243 chinchillor räddade

I oktober 2014 kunde Sveriges sista chinchillafarm för pälsproduktion stängas och Djurrättsalliansens räddade och omplacerade alla 243 som fanns på farmen.

En julklapp för djuren

Vill du ge bort en julklapp som förändrar? Då kan du köpa vårt julgåvobevis. Pengarna går oavkortat till Djurrättsalliansens verksamhet. Det vackra kortet levereras med ett fint julrött kuvert. Du finner julgåvobevis och andra fina presenter i vår webshop.

Äggets verkliga pris!

Påsken närmar sig och med den äggkonsumtionens högtid. Djurrättsalliansen visar hönornas verklighet.

Sexuella övergrepp på djur förbjöds 1 april

Vår kampanj Stoppa Djursexet gjorde skillnad!

Stöd vårt arbete för djuren!

Besök Djurrättsalliansens shop.

Grisar vanvårdas i svenska djurfabriker!

Nu har det hänt igen – det händer hela tiden. Se vårt avslöjande om grisarnas verklighet 2013!

Anmäl dig till vårt aktivistteam! Via regelbundna mail och kontakter med oss kommer du få hjälp och information om hur du kan göra skillnad. Det kan till exempel handla om att beställa flygblad för att sprida i din stad, telefonnummer att ringa för att trycka på företag att sluta stödja djurförtryck, inbjudningar till demonstrationer och annat som gör skillnad för djuren!

Djurrättsorganisationen PETA har under november dokumenterat hur hundar behandlas på ett brutalt sätt i Kina.
Skinnen används till bland annat handskar, skärp, djurleksaker och mycket annat och exporteras till hela världen.
Det handlar om vårt sätt att se på andra djur och det som sker här är inte begränsat bara till andra delar av världen. Det enda man kan göra för att vara säker på att inte bidra till det här djurplågeriet är att inte köpa skinnprodukter.

Vi vill varna för en oerhört stark film.

I början av december visades dokumentären "Pels" i norsk tv.
Dokumentären hade redan innan den hade sänts skapat stor oro bland pälsdjursfarmarna i landet. En person utgav sig för att vara en potentiell pälsdjursfarmare och fick komma bakom kulisserna och se vad som verkligen sker på pälsdjursfarmerna och vad rävarna och minkarna utsätts för.
Nu kräver det norska folket ännu en gång ett förbud mot pälsdjursfarmning.

Årets julklapp sägs vara ett aktivitetsarmband. Vi på Djurrättsalliansen håller inte med! Nu kan du köpa en kalender med underbara bilder på några av de 243 chinchillor som räddades från en pälsfarm i oktober. Varje månad är det en ny sötchock som förhoppningsvis gör att du ler resten av månaden. Beställ den här:
http://djurrattsalliansen.tictail.com/ eller genom att sätta in 160 kr (inklusive porto) på vårt plusgiro 42 54 11 - 6. Glöm inte bort att ange ditt namn samt adress.

Räddad chinchilla

243 chinchillor som fötts upp för att bli päls räddas nu från sitt lidande. Sveriges sista chinchillafarm ligger utanför Enköping och har varit verksam i 50 år. Djuren har levt i ett kombinerat uthus och garage, instängda i mycket små gallerburar utan bomaterial, ventilation eller ljusinsläpp. Varje år har hundratals chinchillor dödats där för att bli pälsdetaljer på kläder. Djurrättsalliansen har länge kämpat för att farmen ska stängas.

Sam Simon, en av skaparna till den tecknade tv-serien The Simpsons är också djurrättsaktivist. Nyligen köpte han en chinchillafarm i Kalifornien för att kunna stänga ner den och omplacera djuren. Nu vill han även hjälpa chinchillorna på Sveriges sista pälsfarm i Enköping och backa upp Djurrättsalliansen kamp för dem.
Trots kritik vid flertalet tillfällen från Länsstyrelsen så får farmaren bedriva farmen utan att de ingriper.

Företaget Bubbleroom har bestämt sig för att sluta sälja produkter med äkta päls efter att Djurrättsalliansen drivit en kampanj. Väldigt många djurvänner och Bubblerooms egna kunder har kontaktat dem och uttryckt sitt missnöje över att de säljer kläder med päls från tvättbjörn. De produkter som redan finns på lager kommer finnas kvar denna säsong och 2015 kommer de vara helt pälsfria, precis som de flesta klädföretag i Sverige. I dagsläget är väldigt få företag som fortfarande säljer kläder med äkta päls.

Vad anser de politiska partierna om den svenska pälsindustrin? Vilka vill förbjuda minkfarmerna eller skärpa reglerna och vilka tycker att minkfarmer ska få finnas kvar i sin nuvarande form? Djurrättsalliansen skickade ut en enkät gällande minkfarmning till riksdagspartierna samt Feministiskt Initiativ. Här kan du se hur partierna ställer sig i denna viktiga fråga inför valet, Det kan ge dig en vägledning om hur du kan rösta för minkarna. Se vår dokumentation från svenska minkfarmer här.
 

Konstnären Angelica Wiik har donerat flera exemplar av sin vackra litografi med delfinmotiv till Djurrättsalliansen. Även Ric O´Barry fick ett av dessa konstverk vid demonstrationen utanför Kolmårdens delfinarium den 5 juli. Vi säljer dem för 2000 kronor styck och då går all vinst oavkortat till kampanjen mot Kolmårdens delfinarium och för att stoppa delfinslakten i Taiji. Skicka ett meddelande till oss om du är intresserad av att köpa en av de donerade litografierna.

Organisationen PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) har just publicerat en chockerande undersökning från Australien som visar hur produktionen av ull går till. Australien är den största producenten av ull i världen och en stor andel går till bland annat till kläder i Sverige.
Hjälp till att få Ralph Lauren och J.Crew att upphöra med ull och istället satsa på mer djurvänliga material genom att skriva under PETA´s namninsamling.
Vi vill vara för obehagliga bilder: http://peta.vg/1gnn

Sidor