Team Sportia sviker pälsdjuren

Team Sportia tillhör ett av många företag som skrivit på policy om att inte använda äkta päls. Att hålla sitt ord var dock inget som Team Sportia var lika duktiga på, och Djurrättsalliansen har fått uppgift om att det finns päls i flera Team Sportia-butiker över hela Sverige. Hjälp oss att få Team Sportia pälsfria! Lördagen den 17 oktober genomför vi en nationell aktionsdag utanför Team Sportia-butiker över hela Sverige. Vi tillhandahåller även kontaktuppgifter, så att du kan ringa och maila Team Sportia och föra fram dina synpunkter.

Då och då händer det att klädkedjor eller enskilda butiker får för sig att sälja päls trots att de har pälsfria policys. För över ett år sedan meddelade IC Companys att de tänkte överge sin policy och börja sälja päls i några av sina butiker. Tack vare blixtprotester från Djurrättsalliansen och ett internationellt samarbete drog IC Companys tillbaka sina pälsplaner och lovade efter två månaders intensiva kampanjer att fortsätta vara pälsfria.

Strax innan jul förra året upptäckte en kund att Team Sportia på PUB-Huset i Stockholm sålde jackor från Canada Goose och kontaktade Djurrättsalliansen. Omgående hölls protester vid de aktuella butikerna och ledningen för Team Sportia kontaktades. På Team Sportia menade man till en början att man, trots att man hade en policy inte kunde förhindra att enskilda butiker köpte in päls. Butikerna ägs och drivs som franschise-företag och har alltså ett eget sortiment utöver Team Sportias varor.

Efter att ledningen diskuterat situationen tog de beslutet att förtydliga sin pälsfria policy för att undvika missförstånd i framtiden.

Trots detta kan Djurrättsalliansen nu bekräfta att det finns päls i flera Team Sportia-butiker över hela Sverige och att ännu fler planerar att ta in produkter med äkta päls.

- Vi har hela tiden koll på läget och upptäcker vi att ett företag brutit sin policy så får de genast högsta prioritet. Vi tolererar inte att man lurar konsumenter och sviker djuren på det här sättet och vi kommer attt ge Team Sportia vår fulla uppmärksamhet för att få dem att sluta med päls, säger Peter Svensson, talesperson för Djurrättsalliansen.

Lördagen 17 oktober genomför Djurrättsalliansen en nationell aktionsdag utanför Team Sportia-butiker över hela Sverige.

På in på Team Sportias hemsida och fyll i deras kontaktformulär och uppmana dem att sluta sälja äkta päls. Kontrollera även din lokala Team Sportia-affär och meddela oss om de säljer äkta päls. Du kan även ringa dem eller skicka papperspost.

Team Sportia AB
Box 189
435 24 Mölnlycke

Telefon: 031-355 10 00
Fax: 031-355 10 01

Konktaktformulär: http://www.teamsportia.se/kontakta-oss/

Tillsammans kan vi få Team Sportia pälsfria ännu en gång!