Vegomässan 12/12

Den 12 december är det dags för Vegomässan för den nionde gången - nu i Solnahallen i Stockholm. Vi ses väl där? Förköp din biljett redan nu!

Djurfabriken

Under flera års tid har Djurrättsalliansen samlat in filmmaterial från den svenska djurindustrin. Vi har besökt djurfabriker och arbetat på slakterier för att kunna dokumentera vad som sker.

Fortsatt djurplågeri på svenska minkfarmer

Djurrättsalliansen har återigen besökt svenska minkfarmer och dokumenterat minkarnas situation. Materialet visar att de minkar som föds upp och dödas inom pälsindustrin lever under miserabla förhållanden, vilket Djurrättsalliansen avslöjat vid tre tidigare tillfällen sedan 2010.

243 chinchillor räddade

I oktober 2014 kunde Sveriges sista chinchillafarm för pälsproduktion stängas och Djurrättsalliansens räddade och omplacerade alla 243 som fanns på farmen.

Äggets verkliga pris!

Påsken närmar sig och med den äggkonsumtionens högtid. Djurrättsalliansen visar hönornas verklighet.

Stöd vårt arbete för djuren!

Besök Djurrättsalliansens shop.

Grisar vanvårdas i svenska djurfabriker!

Nu har det hänt igen – det händer hela tiden. Se vårt avslöjande om grisarnas verklighet 2013!

Den 12 december anordnar Djurrättsalliansen Vegomässan för nionde gången. I år hålls den i Solnahallen i Stockholm och beräknas bli den största mässan någonsin.
Vegomässan har snabbt blivit ett väldigt uppskattat och  välkänt evenemang för landets alla vegetarianer och veganer. Här samlas ledande aktörer inom allt vego, från företag och organisationer till bloggare och konsumenter. Redan är ett 50-tal utställare bokade och flera intressanta filmvisningar planeras.

Föreningen Oikeutta eläimille har för första gången publicerat material från slakterier i Finland. Materialet är insamlat med hjälp av dolda kameror som placerades ut på fyra slakterier, varav två som tillhör HK Scan.

Tidigt på morgonen den 17 oktober förra året kunde polisen utföra en räd mot Sveriges sista chinchillapälsfarmare efter att Djurrättsalliansen erbjudit sig att omplacera alla djur på farmen. Hur många individer det skulle röra sig om visste inte någon och vi hade mobiliserat med jourhem över hela Sverige.
Inte mindre än 243 chinchillor hittades vid liv på farmen och kunde räddas. Läs några av berättelserna från chinchillornas nya hem ett år senare.

Idag lanseras Djurfabriken! Dela sidan med era vänner så att fler får se in i djurfabrikerna!

Djurrättsalliansen har under de senaste åren filmat svenska djurfabriker och slakterier.
Vi har besökt gårdar och tagit jobb på slakterier för att kunna dokumentera djurens verklighet.

www.djurfabriken.se

Igår arrangerade vi en demonstration mot den grymma pälsindustrin.
500 djurvänner tågade från Gustaf Adolfs torg till Götaplatsen i Göteborg för pälsdjurens skull.

Under flera år har Djurrättsalliansen bedrivit en intensiv kampanj mot modekedjan Belle Shoes, vars populära butiker länge varit fulla av jackor, kragar, mössor och kappor i äkta päls. En dag fick vi ett oväntat samtal från butiksägaren Eli Cohen. Under en inköpsresa till Kina besökte han en pälsdjursfarm, och tog därefter beslutet att med omedelbar verkan plocka ner varje plagg med päls från hyllorna. Cohen vänder pälsindustrin kalla handen och är idag stark motståndare mot den bransch som han länge har hållit om ryggen.

Efter en intensiv kampanj från Djurrättsalliansens sida beslagtog polisen den 17 oktober förra året 243 chinchillor från en chinchillafarm i Enköping. Det var Sveriges sista chinchillafarm för pälsproduktion. Idag dömdes personen som drev chinchillafarmen för brott mot djurskyddslagen men friades från åtalspunkten djurplågeri. Hans straff blev dagsböter på 8000 kronor.

I år firar vi vårt 10-årsjubileum, och självklart vill vi fira det med alla våra aktiva och supporters! I samarbete med Club Partyanimal och Klubb Död arrangerar Djurrättsalliansen en fest som ni sent kommer glömma!

Den 15 augusti 2015 kommer Martin Smedjeback och Pia Wallin att springa Midnattsloppet till förmån för Djurrättsalliansen. 
Loppet är 10 000 meter långt och tanken är att de ska försöka få in en krona var för varje meter de springer så målet är att få in totalt 20 000 kronor till Djurrättsalliansens livsviktiga arbete för att hjälpa djuren.
I dagsläget har 9566 kronor kommit in och nu behöver de hjälp för att nå hela vägen till målet.

Pia Wallin, en av löparna säger:

Lördagen den 4 juli inföll världsdagen för fängslade delfiner och Djurrättsalliansen uppmärksammade dagen med en manifestation i Norrköping. Sveriges enda delfinarium, Kolmårdens delfinarium, ligger strax utanför Norrköping och på delfinariet har närmare 60 delfiner dött sedan det öppnades. På ett svart lakan fästes pappdelfiner med namnen på alla de delfiner som dött på Kolmårdens delfinarium.

Sidor