Cirkus

Djurrättsalliansen anmäler cirkus för djurplågeri

Cirkus Maximum avslutade idag sin årliga turné på Heden i Göteborg. Djurrättsalliansen var på plats för att protestera mot att cirkusen utnyttjar djur i sina föreställningar. Det var under protesten som en kamel med ett stort öppet sår dokumenterades av de engagerade i Djurrättsalliansen. Djurrättsalliansens aktivister på plats försökte uppmärksamma cirkusens personal på att kamelen var skadad och ifrågasätta när de förde in kamelen till föreställningen.

Djurrättsalliansens dokumentation visar tydligt att kamelen är skadad och på bilderna syns även hur en geting sitter i det öppna såret. Skadan är bestående då flera andra personer de två senaste veckan observerat kamelen med såret. Med egen dokumentation på kamelens skada anmäler nu Djurrättsalliansen cirkusen till länsstyrelsen.

Anledningen till att vi är på plats och protesterar är för att uppmana människor att inte gå på cirkus som utnyttjar djur. Vi är inte emot cirkusar, men vi är emot cirkusar som använder djur i underhållningssyfte. Djur tvingas utföra för dem onaturliga konster bara för att vi människor ser det som ett nöje, och det vill vi få ett stopp på. Och självklart agerade vi när vi såg den skadade kamelen.

Se filmklipp här.

Här under kan du se våra övriga bilder från protesten mot att Cirkus Maximum utnyttjar djur i sina föreställningar.

Fler nyheter
Djurförsök

70 274 namn mot apförsöken inlämnade

Djurrättsalliansen har samlat in 70 274 namn via en protestlista mot att apor används i djurförsök i Sverige. Nu har listan lämnats över till regeringen och Karolinska institutet, och förhoppningsvis kan listan få makthavare att förstå hur många vi är som kräver ett slut på djurplågeriet.

Läs mer
Päls

Förslag från regeringen kan innebära slutet för svenska minkfarmer

Enorma mängder minkar har lidit och dött på svenska pälsdjursfarmer i flera decennier. Kampen för djuren och för att stänga farmerna har pågått länge och varit ihärdig. Nu kan slutet för pälsindustrin i Sverige vara nära: regeringen föreslår ekonomiskt stöd till de minkfarmer som frivilligt avvecklar. Det ska även utredas om pälsdjursfarmer ska förbjudas. 

Läs mer
Köttindustrin

Slakteriskandalen: Två personer åtalas för djurplågeri

I början av 2021 offentliggjorde Djurrättsalliansen filmer från ett svenskt KRAV-slakteri. Filmerna, som togs med hjälp av dolda kameror, visade bland annat hur djur blev sparkade och slagna med kedjor. Två dagar efter avslöjandet publicerades stängde slakteriet ner. Nu åtalas två av slakteriarbetarna. 

Läs mer