Vegoarbete

Vegomässan

Under många års tid har Cruelty free fairs anordnats i Storbritanninen. Det är mässor där olika vegoföretag tillsammans med djurhem, organisationer och företag som säljer icke-djurtestade produkter samlats för att göra det enkelt för människor att leva djurvänligt och veganskt. För Djurrättsalliansen har det alltid varit en självklarhet att ligga i fronten för vegoarbetet i Sverige och med inspiration från mässorna i Storbritannien anordnade vi den allra första veganska mässan, Vegomässan, i Norden redan 2007. Mässan blev omgående en succé och både mässan och intresset för mässan växte för varje år som gick. Mässans syfte var att inspirera allätare att välja veganskt, att göra det lättillgängligt med vego för alla samt att ge vegetarianer och veganer en möjlighet att få uppleva en dag där vego är normen. Konceptet med Vegomässan kom att bli en viktig del i att vego-frågor och vego-produkter har blivit så pass stort i Sverige som det är idag. Även många andra grupper i Sverige har inspirerats av Vegomässan och anordnat liknande evenemang på flera orter i Sverige.

2018 anordnades den tolfte Vegomässan, som då var det största vegoeventet i hela Sverige. Den trettonde mässan skulle ha anordnats den 7 september 2019, men ställdes in. Läs mer om det här.

Här kan du se alla bilder från senaste Vegomässan 2018. 

Förespråkar veganism

Djurrättsalliansen förespråkar en livsstil som inte bygger på utnyttjande av djuren. Vi menar att de har rätt till sina egna liv, att de har behov och intressen som de har rätt att få tillgodosedda.

Läs mer

Veganutmaningen

Den stora veganutmaningen är ett projekt som syftar till att ge en njutbar och rolig introduktion till vegansk mat. Deltagarna får inspirerande recept per mail, en egen matcoach och tillgång till rabatter och spännande produkter under en månads tid.

Läs mer