Vego

Missa inte Vegomässan 9 juni – Sveriges största vegoevent

Djurrättsalliansen är stolt arrangör av Sveriges största vegoevent – Vegomässan. Nu på lördag den 9 juni slår vi upp dörrarna till NackaStrandsMässan och en härlig sommarmässa. För en dag är vego normen och Vegomässan är en av årets höjdpunkter du helt enkelt inte vill missa! 

På årets mässa slår vi rekord med över 100 utställare med allt från matprodukter och sötsaker till kläder, skor och skönhetsprodukter. Givetvis har vi massvis av nya spännande utställare med i år och här kan du spana in alla som kommer att vara på plats.

Mässan erbjuder självklart fantastisk vegomat i mängder! Årets mässrestaurang är prisbelönta Taku-Taku. I slutet av januari vann de priset ”Fast Casual” i årets Fast Food Awards och de blev nyligen nominerade till DN:s gulddraken 2018.Taku-Taku serverar har olika sorters tacos, smårätter och yum buns på menyn och konceptet kallas för ”slow cooked fast food”, vilket har tagit kunder och recensenter med storm.Utomhus kommer det att finnas en food court med food trucks och andra mataktörer, som bland annat kommer att servera bönkebab, seitanrulle, indiska samosas, veganska dumplings och sallader. För den sötsugna finns bland annat Vegomässans egna café som kommer att duka upp mängder av olika bakverk som macarons, bakelser och biskvier. Även flera glassföretag kommer att finnas på plats för att fira in sommaren. Här hittar du mer om årets mataktörer. Vi har helt enkelt satsat på att ha ett otroligt utbud av vegomat och något för alla smaklökar. Och vad vore en mässa på sommaren utan glass? Tre Vänner är på plats med sin fina glassbil och även flera andra kända och mindre kända företag som Furu Creamery, StikkiNikki, Frill och Ben & Jerry’s kommer med glass. 

Vegomässan erbjuder även ett fullspäckat program med intressanta föreläsningar. Bland Vegomässans gästföreläsare finns bland annat Patrik Baboumian som är vegan och en av Tysklands ledande Strongman-atleter och Fiona Oakes som förutom att driva ett djurhem har tre olika världsrekord i maraton. Den svenska kaptenen Peter Hammarstedt från Sea Shepherd och känd från tv-programmet Whale Wars kommer och pratar om fiske. Det blir även ett panelsamtal om vegoboomen med bland annat den svenska designern Bea Szenfelt, Gustav Johansson från bloggen Jävligt gott och en representant från ICA. Här hittar du hela programmet.

Förköpsbiljetter är billigare än att köpa biljett i dörren så passa på att köpa din biljett via Billetto redan nu. Köp din biljett här. Mässan är gratis för barn under 12 år.De 200 första besökarna med förköpsbiljett får Vegomässans goodiebag fylld med vegoprodukter från flera sponsorer. De nästkommande 150 besökarna med förköpsbiljett får en goodiebag från Maria Nila.

Mässan erbjuder något för alla oavsett om du redan är vego eller bara nyfiken. En dag fylld av vego, inspiration och glädje helt enkelt och vi hoppas att du vill kickstarta din sommar med oss på Vegomässan!

Mer information om utställare och mässan i övrigt hittar du på Vegomässans hemsida

Gilla Vegomässan på Facebook
Följ Vegomässans event på Facebook

Varmt välkommen till årets Vegomässan – hoppas att vi ses där! Här kan du se alla bilder från förra årets mässa. 

Fler nyheter
Köttindustrin

Efter kycklingavslöjanden: länsstyrelsen har inte agerat

I slutet av förra året väckte Djurrättsalliansens avslöjanden om kycklingindustrin starka reaktioner. Filmer, tagna med dolda kameror, visade djurplågeri hos två av de största företagen i branschen. Men trots uppdagade missförhållanden och djurskyddsbrott har länsstyrelsen i Skåne inte gjort några djurskyddskontroller hos de aktuella företagen.

Läs mer
Köttindustrin

Över 116 miljoner djur dödades på svenska slakterier förra året

Under 2023 dödades 116 115 340 landlevande djur på svenska slakterier. Det visar Jordbruksverkets statistik som Djurrättsalliansen årligen analyserar. För andra året i rad minskar antalet dödade djur, men det totala antalet djur som dödas i Sverige har ökat avsevärt jämfört med för tio år sedan.

Läs mer
Päls

Oklart hur stöd för minkfarmsavveckling ska fungera

Kampen för att stänga minkfarmerna i Sverige har pågått länge och varit ihärdig. Under flera decennier har enorma mängder minkar lidit och dött på svenska pälsdjursfarmer. I höstas föreslog regeringen ett ekonomiskt stöd till de minkfarmare som frivilligt avvecklar, men det är fortfarande oklart hur stödet kommer att fungera.

Läs mer