Vego

Vegomässan blir Vegonytt

Djurrättsalliansens inleder det nya året genom att kicka igång Vegonytt via sociala medier. Det är Vegomässans Facebook-sida som nu får namnet Vegonytt, då mässan inte längre existerar i dess tidigare format. Tanken med Vegonytt är att fortsätta sprida vegonyheter och inspirera människor att välja vego på samma sätt som tidigare fast under nytt namn.

Följ oss och få vegopepp via Vegonytts Facebook-sida!

Djurättsalliansen har legat i fronten för vegoarbetet i Sverige under många år. Vegomässan grundades år 2007 som den första veganska mässan i Norden. Sedan dess har intresset för både vegofrågor och mässan konstant vuxit. Mässan arrangerades tolv gånger, och som grundare och arrangörer har vi de senaste åren varit stolta över att Vegomässan varit Sveriges största vegoevent, och lades ner 2019. Under årens lopp har många följt Vegomässans Facebook-sida för att få tips och inspiration om vegoprodukter och vegonyheter – viket vi givetvis vill fortsätta att göra framöver även om Vegomässan inte finns kvar.

Utöver Vegonytt driver vi även projektet Veganutmaningen, där människor får testa på att leva veganskt under en månad, sprider häftet ”Varför vegan?” och vi har även de två senaste åren arrangerat en vegoturné på svenska högskolor och universitet för att sprida information om en djurvänlig livsstil.

Fler nyheter
Äggindustrin

Hönor plågades till döds – förundersökning läggs ner

Förra sommaren blev två personer från Djurrättsalliansen vittnen till hur personal hos landets största hönseri plågade hönor till döds. Händelsen filmades och fick stor uppmärksamhet i media och hos allmänheten. Länsstyrelsen åtalsanmälde händelsen för djurplågeri men nu har åklagaren valt att lägga ner förundersökningen. 

Läs mer
Sverige

Bonde lämnade kalvar och kor att självdö

Flera kor och kalvar som lämnats att självdö, avmagrade djur, samt djur med gödselföroreningar och kraftigt förväxta klövar. Det är några exempel av de brister som länsstyrelsen i Jönköping uppmärksammade hos en djurhållare under april i år. 

Läs mer
Internationellt

Stort steg för Sydafrikas lejon

I början av maj tillkännagavs ett stort steg i rätt riktning för Sydafrikas lejon. Landets miljöminister har tillkännagivit avgörande och efterlängtade steg för att stoppa den kommersiella uppfödningen av lejon i Sydafrika. Efter att en panel granskat industrin har man kommit fram till att industrin riskerar bevarandet av vilda lejon och skadar turismen i Sydafrika och därmed bör avvecklas.

Läs mer