Vego

Djurrättsalliansen och Lush ska tillsammans inspirera fler att välja vego

Under hela november kommer Djurrättsalliansen tillsammans med Lush att inspirera människor att prova på det veganska livet och tillsammans utmanar vi fler att prova Veganutmaningen

För att kicka igång utmaningen med stil bjuder Lush och Djurrättsalliansen in till en inspirerande vegodag i Lushs butik på Drottninggatan 27 i Stockholm. Eventet går av stapeln torsdagen den 1:e november, som passande nog är internationella vegandagen. Här finns information om eventet. Vi kommer dessutom finnas på plats på Lush på Centralen samt i Lushs butiker i Göteborg och Malmö. Kom gärna förbi!

Dessutom kommer Lush även sälja krämen Charity Pot till förmån för Djurrättsalliansen och vårt arbete för djuren under den 1 november. Så passa på att gå förbi en Lushbutik och köp en burk. Det gäller även online.

Det här är ett perfekt tillfälle att testa Veganutmaningen som finns till för att ge en njutbar, enkel och rolig introduktion till vegansk mat. Under 28 dagar får du som deltagare i Veganutmaningen middagsrecept utformade av fantastiska matkreatörer, tips och näringslära från bland annat dietister och läkare och svar på alla dina frågor. Veganutmaningen är ett av Djurrättsalliansens initiativ för att inspirera fler att leva djurvänligt och Veganutmaningen pågår löpande och börjar varje måndag. Anmäl dig här redan idag och anta utmaningen! 

Fler nyheter
Djurförsök

Möss ges hjärtinfarkt och hjärtsvikt i djurförsök

I ett djurförsök på Uppsala universitet utsätts tusentals möss för en stor operation med syftet att framkalla hjärtinfarkt. De möss som överlever operationen och infarkten följs under en månads tid för att studera läkningen samt följa utvecklingen av hjärtsvikt. Därefter dödas djuren. 

Läs mer
Djurförsök

Gnagare får metallcylinder intryckt i hjärnan

Ett djurförsök på Karolinska institutet går ut på att ge djur hjärnskador och undersöka hur de påverkas. Skadorna skapas genom att gnagare slås i huvudet, får hjärnan penetrerad med metallcylindrar och trumhinnorna skadade av tryckvågor.

Läs mer
Köttindustrin

Efter vårt avslöjande: Två män döms för djurplågeri

2021 offentliggjorde Djurrättsalliansen filmer från ett KRAV-slakteri i Skåne. Filmerna väckte starka reaktioner och två dagar efter att materialet offentliggjorts stängde slakteriet ner. Nu har två av slakteriarbetarna dömts för djurplågeri och brott mot djurskyddslagen till villkorlig dom och dagsböter.

Läs mer