Igår rapporterade media om att undernärda och sjuka griskultingar i Danmark dödas genom att de slås ihjäl mot betonggolv. Vad många inte vet om är att det är lagligt även i Sverige att avliva grisar på det sättet till dess att de är två veckor gamla.
Djurrättsalliansen uppmärksammade detta redan 2012. Branschorganisationen Sveriges Grisföretagare har medgett att metoden är utbredd i Sverige.
Läs artikel på SVT:
http://www.svt.se/nyheter/sverige/griskultingar-slas-ihjal-aven-i-sverige
Läs artikel från 2012:
http://www.metro.se/ny-chockvideo-kultingen-krossas-mot-golvet-i-grisfarm/EVHlls!RTvD0AOSY7pTs/#.UNLeDSnR4WI.facebook
För de grisar som inte dödas inom två veckor väntar ett kort, plågsamt liv på sex månader, innan de också dödas. Vi har med egna ögon sett hur grisarna lever i den svenska köttindustrin. Vi har dokumenterat grisarnas förhållanden på över 100 svenska grisfarmer. Se våra filmer och avslöjanden från den svenska grisindustrin på Ett liv som gris. Gång på gång har vi visat att ingenting har förändrats för grisarna. Köttindustrin handlar alltid om pengar, och det innebär alltid att det är djuren som får betala priset för det.
Det finns inget djurvänligt kött, bli vegan!