Päls

Minkfarmen på Öland är stängd

Djurrättsalliansen kan nu berätta att länsstyrelsen i Kalmar har bekräftat att minkfarmen utanför Köpingsvik på Öland är nedlagd. Djurrättsalliansen har tidigare dokumenterat djurens verklighet på farmen på Öland och här under kan du se några av våra bilder. Utanför farmen hittade vi flera döda minkar på marken och i träd som bara hade kastats ut i skogen över staketet.

Döda djur som Djurrättsalliansen fann utanför farmen.

Döda djur som Djurrättsalliansen fann utanför farmen.

Döda djur som Djurrättsalliansen fann utanför farmen.

Döda djur som Djurrättsalliansen fann utanför farmen.

Att farmen på Öland har stängts ner innebär att det i dagsläget finns 37 minkfarmer kvar i Sverige. Här kan du läsa Djurrättsalliansens senaste granskning av antalet minkfarmer i landet. 

Här ligger de 37 minkfarmer som finns kvar i Sverige.

– Varje stängd farm är en seger och tar oss ett steg närmre det vi kämpar för – att det inte ska finnas några pälsdjursfarmer över huvud taget. Enorma mängder djur föds upp för att några månader senare dödas för deras päls. Djurens liv innebär lidande instängda i gallerburar och sedan går de en brutal död till mötes. Pälsindustrin är rakt igenom oetiskt och innebär ingenting annat än djurplågeri. Det borde vara olagligt, men tyvärr är det fortfarande lagligt med pälsdjursfarmer i Sverige idag. Det är på tiden att Sveriges politiker gör som så många andra länder redan gjort och förbjuder pälsdjursfarmning, säger Malin Gustafsson, talesperson för Djurrättsalliansen.

Minkfarmen på Öland. Foto: Djurrättsalliansen

Minkfarmen på Öland. Foto: Djurrättsalliansen

Minkfarmen på Öland. Foto: Djurrättsalliansen

 

Djurrättsalliansen har dokumenterat många minkfarmer runt om i Sverige. Ta del av bilderna och filmerna och läs mer om den svenska pälsindustrin på sidan Stäng minkfarmerna.

VAD DU KAN GÖRA:

🐾 Köp eller bär aldrig päls!

🐾 Hjälp oss stänga de resterande minkfarmerna i Sverige och skriv under vår namninsamling som finns här.

🐾 Sprid och dela vår dokumentation från svenska minkfarmer så att fler får upp ögonen för djurens situation. Vårt material hittar du på vår sida Sveket mot minkarna. 

🐾 Hjälp oss stänga minkfarmerna genom att bli månadsgivare. Oavsett summa gör det skillnad för djuren och är ovärderligt för vårt fortsatta arbete. Månadsgivare blir du här.

🐾 Swisha en gåva till vårt arbete för minkarna: 123 0730 739.

🐾 Uppmana politiker att prioritera minkarnas situation och förbjuda minkfarmning. Här hittar du kontaktuppgifter till samtliga riksdagsledamöter: https://www.riksdagen.se/sv/ledamoter-partier/

Fler nyheter
Djurförsök

Möss ges hjärtinfarkt och hjärtsvikt i djurförsök

I ett djurförsök på Uppsala universitet utsätts tusentals möss för en stor operation med syftet att framkalla hjärtinfarkt. De möss som överlever operationen och infarkten följs under en månads tid för att studera läkningen samt följa utvecklingen av hjärtsvikt. Därefter dödas djuren. 

Läs mer
Djurförsök

Gnagare får metallcylinder intryckt i hjärnan

Ett djurförsök på Karolinska institutet går ut på att ge djur hjärnskador och undersöka hur de påverkas. Skadorna skapas genom att gnagare slås i huvudet, får hjärnan penetrerad med metallcylindrar och trumhinnorna skadade av tryckvågor.

Läs mer
Köttindustrin

Efter vårt avslöjande: Två män döms för djurplågeri

2021 offentliggjorde Djurrättsalliansen filmer från ett KRAV-slakteri i Skåne. Filmerna väckte starka reaktioner och två dagar efter att materialet offentliggjorts stängde slakteriet ner. Nu har två av slakteriarbetarna dömts för djurplågeri och brott mot djurskyddslagen till villkorlig dom och dagsböter.

Läs mer