Köttindustrin

Grisarna i Sverige har det inte bättre än i Danmark

Igår rapporterade media om att undernärda och sjuka griskultingar i Danmark dödas genom att de slås ihjäl mot betonggolv. Vad många inte vet om är att det är lagligt även i Sverige att avliva grisar på det sättet till dess att de är två veckor gamla.

Djurrättsalliansen uppmärksammade detta redan 2012. Branschorganisationen Sveriges Grisföretagare har medgett att metoden är utbredd i Sverige.

Läs artikel på SVT:
http://www.svt.se/nyheter/sverige/griskultingar-slas-ihjal-aven-i-sverige

Läs artikel från 2012:
http://www.metro.se/ny-chockvideo-kultingen-krossas-mot-golvet-i-grisfarm/EVHlls!RTvD0AOSY7pTs/#.UNLeDSnR4WI.facebook

För de grisar som inte dödas inom två veckor väntar ett kort, plågsamt liv på sex månader, innan de också dödas. Vi har med egna ögon sett hur grisarna lever i den svenska köttindustrin. Vi har dokumenterat grisarnas förhållanden på över 100 svenska grisfarmer. Se våra filmer och avslöjanden från den svenska grisindustrin på Ett liv som gris. Gång på gång har vi visat att ingenting har förändrats för grisarna. Köttindustrin handlar alltid om pengar, och det innebär alltid att det är djuren som får betala priset för det.

Det finns inget djurvänligt kött, bli vegan!

Fler nyheter
Köttindustrin

Enormt genomslag för avslöjandet om Kronfågels kläckeri

Den 4 december offentliggjorde Djurrättsalliansen unikt filmmaterial från Kronfågels kläckeri. TV4 publicerade bilderna, som har fått ett enormt genomslag. I medier och samhällsdebatt pratas nu om vem som bär ansvaret för misären på kläckeriet, och hur man ska lösa problemet. Men Djurrättsalliansen, organisationen som står bakom avslöjandet, tycker att den viktigaste frågan har uteblivit. 

Läs mer
Köttindustrin

Avslöjande: Misär på Kronfågels kläckeri

Genom att ha arbetat undercover kan Djurrättsalliansen nu visa hur svenska kycklingars första dag i livet ser ut. De slungas runt i en maskin, sprutas ut på rullband, äter på varandra, kläms mellan backar och lämnas att plågas i timmar. 

Läs mer
Köttindustrin

Revealed: Misery at Sweden’s largest chicken producer’s hatchery

Through an undercover investigation, Djurrättsalliansen can now reveal what the first day of a chicken’s life in the Swedish chicken industry looks like. They are tossed around in a machine, thrown onto conveyor belts, eat each other and are left to suffer for hours.

Läs mer
Köttindustrin

Djurrättsalliansen avslöjar en aldrig tidigare visad del av kycklingindustrin

Djur plågas och lever under miserabla förhållanden på det största avelsföretaget i kycklingindustrin. Genom att ha arbetat undercover och filmat med dolda kameror kan idag Djurrättsalliansen – tillsammans med Uppdrag granskning – avslöja en bärande del av den svenska och europeiska kycklingbranschen. 

Läs mer