Djurrätt

Philip Wollen blir ambassadör för Djurrättsalliansen

Djurrättsalliansen är stolta över att kunna tillkännage vår nya ambassadör Philip Wollen. Han är en australisk filantrop och grundare av Winsome Constance Kindness Trust och Citibanks tidigare vice ordförande.
Philip Wollen är väldigt engagerad i djurrättsfrågor och har tidigare bidragit ekonomiskt till Djurrättsalliansen i samband med att i lyckades rädda 243 chinchillor från Sveriges sista chinchillafarm för pälsproduktion. Att vara ambassadör för oss är ett sätt att hjälpa oss att nå ut bredare och det är ett ideellt heders- och förtroendeuppdrag.

Philip Wollen var vid 34 års ålder vice ordförande för Citibank i Australien. Under sina resor bevittnade han grymheter av olika slag som var så hemska att han beslutade sig för att göra allt han kunde för att minska lidandet i världen och ge bort allt han ägde för att en dag dö utan några tillgångar. Idag stödjer han projekt i ett 40-tal länder för barn, djur och miljö. Han stödjer bland annat skolor, barnhem, kliniker, biogasanläggningar, ambulanser och driver ett hyresfritt servicekontor till 45 frivilligorganisationer i Kindness House. När Philip grundade Winsome Constance Kindness Trust sade han att stiftelsen hade fem fingrar, nämligen ”Barn, djur, de sjuka, miljön och ungdomar med en strävan”.

 

Philip har hållit tal på flera universitet och internationella kongresser över hela världen. Han har diskuterat etik, hållbarhet och miljö med presidenter, premiärministrar, parlamentsledamöter, nobelpristagare och religiösa ledare från alla stora trosgrupper i många länder. Han har skrivit förord ​​och tillhandahållit material för böcker av framstående författare om hållbarhet, djur och mänskliga rättigheter, miljö, finans, företagsstyrning, hälsa och etik och hans ord har lästs av miljoner runt om i världen. Hans tal har blivit virala på internet med över 24 miljoner tittare.

Redan 2014 kom Philip Wollen i kontakt med Djurrättsalliansen då han engagerade sig i Djurrättsalliansens kampanj för att stänga Sveriges sista chinchillafarm för pälsproduktion. Det var en farm som under åratal kritiserats av djurrättsrörelsen. Djurrättsalliansen bedrev en intensiv kampanj för att farmen skulle stängas och chinchillorna räddas. Slutligen begärde länsstyrelsen att djurens skulle omhändertas då de hittat många brister på farmen som aldrig åtgärdats.

En av 243 chinchillor som räddades 2014 med hjälp av Philip Wollen.

Vid omhändertagandet av djuren fann polisen 243 chinchillor vid liv, som kunde räddas och överlämnas till Djurrättsalliansen för omplacering och rehabilitering. Alla avelshonor hade en hård stålkrage runt halsen för att de inte skulle kunna ta sig in i varandras burar och många av kragarna hade växt fast i huden eller satt så hårt att djuren blödde. Phil Wollen engagerade sig i chinchillornas öde och bekostade en stor del av de omkostnader Djurrättsalliansen haft i samband med omplaceringen av chinchillorna.

Det är med stor glädje som Djurrättsalliansen välkomnar Philip Wollen som ambassadör för organisationen.

Fler nyheter
Djurrätt

Vi fyller 19 år – delta i blixtkampanj för djuren!

Djurrättsalliansen firar 19 år. Hur gammal är du? Delta i vår födelsedagsinsamling genom att swisha din ålder. Är du 38 år? Swisha 38 kronor!

Läs mer
Sverige

14 år av anmälningar innan hundar på kennel omhändertogs

Ett omfattande djurplågeri på en hundkennel i Linköping uppdagades i augusti. Detta efter att länsstyrelsen i Östergötland fått in en orosanmälan. Men det här var inte första gången som myndigheten fick larm om vanvård rörande kenneln. Anmälningar om misstänkt djurplågeri har kommit in under 14 års tid.

Läs mer
Djurförsök

Hjärtskärande film inifrån anläggning som föder upp hundar till djurförsök

En film tagen av en visselblåsare visar den plågsamma verkligheten för hundar som utnyttjas i djurförsök. Filmen är från det amerikanska företaget Marshall BioResources som föder upp hundar till djurförsök. Beaglevalpar ”tränas” att bära inhalationsmasker innan de säljs vidare till djurförsökslaboratorier där de utnyttjas i olika toxikologiska tester.

Läs mer