Djurrätt

Djurrättsmarschen är tillbaka

Efter förra årets succé – där 1 300 människor i tre städer stod upp mot djurförtrycket – är Djurrättsmarschen tillbaka! Den 25 augusti marscherar vi återigen genom Stockholm, Göteborg och Malmö.

Trots regn var humöret på topp efter att förra året, den 7 oktober, ha arrangerat Sveriges största demonstration mot djurförtryck. I Malmö samlades 250 personer, i Göteborg 350 och i Stockholm hela 700! Tillsammans sade vi nej till djurförtryck och djurplågeri. Medier var på plats och vi kunde sprida vårt budskap om att stoppa djurförtrycket över hela landet. Och direkt efter att sista talets applåder ebbat ut var vi redan överens om att Djurrättsmarschen kommer genomföras även under 2018.

I London samlades förra året flera tusen människor i deras djurrättsmarsch, och flera städer världen över hängde på. I år har vi i Sverige satt samma datum som resten av världen, då vi förhoppningsvis även kan få lite finare väder: 25 augusti. Det kommer bli mäktigt!

Vi ses klockan 12 den 25 augusti i Stockholm, Göteborg och Malmö. Exakta mötesplatser kommer vi gå ut med senare, när vi har fått våra tillstånd från polisen.

Boka in datumet redan nu och bjud in dina vänner till Facebookeventen:
Stockholm
Göteborg
Malmö

Bilder från Djurrättsmarschen 2017:

Fler nyheter
Djurförsök

Möss ges hjärtinfarkt och hjärtsvikt i djurförsök

I ett djurförsök på Uppsala universitet utsätts tusentals möss för en stor operation med syftet att framkalla hjärtinfarkt. De möss som överlever operationen och infarkten följs under en månads tid för att studera läkningen samt följa utvecklingen av hjärtsvikt. Därefter dödas djuren. 

Läs mer
Djurförsök

Gnagare får metallcylinder intryckt i hjärnan

Ett djurförsök på Karolinska institutet går ut på att ge djur hjärnskador och undersöka hur de påverkas. Skadorna skapas genom att gnagare slås i huvudet, får hjärnan penetrerad med metallcylindrar och trumhinnorna skadade av tryckvågor.

Läs mer
Köttindustrin

Efter vårt avslöjande: Två män döms för djurplågeri

2021 offentliggjorde Djurrättsalliansen filmer från ett KRAV-slakteri i Skåne. Filmerna väckte starka reaktioner och två dagar efter att materialet offentliggjorts stängde slakteriet ner. Nu har två av slakteriarbetarna dömts för djurplågeri och brott mot djurskyddslagen till villkorlig dom och dagsböter.

Läs mer