Päls

Norge förbjuder pälsdjursfarmning

Det var i början av 2018 som den norska regeringen meddelade att pälsdjursfarmning ska förbjudas i Norge och att farmerna ska vara utfasade senast 2025.Nu har det lagförslag som förbjuder pälsdjursfarmning i Norge presenterats. Lagförslaget förväntas antas av Stortinget då regeringen har majoritet för sitt förslag och nu återstår bara en formell omröstning. Här går det att läsa mer om lagförslaget.

Den norska organisationen Nettverk for dyrs frihet har under flera år dokumenterat norska pälsdjursfarmer. Foto: Nettverk for dyrs frihet.

Det är en oerhört glädjande nyhet att ytterligare ett land tar ställning mot det djurplågeri som pälsindustrin innebär och Djurrättsalliansen anser att Sverige borde göra detsamma. I Sverige finns det fortfarande ett 50-tal minkfarmer för pälsproduktion och varje år dödas omkring 900 000 minkar på dessa farmer. På Djurrättsalliansens sida Sveket mot minkarna kan du se Djurrättsalliansens bild- och filmmaterial från svenska minkfarmer. Här kan du skriva under vår protestlista för att stänga minkfarmerna.

Fler nyheter
Djurrätt

Vi fyller 19 år – delta i blixtkampanj för djuren!

Djurrättsalliansen firar 19 år. Hur gammal är du? Delta i vår födelsedagsinsamling genom att swisha din ålder. Är du 38 år? Swisha 38 kronor!

Läs mer
Sverige

14 år av anmälningar innan hundar på kennel omhändertogs

Ett omfattande djurplågeri på en hundkennel i Linköping uppdagades i augusti. Detta efter att länsstyrelsen i Östergötland fått in en orosanmälan. Men det här var inte första gången som myndigheten fick larm om vanvård rörande kenneln. Anmälningar om misstänkt djurplågeri har kommit in under 14 års tid.

Läs mer
Djurförsök

Hjärtskärande film inifrån anläggning som föder upp hundar till djurförsök

En film tagen av en visselblåsare visar den plågsamma verkligheten för hundar som utnyttjas i djurförsök. Filmen är från det amerikanska företaget Marshall BioResources som föder upp hundar till djurförsök. Beaglevalpar ”tränas” att bära inhalationsmasker innan de säljs vidare till djurförsökslaboratorier där de utnyttjas i olika toxikologiska tester.

Läs mer