Vego

Vegomässan blir Vegonytt

Djurrättsalliansens inleder det nya året genom att kicka igång Vegonytt via sociala medier. Det är Vegomässans Facebook-sida som nu får namnet Vegonytt, då mässan inte längre existerar i dess tidigare format. Tanken med Vegonytt är att fortsätta sprida vegonyheter och inspirera människor att välja vego på samma sätt som tidigare fast under nytt namn.

Följ oss och få vegopepp via Vegonytts Facebook-sida!

Djurättsalliansen har legat i fronten för vegoarbetet i Sverige under många år. Vegomässan grundades år 2007 som den första veganska mässan i Norden. Sedan dess har intresset för både vegofrågor och mässan konstant vuxit. Mässan arrangerades tolv gånger, och som grundare och arrangörer har vi de senaste åren varit stolta över att Vegomässan varit Sveriges största vegoevent, och lades ner 2019. Under årens lopp har många följt Vegomässans Facebook-sida för att få tips och inspiration om vegoprodukter och vegonyheter – viket vi givetvis vill fortsätta att göra framöver även om Vegomässan inte finns kvar.

Utöver Vegonytt driver vi även projektet Veganutmaningen, där människor får testa på att leva veganskt under en månad, sprider häftet ”Varför vegan?” och vi har även de två senaste åren arrangerat en vegoturné på svenska högskolor och universitet för att sprida information om en djurvänlig livsstil.

Fler nyheter
Djurförsök

Hjälp oss rädda försöksaporna Hyena, Lynx, Fox, Grizzly och Nanuq!

De fem äldsta försöksaporna på Karolinska Institutet i Stockholm heter Lynx, Grizzly, Hyena, Nanuq och Fox. De är omkring 14 år gamla och har under årens lopp använts i flera olika djurförsök. Djurrättsalliansen inleder nu en kampanj för att Karolinska Institutet ska pensionera de fem aporna och ge dem en andra chans i livet.

Läs mer
Djurrätt

Lämna inte djur i bilen nu i sommarvärmen!

Tänk på att aldrig lämna djur i bilar nu när sommarvärmen är här. Värmen som snabbt uppstår i bilar, trots nervevade fönster, är livshotande för djur. Här hittar du information om vad du kan göra om du ser ett överhettat djur i en bil. 

Läs mer
Djurförsök

Möss och råttor brännskadas på Göteborgs universitet

En metallstav, som varit i kokande vatten, trycks mot huden i upp till en minut och ger en tredje gradens brännskada – detta kommer möss och råttor utsättas för på Göteborgs universitet. I två veckor får djuren leva med smärtan, innan de dödas och deras hjärtan klipps upp.

Läs mer
Vego

Tips på djurvänlig mat till midsommar

Snart är det midsommar och en del firar detta med god sommarmat. Vill du duka upp djurvänlig mat på bordet men behöver lite tips och inspiration? Se då hit – här tipsar vi om växtbaserade midsommarfavoriter från mattidningen Vegomagasinet och matbloggen Jävligt gott!

Läs mer