slakteriarbetarna dömts för djurplågeri och brott mot djurskyddslagen till villkorlig dom och dagsböter.

Läs mer