Köttindustrin

Grisarna i Sverige har det inte bättre än i Danmark

Igår rapporterade media om att undernärda och sjuka griskultingar i Danmark dödas genom att de slås ihjäl mot betonggolv. Vad många inte vet om är att det är lagligt även i Sverige att avliva grisar på det sättet till dess att de är två veckor gamla.

Djurrättsalliansen uppmärksammade detta redan 2012. Branschorganisationen Sveriges Grisföretagare har medgett att metoden är utbredd i Sverige.

Läs artikel på SVT:
http://www.svt.se/nyheter/sverige/griskultingar-slas-ihjal-aven-i-sverige

Läs artikel från 2012:
http://www.metro.se/ny-chockvideo-kultingen-krossas-mot-golvet-i-grisfarm/EVHlls!RTvD0AOSY7pTs/#.UNLeDSnR4WI.facebook

För de grisar som inte dödas inom två veckor väntar ett kort, plågsamt liv på sex månader, innan de också dödas. Vi har med egna ögon sett hur grisarna lever i den svenska köttindustrin. Vi har dokumenterat grisarnas förhållanden på över 100 svenska grisfarmer. Se våra filmer och avslöjanden från den svenska grisindustrin på Ett liv som gris. Gång på gång har vi visat att ingenting har förändrats för grisarna. Köttindustrin handlar alltid om pengar, och det innebär alltid att det är djuren som får betala priset för det.

Det finns inget djurvänligt kött, bli vegan!

Fler nyheter
Djurförsök

Gnagare får metallcylinder intryckt i hjärnan

Ett djurförsök på Karolinska institutet går ut på att ge djur hjärnskador och undersöka hur de påverkas. Skadorna skapas genom att gnagare slås i huvudet, får hjärnan penetrerad med metallcylindrar och trumhinnorna skadade av tryckvågor.

Läs mer
Köttindustrin

Efter vårt avslöjande: Två män döms för djurplågeri

2021 offentliggjorde Djurrättsalliansen filmer från ett KRAV-slakteri i Skåne. Filmerna väckte starka reaktioner och två dagar efter att materialet offentliggjorts stängde slakteriet ner. Nu har två av slakteriarbetarna dömts för djurplågeri och brott mot djurskyddslagen till villkorlig dom och dagsböter.

Läs mer
Djurrätt

Tänk på djuren i påsk

Påsken förknippas med ägg och kycklingar, bara under påskhelgen äter svenskarna miljontals ägg. De flesta av oss möter aldrig djuren i djurindustrierna, utan tar bara del av animaliska produkter prydligt förpackade i matbutikerna. Därför är det svårt att få insyn i vad djuren tvingas genomlida för våra matvanor. Ta ställning för djuren – här hittar du inspiration och tips för en djurvänlig påsk.

Läs mer