Päls

Seger: Chanel slutar använda päls

En glädjande nyhet för djuren! Ett efter ett har de stora modehusen meddelat att de slutar använda päls och nu har även Chanel fattat samma beslut. De kommer även att sluta använda ”exotic skins” som exempelvis krokodil- och ormskinn. Chanel ansluter sig nu till bland annat Gucci, Versace, Galliano, Armani, Ralph Lauren, Michael Kors, Vivienne Westwood, Stella McCartney och Jean-Paul Gaultier som alla är pälsfria. Ytterligare ett steg mot en värld utan pälsdjursfarmer och människor som bär andra djurs pälsar.

Pälsindustrin är ett sjunkande skepp, inte tar bara de stora modehusen avstånd utan allt fler länder väljer även att förbjuda pälsdjursfarmer. Tyvärr har det inte ännu skett i Sverige. Djurrättsalliansen har under flera år dokumenterat en stor del av landets minkfarmer. Hjälp oss att sprida minkarnas verklighet genom att dela våra bilder och filmer som du hittar på sidan Sveket mot minkarna. Skriv även under vår protestlista för att stänga minkfarmerna och låt oss tillsammans visa att vi är många som vill stänga farmerna nu. Protestlistan hittar du här. 

Djuren kan inte leva utan sin päls – vi kan! Köp aldrig päls.

En av Djurrättsalliansens bilder tagen på en svensk minkfarm.

Fler nyheter
Djurförsök

Möss ges hjärtinfarkt och hjärtsvikt i djurförsök

I ett djurförsök på Uppsala universitet utsätts tusentals möss för en stor operation med syftet att framkalla hjärtinfarkt. De möss som överlever operationen och infarkten följs under en månads tid för att studera läkningen samt följa utvecklingen av hjärtsvikt. Därefter dödas djuren. 

Läs mer
Djurförsök

Gnagare får metallcylinder intryckt i hjärnan

Ett djurförsök på Karolinska institutet går ut på att ge djur hjärnskador och undersöka hur de påverkas. Skadorna skapas genom att gnagare slås i huvudet, får hjärnan penetrerad med metallcylindrar och trumhinnorna skadade av tryckvågor.

Läs mer
Köttindustrin

Efter vårt avslöjande: Två män döms för djurplågeri

2021 offentliggjorde Djurrättsalliansen filmer från ett KRAV-slakteri i Skåne. Filmerna väckte starka reaktioner och två dagar efter att materialet offentliggjorts stängde slakteriet ner. Nu har två av slakteriarbetarna dömts för djurplågeri och brott mot djurskyddslagen till villkorlig dom och dagsböter.

Läs mer