Vego

Vegomässan blir Vegonytt

Djurrättsalliansens inleder det nya året genom att kicka igång Vegonytt via sociala medier. Det är Vegomässans Facebook-sida som nu får namnet Vegonytt, då mässan inte längre existerar i dess tidigare format. Tanken med Vegonytt är att fortsätta sprida vegonyheter och inspirera människor att välja vego på samma sätt som tidigare fast under nytt namn.

Följ oss och få vegopepp via Vegonytts Facebook-sida!

Djurättsalliansen har legat i fronten för vegoarbetet i Sverige under många år. Vegomässan grundades år 2007 som den första veganska mässan i Norden. Sedan dess har intresset för både vegofrågor och mässan konstant vuxit. Mässan arrangerades tolv gånger, och som grundare och arrangörer har vi de senaste åren varit stolta över att Vegomässan varit Sveriges största vegoevent, och lades ner 2019. Under årens lopp har många följt Vegomässans Facebook-sida för att få tips och inspiration om vegoprodukter och vegonyheter – viket vi givetvis vill fortsätta att göra framöver även om Vegomässan inte finns kvar.

Utöver Vegonytt driver vi även projektet Veganutmaningen, där människor får testa på att leva veganskt under en månad, sprider häftet ”Varför vegan?” och vi har även de två senaste åren arrangerat en vegoturné på svenska högskolor och universitet för att sprida information om en djurvänlig livsstil.

Fler nyheter
Djurparker

83 djur döda på Borås djurpark

Under förra året dog 83 djur på Borås djurpark. Flera av djuren tillhörde arter som är akut eller starkt hotade – nio afrikanska vildhundar, en bomullshuvudtamarin och en röd panda. Men Borås djurpark vill inte svara på frågor om vad som hänt med de enskilda djuren, utan svarar istället att de inte ser en dialog med Djurrättsalliansen som ”särskilt värdefull”.

Läs mer
Djurparker

Utrotningshotade djur döda på Ölands djurpark

Under förra året dog 38 djur på Ölands djurpark. Bland dessa finns flera djur tillhörande hotade djurarter. Men djurparken svarar inte på Djurrrättsalliansens frågor om vad som hänt med djuren.

Läs mer
Djurparker

Utrotningshotade djur döda – Kolmården uppger inte vad som hänt

Under förra året dog 139 djur på Kolmårdens djurpark. Bland de döda djuren finns flera tillhörande arter som är utrotningshotade, men djurparken svarar inte på vilka dödsorsakerna för de enskilda individerna var. Det visar en ny granskning av Djurrättsalliansen, som flera gånger tidigare avslöjat att djurparker avlivar fullt friska och utrotningshotade djur.

Läs mer