Vegoarbete

Veganutmaningen

Den stora veganutmaningen är ett projekt som syftar till att ge en njutbar och rolig introduktion till vegansk mat. Deltagarna får inspirerande recept per mail, en egen matcoach och tillgång till rabatter och spännande produkter under en månads tid. All information du behöver – från hälsa och näringslära till tips på vardagsmat, lösgodis, bakning, de bästa affärerna och restaurangerna får deltagarna ta del av. Veganutmaningen är öppen för personer i alla åldrar som i dagsläget är allätare eller vegetarianer och som vill pröva att leva veganskt i en månad. Förutom erfarna veganer som bidrar med sin kunskap hjälper även en expertgrupp till bestående av läkare och dietister som är redo att besvara alla funderingar.

Hittills har tusentals personer deltagit i veganutmaningen och vår förhoppning är att vi lyckas inspiera människor att leva veganskt och uppmuntra till djurvänliga val. Har du funderat på att bli vegan men tycker att det verkar krångligt? Är du sugen på att testa något nytt i matväg? Håll då utkik efter nästa Veganutmaningen!

Förespråkar veganism

Djurrättsalliansen förespråkar en livsstil som inte bygger på utnyttjande av djuren. Vi menar att de har rätt till sina egna liv, att de har behov och intressen som de har rätt att få tillgodosedda.

Läs mer

Vegomässan

Djurrättsalliansen anordnade Sveriges första vegomässa år 2007 och det blev en stor succé. Idag är Vegomässan landets största vegomässa och har anordnats totalt elva gånger i Stockholm och Malmö.

Läs mer