Djurrätt

Tips på djurvänliga sommaraktiviteter

Efter en lång vinter är sommaren äntligen här! Så vad ska vi hitta på i sommar? Djurparker och djurcirkusar går förstås helt och hållet bort. Vi tipsar här om några alternativa aktiviteter, där inga djur utnyttjas.

Parker och trädgårdsanläggningar. På många ställen runtom i Sverige finns vackra trädgårdar med något att se under varje säsong. Några förslag är Sofiero slottsträdgård i Helsingborg, Trädgårdsföreningen i Göteborg och Wij trädgårdar i Ockelbo.

Föreställningar utan djur. Musik, teater, dans, stand-up eller akrobatik, det finns många typer av underhållning att välja mellan! Tycker man om klassisk cirkus så är Brazil Jack djurfria sedan ett par år tillbaka!

Höghöjdsbana. På flera håll i landet finns höghöjdsbanor som passar både stora och små! Rodel och gocart är ytterligare några förslag på adrenalinhöjande aktiviteter. Vi har hört gott om exempelvis Isaberg Mountain Resort där man kan ägna sig åt allt möjligt!

Friluftsliv. Vandring, paddling, bad, mountainbiking eller bara en picknick på gården? Ambitionsnivån sätter man själv, ofta ger det enkla de allra finaste minnena, kanske speciellt när man har barn i familjen. 

Utflykter. Var du än befinner dig i landet finns det garanterat mycket att se och göra. Badhus, utsiktplatser, museum, vattenfall, caféer, escape rooms och äventyrsgolf är bara några förslag. Google, lokala facebookgrupper och kommunernas hemsidor är våra tips för att hitta roliga utflyktsmål!

Fler nyheter
Djurparker

83 djur döda på Borås djurpark

Under förra året dog 83 djur på Borås djurpark. Flera av djuren tillhörde arter som är akut eller starkt hotade – nio afrikanska vildhundar, en bomullshuvudtamarin och en röd panda. Men Borås djurpark vill inte svara på frågor om vad som hänt med de enskilda djuren, utan svarar istället att de inte ser en dialog med Djurrättsalliansen som ”särskilt värdefull”.

Läs mer
Djurparker

Utrotningshotade djur döda på Ölands djurpark

Under förra året dog 38 djur på Ölands djurpark. Bland dessa finns flera djur tillhörande hotade djurarter. Men djurparken svarar inte på Djurrrättsalliansens frågor om vad som hänt med djuren.

Läs mer
Djurparker

Utrotningshotade djur döda – Kolmården uppger inte vad som hänt

Under förra året dog 139 djur på Kolmårdens djurpark. Bland de döda djuren finns flera tillhörande arter som är utrotningshotade, men djurparken svarar inte på vilka dödsorsakerna för de enskilda individerna var. Det visar en ny granskning av Djurrättsalliansen, som flera gånger tidigare avslöjat att djurparker avlivar fullt friska och utrotningshotade djur.

Läs mer