Vego

Vegomässan blir Vegonytt

Djurrättsalliansens inleder det nya året genom att kicka igång Vegonytt via sociala medier. Det är Vegomässans Facebook-sida som nu får namnet Vegonytt, då mässan inte längre existerar i dess tidigare format. Tanken med Vegonytt är att fortsätta sprida vegonyheter och inspirera människor att välja vego på samma sätt som tidigare fast under nytt namn.

Följ oss och få vegopepp via Vegonytts Facebook-sida!

Djurättsalliansen har legat i fronten för vegoarbetet i Sverige under många år. Vegomässan grundades år 2007 som den första veganska mässan i Norden. Sedan dess har intresset för både vegofrågor och mässan konstant vuxit. Mässan arrangerades tolv gånger, och som grundare och arrangörer har vi de senaste åren varit stolta över att Vegomässan varit Sveriges största vegoevent, och lades ner 2019. Under årens lopp har många följt Vegomässans Facebook-sida för att få tips och inspiration om vegoprodukter och vegonyheter – viket vi givetvis vill fortsätta att göra framöver även om Vegomässan inte finns kvar.

Utöver Vegonytt driver vi även projektet Veganutmaningen, där människor får testa på att leva veganskt under en månad, sprider häftet ”Varför vegan?” och vi har även de två senaste åren arrangerat en vegoturné på svenska högskolor och universitet för att sprida information om en djurvänlig livsstil.

More news
Sverige

Över 113 miljoner djur dödades på slakterier i Sverige 2019

Varje år dödas enorma mängder djur på svenska slakterier för att vi människor ser dem som mat. I den svenska livsmedelsindustrin dödades under förra året 113 192 270 landlevande djur. Det visar Jordbruksverkets slaktstatistik för 2019. Det är en ogripbar summa men bakom varje siffra i statistiken döljer sig en tänkande och kännande individ, som precis som vi människor ville leva.

Läs mer
Internationellt

Avslöjande: Lidande och brutal död på Frankrikes största kalvslakteri

Kalvar med panik och som kämpar för sina liv, kalvar som tvingas se andra kalvar dödas framför ögonen på dem och djur som är vid medvetande i en del av slakten då de borde vara fullt medvetslösa. Ett enormt lidande och brutal död. Det är exempel på vad nytaget filmmaterial från Frankrikes största kalvslakteri visar. Bakom avslöjandet ligger organisationen L214.

Läs mer
Djurförsök

Djurrättsalliansen anmäler djurförsök på apor

Astrid Fagraeus Laboratorium(AFL) vid Karolinska Institutet är det enda djurförsökslaboratorium i Skandinavien som använder primater i djurförsök. Det är något som Djurrättsalliansen arbetat mot och uppmärksammat under många år. Vi har nu valt att anmäla AFL till Länsstyrelsen då vi anser att de bryter mot sitt tillstånd som de fått av den etiska nämnden.

Läs mer