Djurförsök

Finansiär av hundförsöket på Göteborgs universitet 

Djurrättsalliansen har starka skäl att tro att det företag som ligger bakom en stor del av finansieringen av djurförsöket på hundar vid Göteborgs universitet är Dentsply Sirona. Företaget har tidigare finansierat liknande försök på hundar vid Göteborgs universitet utförda av samma forskare, se mer här. När vi har frågat Göteborgs universitet om vem som finansierar försöket har vi fått följande svar: ”Vi lämnar inte ut uppgifter om finansiär med hänvisning till att detta är en sekretessbelagd uppgift enligt 31 kapitlet 12 § i offentlighets- och sekretesslagen (2009:400).

Kontakta gärna Dentsply Sirona på engelska, då det är ett internationellt företag, och fråga dem om de finansierar försöket på hundar och om så är fallet be dem att avveckla försöket och omplacera hundarna. Tänk på att hålla en god ton och var saklig:

E-MAIL:
[email protected]
[email protected]
HEMSIDA: https://www.dentsplysirona.com/sv-se
FACEBOOK: https://www.facebook.com/dentsplysirona/

Exempelmail:

Hello!

I am wondering if Dentsply Sirona finances an experiment at Gothenburg university in Sweden where dogs are being used in experiment to test how dental implants causes inflammation and skeletal degradation? I have seen that you have funded this type of experiments before: 
https://www.researchweb.org/is/vgr/project/144731?fbclid=IwAR0rcWuWi0L7sBS50GbDI2DXb8XzWm44Ui9R2gxXNg9KVm0a-rvGL7Ivp_M

Here is the approval of the trial at Gothenburg university: https://djurrattsalliansen.se/wp-content/uploads/2019/01/Djurfo%CC%88rso%CC%88k-Go%CC%88teborgs-universitetdnr-5.8.18-085702018.pdf?fbclid=IwAR2DjIsNJKhucsNVrh_iQEqBdlJa713bMeefB7PqU4bFR-oY_NS1uacoaos

If you are funding this experiment please do the only rights thing and cancel the trial and let the dogs live. You have the power to save the lives of six dogs. 

Best regard,

Fler nyheter
Djurförsök

Gnagare får metallcylinder intryckt i hjärnan

Ett djurförsök på Karolinska institutet går ut på att ge djur hjärnskador och undersöka hur de påverkas. Skadorna skapas genom att gnagare slås i huvudet, får hjärnan penetrerad med metallcylindrar och trumhinnorna skadade av tryckvågor.

Läs mer
Köttindustrin

Efter vårt avslöjande: Två män döms för djurplågeri

2021 offentliggjorde Djurrättsalliansen filmer från ett KRAV-slakteri i Skåne. Filmerna väckte starka reaktioner och två dagar efter att materialet offentliggjorts stängde slakteriet ner. Nu har två av slakteriarbetarna dömts för djurplågeri och brott mot djurskyddslagen till villkorlig dom och dagsböter.

Läs mer
Djurrätt

Tänk på djuren i påsk

Påsken förknippas med ägg och kycklingar, bara under påskhelgen äter svenskarna miljontals ägg. De flesta av oss möter aldrig djuren i djurindustrierna, utan tar bara del av animaliska produkter prydligt förpackade i matbutikerna. Därför är det svårt att få insyn i vad djuren tvingas genomlida för våra matvanor. Ta ställning för djuren – här hittar du inspiration och tips för en djurvänlig påsk.

Läs mer