Vego

Fira en djurvänlig midsommar

Midsommar står runt hörnet och då behövs förstås massvis av god mat! Tryter inspirationen? We got you, här kommer våra tips på var du hittar inspiration, och även några smarta genvägar!

VegomagasinetHär hittar du allt du behöver, utan att krångla till det!

Skagen-cheesecake. Recept och bild: Vegomagasinet

 

Jävligt gott – Under kategorin “högtider” hittar du midsommar, och där finns recept på allt ifrån grillbricka till gravad morot.

Ångade midsommar-baos. Recept och bild: Jävligt gott

 

Fridas VegobakFör efterrätten är Fridas Vegobak helt klart den bästa inspirationen! “Vegansk midsommartårta” känns ju som ett självklart val, om man får beslutsångest.

Vegansk midsommartårta. Recept och bild: Fridas Vegobak

 

Tips! Är du ny på vego? Krångla inte till det! Det mesta går att veganisera, gör dina favoriter i vegoformat! Byt créme fraiche mot en havre- eller sojabaserad variant, välj en vegansk majonnäs, ta kokt aubergine istället för sill. Google är din vän, googla din favoriträtt + “vegan” så hittar du antagligen det du behöver!

Har du inte tid/lust/ork att laga mat från grunden?
Använd dig av genvägar! Sillunch? På både Ica och Coop hittar du tofusill i olika smaker! Grill? Vegokebabspett från Schysst käk eller färdiga vegoburgare med färdig vegansk potatissallad som tillbehör räcker långt. Efterrätt? Vegansk kladdkaka från Frödinge, eller en klassiker: jordgubbar och glass. För du vet väl att GB’s Big Pack är vegansk?

Glad djurvänlig midsommar!

Fler nyheter
Päls

Minkfarmerna på Listerlandet är tomma på djur

Under lång tid har Listerlandet utanför Sölvesborg varit det minkfarmstätaste området i Sverige. Djurrättsalliansen kan nu berätta att farmerna på halvön står tomma, detta enligt uppgifter från Miljöförbundet Blekinge Väst. Djurrättsalliansen: ”Det är en enorm seger efter flera decennier av kamp för minkarna”.

Läs mer
Vego

Fira en djurvänlig midsommar

Midsommar står runt hörnet och då behövs förstås massvis av god mat! Tryter inspirationen? We got you, här kommer våra tips på var du hittar inspiration, och även några smarta genvägar!

Läs mer
Djurparker

83 djur döda på Borås djurpark

Under förra året dog 83 djur på Borås djurpark. Flera av djuren tillhörde arter som är akut eller starkt hotade – nio afrikanska vildhundar, en bomullshuvudtamarin och en röd panda. Men Borås djurpark vill inte svara på frågor om vad som hänt med de enskilda djuren, utan svarar istället att de inte ser en dialog med Djurrättsalliansen som ”särskilt värdefull”.

Läs mer