SEGER: Minkfarmen i Svedala stängd!

Demonstration mot minkfarm

Vi har under en tid misstänkt att minkfarmen i Svedala varit på väg att lägga ner. Under våra mindre protester, som hållits frekvent mellan de större demonstrationerna, har vi träffat farmaren allt mer sällan. Från att ha träffat honom vid i stort sett varje demonstration har det gått veckor utan att vi överhuvudtaget sett honom. Under en demonstration i vintras berättade han att han var trött på att driva farmen och vi kontaktade honom via brev och telefon för att diskutera framtiden. Han berättade då att han inte visste om han skulle fortsätta avla på de avelsdjur han hade. Vi meddelade att vi tänkte fortsätta och intensifiera kampanjen om han valde att föda upp en ny kull minkar under 2013. Nu kan vi bekräfta att ingen avel verkar vara på gång, vi ställer in demonstrationen 16/3 och avslutar kampanjen med en stor seger! 

Vi har undersökt farmen utifrån och inte sett några minkar men misstänkt att han höll avelsdjuren längre in på farmen, där vi inte såg så bra. Under de senaste veckorna har vi försökt kontakta farmaren för att höra om han bestämt sig om han ska lägga ner men inte fått något svar. Vi bestämde oss därför för att ta oss in på farmen för att undersöka själva och kan nu glatt konstatera att farmen är tom! 

Det är alltså för sent att påbörja avelsarbetet med nya djur nu och vi hoppas att farmaren valt att stänga igen för gott. Vi kommer att fortsätta söka kontakt för att få ett tydligt svar och vi lovar att hålla ett öga på farmen under de kommande åren. Om det är så att Kenneth väljer att köpa in nya djur och fortsätta verksamheten så kommer vi omedelbart att starta upp kampanjen igen. Till dess betraktar vi farmen som stängd och det finns alltså bara fem minkfarmer kvar i Skåne. Tusentals minkar slipper dö i burarna i Svedala och vi är ett steg närmare ett land fritt från pälsfarmer!

Vi vill tacka alla er som deltagit i kampanjen, alla ni som demonstrerat, lämnat tips, spridit information, skänkt pengar, skrivit brev och ringt. Det har varit mycket hårt arbete, kalla dagar och motigt mellan varven men aldrig har vi tvivlat på att vi skulle lyckas. Nu fortsätter vi kampanjen för att stänga ner resten av minkfarmerna. Om vi så måste stänga dem en och en lovar vi att fortsätta kämpa tills den sista buren är tom!

Vi ber alla er som vill se fler segrar för djuren att stödja vårt arbete. Bli aktiv i en lokalgrupp eller skänk ett bidrag via sms eller plusgiro: 42 54 11-6. 

Vi är ledsna för det sena beskedet men vi fick våra misstankar bekräftade under fredagskvällen och har efter noggranna överväganden beslutat ställa in demonstrationen. Vi ber er att sprida ordet till alla ni känner. För mer information kontakta oss på malmo@djurrattsalliansen.se eller 0736586593.

GILLA Djurrättsalliansen på Facebook för att hålla dig uppdaterad om vårt arbete för djuren.

Taggar: 
Dog