Djurrätt

Djurvänliga julklappstips

I Djurrättsalliansens webshop kan du hitta julklappar, både stora och små. När du handlar i Djurrättsalliansens shop så går all vinst till Djurrättsalliansens arbete för djurens rättigheter.
Den sista dagen vi skickar beställningar är måndagen den 20 december och då kan Postnord garantera att beställningen kommer fram senast den 23 december, men vi rekommenderar att beställa tidigare. Vi skickar även efter den 20 december om du vill chansa. Hör av dig om du föredrar att göra en beställning genom att swisha.

Här är några av alla våra julklapptips:

GÅVOBEVIS

Ett gåvobevis med ett motiv av beagle i snö, glada grisar eller en vild mink i snö som får de flesta att le.
Ett elegant dubbelvikt A5-kort som levereras tillsammans med ett rött C5-kuvert där du själv skriver en hälsning. Du hittar dem här. En gåva till de utan en egen röst och en perfekt djurklapp till alla djurvänner.

 

TA STÄLLNING MOT PÄLS

I webshoppen hittar du flera produkter som visar att du tar ställning mot päls och mot minkfarmerna. Vad sägs till exempel om en varm mössa med budskapet ”Låt djuren leva”, en pin med päls överstruket eller en tygkasse du kan bära med dig varje gång du går och handlar för att visa att du är en av alla som vill förbjuda minkfarmerna.

 

ADOPTIONSDJUR

Stöd Djurrättsalliansens arbete för djurens rättigheter genom ett ”adoptionsdjur” i form av ett gulligt mjukisdjur, välj mellan räv, elefant och delfin. På varje djur sitter en liten lapp med kort information. Perfekt julklapp till barn i alla åldrar. Du hittar dem här.

 

T-SHIRT ELLER TYGMÄRKE MOT DJURFÖRSÖK

Stoppa djurförsöken! Vårt budskap är tydligt! bär det på en svart eller blå t-shirt eller ett tygmärke du enkelt kan stryka på ett plagg eller en väska. Eller kanske passar en t-shirt mot primatförsöken bättre?

 

SOV GOTT OCH DRÖM OM DJURENS FRIGÖRELSE

Ett vackert och miljövänligt örngott med ett fint motiv av lyckliga djur formgiven av Kaisa Anderson. Du hittar det här.

Här hittar du hittar ännu fler produkter och presentkort i Djurrättsalliansens shop.

 

 

Fler nyheter
Djurförsök

Gnagare får metallcylinder intryckt i hjärnan

Ett djurförsök på Karolinska institutet går ut på att ge djur hjärnskador och undersöka hur de påverkas. Skadorna skapas genom att gnagare slås i huvudet, får hjärnan penetrerad med metallcylindrar och trumhinnorna skadade av tryckvågor.

Läs mer
Köttindustrin

Efter vårt avslöjande: Två män döms för djurplågeri

2021 offentliggjorde Djurrättsalliansen filmer från ett KRAV-slakteri i Skåne. Filmerna väckte starka reaktioner och två dagar efter att materialet offentliggjorts stängde slakteriet ner. Nu har två av slakteriarbetarna dömts för djurplågeri och brott mot djurskyddslagen till villkorlig dom och dagsböter.

Läs mer
Djurrätt

Tänk på djuren i påsk

Påsken förknippas med ägg och kycklingar, bara under påskhelgen äter svenskarna miljontals ägg. De flesta av oss möter aldrig djuren i djurindustrierna, utan tar bara del av animaliska produkter prydligt förpackade i matbutikerna. Därför är det svårt att få insyn i vad djuren tvingas genomlida för våra matvanor. Ta ställning för djuren – här hittar du inspiration och tips för en djurvänlig påsk.

Läs mer