Aktuella kampanjer

Djurförsöksgranskarna

I Sverige används djur till olika typer av försök på universitet, högskolor, sjukhus, forskningsinstitut och olika företag.
Bakom låsta dörrar och taggtrådsbeklädda staket utnyttjas och dödas djur i experiment. Detta sker med väldigt lite eller ingen insyn alls från allmänheten.

För att belysa var de olika laboratorierna finns, vilken typ av djur som finns där och vilka försök som utförs driver Djurrättsalliansen projektet Djurförsöksgranskarna.

Har du information som kan vara användbar för oss? Vill du hjälpa till att granska djurförsöken? Ta kontakt med oss på info@djurrattsalliansen.se

Pälsfri handel

Djurrättsalliansen arbetar med att påverka företag att bli pälsfria i första hand genom dialog, men även i form av kampanjer och protester.
Sedan början av 2000-talet har de flesta av landets butikskedjor och många enskilda klädbutiker och klädmärken valt att hålla sina butiker och produkter helt fria från äkta päls.

Läs mer

Stoppa primatförsöken

Djurrättsalliansen driver kampanjen Stoppa Primatförsöken för att sprida information, väcka opinion och slutligen få igenom ett förbud mot använding av primater i djurförsök, både i Sverige och inom EU.

Läs mer