Djurrätt

Tips på djurvänliga sommaraktiviteter

Efter en lång vinter är sommaren äntligen här! Så vad ska vi hitta på i sommar? Djurparker och djurcirkusar går förstås helt och hållet bort. Vi tipsar här om några alternativa aktiviteter, där inga djur utnyttjas.

Parker och trädgårdsanläggningar. På många ställen runtom i Sverige finns vackra trädgårdar med något att se under varje säsong. Några förslag är Sofiero slottsträdgård i Helsingborg, Trädgårdsföreningen i Göteborg och Wij trädgårdar i Ockelbo.

Föreställningar utan djur. Musik, teater, dans, stand-up eller akrobatik, det finns många typer av underhållning att välja mellan! Tycker man om klassisk cirkus så är Brazil Jack djurfria sedan ett par år tillbaka!

Höghöjdsbana. På flera håll i landet finns höghöjdsbanor som passar både stora och små! Rodel och gocart är ytterligare några förslag på adrenalinhöjande aktiviteter. Vi har hört gott om exempelvis Isaberg Mountain Resort där man kan ägna sig åt allt möjligt!

Friluftsliv. Vandring, paddling, bad, mountainbiking eller bara en picknick på gården? Ambitionsnivån sätter man själv, ofta ger det enkla de allra finaste minnena, kanske speciellt när man har barn i familjen. 

Utflykter. Var du än befinner dig i landet finns det garanterat mycket att se och göra. Badhus, utsiktplatser, museum, vattenfall, caféer, escape rooms och äventyrsgolf är bara några förslag. Google, lokala facebookgrupper och kommunernas hemsidor är våra tips för att hitta roliga utflyktsmål!

Fler nyheter
Djurförsök

Gnagare får metallcylinder intryckt i hjärnan

Ett djurförsök på Karolinska institutet går ut på att ge djur hjärnskador och undersöka hur de påverkas. Skadorna skapas genom att gnagare slås i huvudet, får hjärnan penetrerad med metallcylindrar och trumhinnorna skadade av tryckvågor.

Läs mer
Köttindustrin

Efter vårt avslöjande: Två män döms för djurplågeri

2021 offentliggjorde Djurrättsalliansen filmer från ett KRAV-slakteri i Skåne. Filmerna väckte starka reaktioner och två dagar efter att materialet offentliggjorts stängde slakteriet ner. Nu har två av slakteriarbetarna dömts för djurplågeri och brott mot djurskyddslagen till villkorlig dom och dagsböter.

Läs mer
Djurrätt

Tänk på djuren i påsk

Påsken förknippas med ägg och kycklingar, bara under påskhelgen äter svenskarna miljontals ägg. De flesta av oss möter aldrig djuren i djurindustrierna, utan tar bara del av animaliska produkter prydligt förpackade i matbutikerna. Därför är det svårt att få insyn i vad djuren tvingas genomlida för våra matvanor. Ta ställning för djuren – här hittar du inspiration och tips för en djurvänlig påsk.

Läs mer