För djurens talan

iAnimal

Den internationella organisationen Animal Equality har lanserat virtual reality-glasögon för att visa djurens verklighet på farmer och slakterier. Djurrättsalliansen har blivit utvalda att arbeta med iAnimal i Sverige och besöker regelbundet universitet, högskolor och festivaler för att låta människor testa glasögonen och se det som djurindustrin försöker dölja från allmänheten.

Den här typen av filmmaterial är inget nytt. Djurrättsalliansen har sedan 2009 avslöjat grisarnas situation i livsmedelsindustrin. Vad som däremot gör materialet unikt är att det med hjälp av högteknologiska virtual reality-kameror filmas på ett sätt som gör att betraktaren kan se filmen i 360 grader. I filmen får vi se livet genom ögonen på grisar, från födsel till död. Filmerna är utformade för att ses med ett speciellt VR headset, vilket gör att betraktaren kan se sig omkring genom att vrida huvudet. De som inte möjlighet att se filmen med hjälp av Virtual Reality-glasögonen har också möjlighet att se filmen på nätet där de med hjälp av markörer kan förflytta sig åt olika håll.

Virtual reality öppnar upp dörrarna till en värld som tidigare varit väl undangömd från allmänheten och det finns inget mer hemlighetsfullt än det sätt som djur föds upp och dödas på inom livsmedelsindustrin. Med hjälp av det banbrytande projektet iAnimal kan vi nu ge alla en möjlighet att uppleva djurens verklighet.

Manifestationer och demonstrationer

Djurrättsalliansens uppgift är att få ut budskapet om hur djuren behandlas till så många som möjligt. Till skillnad från våra motståndare bestående av industrier och företag med enorma ekonomiska resurser så måste vi i stor utsträckning förlita oss på att synas och få publicitet genom våra handlingar.

Läs mer

Utåtriktat arbete

Djurrättsrörelsen saknar de ekonomiska resurserna som de stora djurindustrierna har för att synas. Istället får vi hitta andra sätt för att på ett effektivt sätt nå ut till så många människor som möjligt för att skapa en opinion och få människor att välja en djurvänligare livsstil.

Läs mer

Våra segrar

Djurrättsalliansen bildades 2005 och har sedan dess intagit frontlinjen i kampen för djurens rättigheter. Vi ser det som vår skyldighet att försvara de som inte kan föra sin egen talan och vi har uppnått många segrar och höjdpunkter.

Läs mer