Internationellt

Nya chockerande bilder från slakteri i Belgien

Organisationen Animal Rights har tidigare avslöjat djurens verklighet på slakterier i Belgien och nu har de släppt nytt material från ett slakteri i staden Izegem. I filmen visas det hur djur blir slagna och på olika sätt plågas innan de slutligen slaktas. Strax efter att Animal Rights släppt materialet stängdes slakteriet av myndigheterna. Troligen rör det sig bara om en tillfällig stängning och det kommer sannolikt att startas igen efter att kontroller genomförts.

Du kan själv se filmen här men vi vill varna för obehagliga bilder.

 

Fler nyheter
Djurparker

83 djur döda på Borås djurpark

Under förra året dog 83 djur på Borås djurpark. Flera av djuren tillhörde arter som är akut eller starkt hotade – nio afrikanska vildhundar, en bomullshuvudtamarin och en röd panda. Men Borås djurpark vill inte svara på frågor om vad som hänt med de enskilda djuren, utan svarar istället att de inte ser en dialog med Djurrättsalliansen som ”särskilt värdefull”.

Läs mer
Djurparker

Utrotningshotade djur döda på Ölands djurpark

Under förra året dog 38 djur på Ölands djurpark. Bland dessa finns flera djur tillhörande hotade djurarter. Men djurparken svarar inte på Djurrrättsalliansens frågor om vad som hänt med djuren.

Läs mer
Djurparker

Utrotningshotade djur döda – Kolmården uppger inte vad som hänt

Under förra året dog 139 djur på Kolmårdens djurpark. Bland de döda djuren finns flera tillhörande arter som är utrotningshotade, men djurparken svarar inte på vilka dödsorsakerna för de enskilda individerna var. Det visar en ny granskning av Djurrättsalliansen, som flera gånger tidigare avslöjat att djurparker avlivar fullt friska och utrotningshotade djur.

Läs mer