Vegoarbete

Veganutmaningen

Veganutmaningen syftar till att ge en njutbar och rolig introduktion till vegansk mat. Du som deltagare får veckomenyer med inspirerande recept under en månads tid. All information du behöver – från hälsa och näringslära till tips på vardagsmat, bakning, de bästa affärerna och restaurangerna får deltagarna ta del av.

Veganutmaningen är riktad till personer i alla åldrar som i dagsläget är allätare eller vegetarianer och som vill pröva att leva veganskt i en månad. Som deltagare får du stöd och pepp från erfarna veganer som är redo att besvara alla funderingar. Utmaningen startar varje måndag och pågår i 28 dagar.

Hittills har tusentals personer deltagit i Veganutmaningen och många av dem har inspirerats att fortsätta leva veganskt och göra djurvänliga val.

Har du funderat på att bli vegan men tycker att det verkar krångligt? Är du sugen på att testa något nytt i matväg? Anmäl dig till Veganutmaningen!

Förespråkar veganism

Djurrättsalliansen förespråkar en livsstil som inte bygger på utnyttjande av djuren. Vi menar att de har rätt till sina egna liv, att de har behov och intressen som de har rätt att få tillgodosedda.

Läs mer

Vegomässan

Djurrättsalliansen anordnade Sveriges första vegomässa år 2007 och det blev en stor succé. Idag är Vegomässan landets största vegomässa och har anordnats totalt elva gånger i Stockholm och Malmö.

Läs mer