Djurparker

Phuket zoo stänger – nu räddas tigrar och björnar

Phuket zoo i Thailand har beslutat att stänga på grund av att djurparken inte är ekonomiskt lönsam. De har efterfrågat hjälp från organisationen Wildlife Friends Foundation Thailand    med att omplacera elva tigrar och två björnar och en räddningsinsats är nu påbörjad. Att rädda 13 stora djur kommer kräva enorma resurser och just nu samlas det in pengar för att kunna säkerställa att djuren kan räddas från djurparken.

Wildlife Friends Foundation Thailand har anläggningar och expertisen att ta hand om stora karnivorer och har för närvarande över 30 björnar som tidigare räddats. Därför skulle de även kunna ta hand om de två björnarna och elva tigrarna från Phuket zoo. Att rädda 11 tigrar kommer att bli den största räddningsinsatsen av tigrar i Thailands historia.

 

Bilder på tigrarna på Phuket zoo. Foto: WFFT, Thailand

 

Grundaren till organisationen Wildlife Friends Foundation Thailand, Edwin Wiek, säger:
”Denna räddningsinsats kommer inte vara en liten bedrift för WFFT. Enbart de ekonomiska resurser som krävs för att rädda och transportera 13 stora djur från Phuket till WFFT kommer att vara betydande att ordna fram. Under COVID-19-pandemin har vi fått fler samtal än någonsin från nöjesparker som inte har råd att mata sina djur. Vi försöker hjälpa så många vi kan. Faktum är dock att utan ekonomiskt stöd kan vi inte hjälpa mer. Vi uppmanar våra vänner i Phuket, i Thailand och runt om i världen att hjälpa till med vad som kommer att bli en enorm räddningsaktion, inte bara för WFFT, utan för tigrar i Thailand.”

Klicka här om du vill stödja insamlingen för att rädda tigrarna och björnarna från Phuket zoo.

 

Bilder på de två björnarna som hålls fängslade på djurparken i Thailand. Foto: WFFT, Thailand

Fler nyheter
Djurförsök

Gnagare får metallcylinder intryckt i hjärnan

Ett djurförsök på Karolinska institutet går ut på att ge djur hjärnskador och undersöka hur de påverkas. Skadorna skapas genom att gnagare slås i huvudet, får hjärnan penetrerad med metallcylindrar och trumhinnorna skadade av tryckvågor.

Läs mer
Köttindustrin

Efter vårt avslöjande: Två män döms för djurplågeri

2021 offentliggjorde Djurrättsalliansen filmer från ett KRAV-slakteri i Skåne. Filmerna väckte starka reaktioner och två dagar efter att materialet offentliggjorts stängde slakteriet ner. Nu har två av slakteriarbetarna dömts för djurplågeri och brott mot djurskyddslagen till villkorlig dom och dagsböter.

Läs mer
Djurrätt

Tänk på djuren i påsk

Påsken förknippas med ägg och kycklingar, bara under påskhelgen äter svenskarna miljontals ägg. De flesta av oss möter aldrig djuren i djurindustrierna, utan tar bara del av animaliska produkter prydligt förpackade i matbutikerna. Därför är det svårt att få insyn i vad djuren tvingas genomlida för våra matvanor. Ta ställning för djuren – här hittar du inspiration och tips för en djurvänlig påsk.

Läs mer