Hur du kan hjälpa till

Bli aktiv

Det enklaste sättet att bli aktiv i Djurrättsalliansen på är helt enkelt att komma på ett av våra möten eller kontakta oss, så hör vi av oss till dig med information om vad som händer. Det finns många olika sätt att engagera sig på; en del kommer på demonstrationer eller flygbladsutdelningar, andra arbetar med att omplacera djur eller skriva insändare, medan andra talar på skolor eller håller informationsbord på stan och skramlar pengar eller målar banderoller. Poängen är att det finns alltid något du kan göra för att hjälpa till och det behöver inte innebära att du måste engagera dig upp över öronen. Kom på ett möte och gör sedan det som känns rätt för dig. Om du har någon talang eller förmåga som du tror vore användbar för Djurrättsalliansen, om du till exempel är bra på att teckna, fotografera, språk, djurkunnig eller något annat så kontakta oss och berätta det.
Anmäl dig till vårt aktivistteam! Via regelbundna mail och kontakter med oss kommer du få hjälp och information om hur du kan göra skillnad. Det kan till exempel handla om att beställa flygblad för att sprida i din stad, telefonnummer att ringa för att trycka på företag att sluta stödja djurförtryck, inbjudningar till demonstrationer och annat som gör skillnad för djuren!
För att gå med i vårt aktivistteam skickar du ett mail till info@djurrattsalliansen.se med ditt namn, adress och den mailadress du vill att vi ska skicka information till. Skriv gärna "Aktivistteam" i ämnesraden så blir det lättare för oss att sortera och hitta.  

 

Ta hand om ett djur

Vi får ständigt förfrågningar om att hjälpa folk att omplacera djur som är avlivningshotade, hemlösa, vanvårdade eller i behov av ett nytt hem. Vi försöker att hjälpa till i den utsträckning vi kan. De djur det rör sig om är oftast katter, hundar, kaniner, råttor och höns. Om du har möjlighet att ta hand om ett eller flera djur som behöver nya hem så kontakta oss, så hör vi av oss till dig med information.

 

Donera pengar

Att kämpa för djuren kan vara väldigt dyrt. Allt kostar, som till exempel att trycka flygblad, tillverka skyltar och banderoller, research, göra utskick, hyra av postbox, tillstånd, möteslokaler och liknande. Djurrättsalliansen utför allt arbete helt ideellt och inga löner betalas ut till någon och varenda krona vi får in går direkt till arbetet för djuren. Pengarna till vårt arbete kommer ur våra egna fickor och från våra supporters, och vi är beroende av gåvor för att kunna fortsätta med vårt arbete.

Vårt arbete för djuren är inte möjligt utan våra anhängare och vi hoppas att fler vill stödja våra kampanjer genom att bli månadsgivare.

SMS:a START DJUR100 till 72370 för att donera 100 kronor i månaden eller START DJUR50 till 72370 för att donera 50 kronor varje månad till Djurrättsalliansens livsviktiga arbete.

Du kan också donera direkt till vårt plusgirokonto 42 54 11-6.

Vi får även in pengar från att skramla i bössor på stan, men behöver fler frivilliga som hjälper oss med detta. Kanske vet du någon affär eller ett café som kan ha en bössa stående? Om du har några idéer på hur vi ska få in pengar, till exempel genom stödspelningar, fester eller liknande, kontakta oss gärna.

Nu kan du vara med och hjälpa så att fler djur får en bättre tillvaro. Varje gång du ska handla eller boka något på nätet ska du gå till butiken från vår sida på Sponsorhuset. Gör du det får Djurrättsalliansen automatiskt pengar tillbaka när du har gjort ditt köp. Även du som handlar får pengar tillbaka. Det finns över 500 kända nätbutiker att gå till. Läs mer och bli gratis medlem: http://www.sponsorhuset.se/djurrattsalliansen/bli-medlem

 

Håll ögon och öron öppna

Om du får höra talas om något av intresse för Djurrättsalliansen så kontakta oss. Du kan självklart vara anonym. Kanske vet du om en granne som misshandlar en hund, eller har en vän som arbetar som städare på ett djurförsökslaboratorium, eller har sett en pälsaffär som ingen hört talas om. Hör av dig till oss.

Dog