Djurförsök

Horribel dokumentation från djurförsökslabb i Tyskland

Ett nytt avslöjande visar hur apor, hundar och katter plågas i det tyska djurförsökslaboratoriet Laboratory of Pharmacology and Toxicology (LPT) i Hamburg, Tyskland. Horribel dokumentation visar verkligheten för djuren på laboratoriet och det djurplågeri de utsätts för bakom stängda dörrar.

Foto: SOKO Tierschutz/Cruelty Free International

Foto: SOKO Tierschutz/Cruelty Free International

Filmerna visar de plågsamma djurförsök som djuren utsätts för, den våldsamma hantering och lidande djuren tvingas genomlida och i vilken fruktansvärd miljö djuren tvingas leva. Filmmaterial visar även döende djur på blodiga laboratoriegolv. Det är organisationerna SOKO Tierschutz och Cruelty Free International som kunnat avslöja djurens verklighet. De har haft en person som arbetat undercover på laboratoriet mellan december 2018 till mars 2019.

Foto: SOKO Tierschutz/Cruelty Free International

LPT är ett familjeägt kontraktstestlaboratorium som utför toxicitetstest för läkemedels- och industriföretag samt agrokemiska företag från hela världen för att uppfylla kraven från regeringar och tillsynsmyndigheter.

Toxicitetstestning innebär att förgifta djur för att se hur mycket av en kemikalie eller ett läkemedel som krävs för att orsaka allvarlig skada. Genom ett försök mäts vad en ”säker” dos för människor kan vara. Djur injiceras med, får äta eller andas in ökande mängder av ett ämne för att mäta de toxiska effekterna som kan vara allvarliga och inkluderar kräkningar, inre blödningar, andningsbesvär, feber, viktminskning, trötthet, hudproblem, organsvikt och till och med död. Ingen bedövning eller smärtlindring tillhandahålls.

Här under kan du se dokumentationen från djurförsökslabbet i Tyskland. Vi vill varna för det fruktansvärda innehållet.

Foto: SOKO Tierschutz/Cruelty Free International

Fler nyheter
Djurförsök

Gnagare får metallcylinder intryckt i hjärnan

Ett djurförsök på Karolinska institutet går ut på att ge djur hjärnskador och undersöka hur de påverkas. Skadorna skapas genom att gnagare slås i huvudet, får hjärnan penetrerad med metallcylindrar och trumhinnorna skadade av tryckvågor.

Läs mer
Köttindustrin

Efter vårt avslöjande: Två män döms för djurplågeri

2021 offentliggjorde Djurrättsalliansen filmer från ett KRAV-slakteri i Skåne. Filmerna väckte starka reaktioner och två dagar efter att materialet offentliggjorts stängde slakteriet ner. Nu har två av slakteriarbetarna dömts för djurplågeri och brott mot djurskyddslagen till villkorlig dom och dagsböter.

Läs mer
Djurrätt

Tänk på djuren i påsk

Påsken förknippas med ägg och kycklingar, bara under påskhelgen äter svenskarna miljontals ägg. De flesta av oss möter aldrig djuren i djurindustrierna, utan tar bara del av animaliska produkter prydligt förpackade i matbutikerna. Därför är det svårt att få insyn i vad djuren tvingas genomlida för våra matvanor. Ta ställning för djuren – här hittar du inspiration och tips för en djurvänlig påsk.

Läs mer