Stäng Sveriges sista chinchillafarm!

Äggets verkliga pris!

Påsken närmar sig och med den äggkonsumtionens högtid. Djurrättsalliansen visar hönornas verklighet.

Sexuella övergrepp på djur förbjöds 1 april

Vår kampanj Stoppa Djursexet gjorde skillnad!

Stöd vårt arbete för djuren!

Besök Djurrättsalliansens shop.

Grisar vanvårdas i svenska djurfabriker!

Nu har det hänt igen – det händer hela tiden. Se vårt avslöjande om grisarnas verklighet 2013!

Räddad chinchilla

243 chinchillor som fötts upp för att bli päls räddas nu från sitt lidande. Sveriges sista chinchillafarm ligger utanför Enköping och har varit verksam i 50 år. Djuren har levt i ett kombinerat uthus och garage, instängda i mycket små gallerburar utan bomaterial, ventilation eller ljusinsläpp. Varje år har hundratals chinchillor dödats där för att bli pälsdetaljer på kläder. Djurrättsalliansen har länge kämpat för att farmen ska stängas.

Sam Simon, en av skaparna till den tecknade tv-serien The Simpsons är också djurrättsaktivist. Nyligen köpte han en chinchillafarm i Kalifornien för att kunna stänga ner den och omplacera djuren. Nu vill han även hjälpa chinchillorna på Sveriges sista pälsfarm i Enköping och backa upp Djurrättsalliansen kamp för dem.
Trots kritik vid flertalet tillfällen från Länsstyrelsen så får farmaren bedriva farmen utan att de ingriper.

Företaget Bubbleroom har bestämt sig för att sluta sälja produkter med äkta päls efter att Djurrättsalliansen drivit en kampanj. Väldigt många djurvänner och Bubblerooms egna kunder har kontaktat dem och uttryckt sitt missnöje över att de säljer kläder med päls från tvättbjörn. De produkter som redan finns på lager kommer finnas kvar denna säsong och 2015 kommer de vara helt pälsfria, precis som de flesta klädföretag i Sverige. I dagsläget är väldigt få företag som fortfarande säljer kläder med äkta päls.

Vad anser de politiska partierna om den svenska pälsindustrin? Vilka vill förbjuda minkfarmerna eller skärpa reglerna och vilka tycker att minkfarmer ska få finnas kvar i sin nuvarande form? Djurrättsalliansen skickade ut en enkät gällande minkfarmning till riksdagspartierna samt Feministiskt Initiativ. Här kan du se hur partierna ställer sig i denna viktiga fråga inför valet, Det kan ge dig en vägledning om hur du kan rösta för minkarna. Se vår dokumentation från svenska minkfarmer här.
 

Konstnären Angelica Wiik har donerat flera exemplar av sin vackra litografi med delfinmotiv till Djurrättsalliansen. Även Ric O´Barry fick ett av dessa konstverk vid demonstrationen utanför Kolmårdens delfinarium den 5 juli. Vi säljer dem för 2000 kronor styck och då går all vinst oavkortat till kampanjen mot Kolmårdens delfinarium och för att stoppa delfinslakten i Taiji. Skicka ett meddelande till oss om du är intresserad av att köpa en av de donerade litografierna.

Organisationen PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) har just publicerat en chockerande undersökning från Australien som visar hur produktionen av ull går till. Australien är den största producenten av ull i världen och en stor andel går till bland annat till kläder i Sverige.
Hjälp till att få Ralph Lauren och J.Crew att upphöra med ull och istället satsa på mer djurvänliga material genom att skriva under PETA´s namninsamling.
Vi vill vara för obehagliga bilder: http://peta.vg/1gnn

I samband med världsdagen för fängslade delfiner anordnade Djurrättsalliansen en stor demonstration lördagen den 5 juli utanför Kolmårdens delfinarium, det enda i Sverige. För närvande hålls 10 delfiner i fångenskap, varav tre av dem är viltfångade från USA och Kuba.
Närmare 200 personer deltog i protesten vilket gör det till den största demonstrationen någonsin i Sverige för delfiner i fångenskap!

Den 4 juli firar Kolmårdens delfinarium 45-års jubileum och delfinshowen "Life" får köerna att ringla sig långa av besökare. Men frågan är om det är en dag som borde firas med tanke på de konsekvenser det medför för delfinerna som hålls i fångenskap. Namnet är inte riktigt passande då livet för delfinerna på Kolmårdens delfinarium knappast är ett liv värd namnet och med tanke på att närmare 60 delfiner dött där sedan delfinariet öppnade.

I samband med världsdagen för fängslade delfiner anordnar Djurrättsalliansen en demonstration utanför Kolmårdens delfinarium, som är Sveriges enda delfinarium. På delfinariet finns i nuläget 10 delfiner varav tre av dem är viltfångade. På Kolmårdens delfinarium har närmare 60 delfiner dött.

Grisar på svensk djurfabrik

Den senaste veckan har många fingrar pekats mot den danska grisindustrin. Centerpartisten Fredrik Federley har framställts som rasande i grisfrågan och tycker att Danmark borde åtalas för att de inte efterlever reglerna. Annie Lööf bojkottar danskt griskött och uppmanar konsumenterna att köpa svenskt. Vissa skillnader mellan den svenska och danska grisindustrin framhålls som avgörande. Bland annat att svenska grisar får behålla knorren och större yta att röra sig på.

Sidor