Köttindustrin

107 miljoner djur dödas varje år – helt i onödan

I dagens Aftonbladet skriver vi om den nya statistiken från Jordbruksverket som visar att 107 miljoner djur dödades i Sverige under förra året. Detta rapporterade Djurrättsalliansen om förra veckan.

Djurrättsalliansen kämpar för en värld fri från djurförtryck och vill se ett slut på all djuruppfödning och all slakt. Djuren lever sina korta liv instängda i djurfabriker, vilket innebär lidande och djurplågeri. Under flera år har Djurrättsalliansen dokumenterat svenska djurindustrier och materialet kan du se på sidan Ett liv som gris och Djurfabriken. Sedan skickas de på lastbilar till slakterier där de går en brutal död till mötes. Djurrättsalliansen har arbetat undercover på svenska slakterier för att ge allmänheten en möjlighet att med egna ögon se vad som pågår bakom slakteriernas väggar. Se dokumentationen från svenska slakterier här

Fler nyheter
Djurförsök

Möss ges hjärtinfarkt och hjärtsvikt i djurförsök

I ett djurförsök på Uppsala universitet utsätts tusentals möss för en stor operation med syftet att framkalla hjärtinfarkt. De möss som överlever operationen och infarkten följs under en månads tid för att studera läkningen samt följa utvecklingen av hjärtsvikt. Därefter dödas djuren. 

Läs mer
Djurförsök

Gnagare får metallcylinder intryckt i hjärnan

Ett djurförsök på Karolinska institutet går ut på att ge djur hjärnskador och undersöka hur de påverkas. Skadorna skapas genom att gnagare slås i huvudet, får hjärnan penetrerad med metallcylindrar och trumhinnorna skadade av tryckvågor.

Läs mer
Köttindustrin

Efter vårt avslöjande: Två män döms för djurplågeri

2021 offentliggjorde Djurrättsalliansen filmer från ett KRAV-slakteri i Skåne. Filmerna väckte starka reaktioner och två dagar efter att materialet offentliggjorts stängde slakteriet ner. Nu har två av slakteriarbetarna dömts för djurplågeri och brott mot djurskyddslagen till villkorlig dom och dagsböter.

Läs mer