Okategoriserade

Funderar du på att bli vegan? Anta Veganutmaningen i maj!

Har du tänkt att du borde äta mer grönt, men inte riktigt vetat vad? Blir du också upprörd när du får veta hur djur behandlas och dödas i djurindustrin? Behöver du ny inspiration i köket? Då är Veganutmaningen i maj 2015 något för dig! Under en månads tid – från 1 maj till 31 maj – får du recept och all stöttning du behöver för en njutbar och rolig introduktion till vegansk mat. Till din hjälp har du fyra fantastiska matkreatörer och en grupp coacher där dietister och läkare ingår. Utmaningen är gratis, allt som behövs är din motivation och nyfikenhet.

Anta Djurrättsalliansens Den stora veganutmaningen idag – det kan bli det bästa du gjort. För djuren – och för dig själv!

Anmäl dig: http://veganutmaningen.se

Fler nyheter
Djurförsök

Möss ges hjärtinfarkt och hjärtsvikt i djurförsök

I ett djurförsök på Uppsala universitet utsätts tusentals möss för en stor operation med syftet att framkalla hjärtinfarkt. De möss som överlever operationen och infarkten följs under en månads tid för att studera läkningen samt följa utvecklingen av hjärtsvikt. Därefter dödas djuren. 

Läs mer
Djurförsök

Gnagare får metallcylinder intryckt i hjärnan

Ett djurförsök på Karolinska institutet går ut på att ge djur hjärnskador och undersöka hur de påverkas. Skadorna skapas genom att gnagare slås i huvudet, får hjärnan penetrerad med metallcylindrar och trumhinnorna skadade av tryckvågor.

Läs mer
Köttindustrin

Efter vårt avslöjande: Två män döms för djurplågeri

2021 offentliggjorde Djurrättsalliansen filmer från ett KRAV-slakteri i Skåne. Filmerna väckte starka reaktioner och två dagar efter att materialet offentliggjorts stängde slakteriet ner. Nu har två av slakteriarbetarna dömts för djurplågeri och brott mot djurskyddslagen till villkorlig dom och dagsböter.

Läs mer