Djurförsök

84 232 underskrifter för att rädda hundarna på Göteborgs universitet

Nu har vi avslutat namninsamlingen för de sex labradorer som just nu utnyttjas i djurförsök på Göteborgs universitet. 84 232 personer har skrivit under och stödjer vår önskan och vårt krav att få omplacera och rehabilitera hundarna samt att försöket ska upphöra. Tillsammans är vi många som tycker att Göteborgs universitet borde låta hundarna leva och ge dem en andra chans i livet. Stort tack alla ni som har skrivit under, delat, engagerat er och visat att ny bryr er – helt fantastiskt med allt engagemang!

Representanter från Djurrättsalliansen kommer under morgondagen, fredag, att lämna över namninsamlingen till Göteborgs universitet. Representanter från universitetet kommer att ta emot namninsamlingen och GU har även förmedlat att de är öppna för dialog framöver men att det inte blir imorgon. Djurrättsalliansen har även bjudit in GU till en offentlig debatt om djurförsöket och där inväntar vi i nuläget respons från GU. Ett första steg nu blir att lämna över namninsamlingen och sedan förhoppningsvis få till ett möte med GU där vi kan diskutera vårt krav och vår önskan att låta hundarna leva och att vi ska få omplacera och rehabilitera hundarna och att försöket ska upphöra. Och vidare att GU vill ställa upp på en offentlig debatt om försöket.

Vi kommer att rapportera om överlämningen under morgondagen och fortsätta att uppdatera kring vad som sker. Stort tack igen för ert fantastiska engagemang! Följ oss gärna på Facebook. 

Fler nyheter
Djurförsök

Möss ges hjärtinfarkt och hjärtsvikt i djurförsök

I ett djurförsök på Uppsala universitet utsätts tusentals möss för en stor operation med syftet att framkalla hjärtinfarkt. De möss som överlever operationen och infarkten följs under en månads tid för att studera läkningen samt följa utvecklingen av hjärtsvikt. Därefter dödas djuren. 

Läs mer
Djurförsök

Gnagare får metallcylinder intryckt i hjärnan

Ett djurförsök på Karolinska institutet går ut på att ge djur hjärnskador och undersöka hur de påverkas. Skadorna skapas genom att gnagare slås i huvudet, får hjärnan penetrerad med metallcylindrar och trumhinnorna skadade av tryckvågor.

Läs mer
Köttindustrin

Efter vårt avslöjande: Två män döms för djurplågeri

2021 offentliggjorde Djurrättsalliansen filmer från ett KRAV-slakteri i Skåne. Filmerna väckte starka reaktioner och två dagar efter att materialet offentliggjorts stängde slakteriet ner. Nu har två av slakteriarbetarna dömts för djurplågeri och brott mot djurskyddslagen till villkorlig dom och dagsböter.

Läs mer