Ny kampanj: Stäng minkfarmen i Svedala!

Mink.

För fem år sedan fanns det sjutton farmer i Skåne men nu återstår bara sex, en av dem ligger i Svedala. På farmen föds just nu flera tusen minkvalpar som kommer få spendera hela sina liv i trånga ståltrådsburar. I burarna drivs de till vansinne och attackerar varandra till följd av stressen. De biter upp stora köttsår som snabbt blir infekterade i de skitiga burarna. Under året kommer en del av minkungarna att dö av sina skador och de som överlever sommaren och hösten kommer att slängas ner i en låda för att gasas ihjäl. Djurrättsalliansens utredningar har kunnat dokumentera allvarliga problem på samtliga besökta farmer och farmen i Svedala är inget undantag. Nu startas en ny kampanj för att stänga ner farmen i Svedala.

Kampanjen är ett samarbete mellan Djurrättsalliansen och Svedala mot Päls och samlar människor som fått nog av djurplågeriet och politikernas flathet i frågan. Den svenska djurskyddslagen finns bara på papper för den når inte djuren den instiftats för att skydda.

-Pälsindustrin har fått över tjugo år på sig att leva upp till djurskyddslagen och utredning efter utredning har visat att de inte kommit till rätta med minkarnas allvarliga beteendestörningar. Djuren behöver inte fler utredningar och tomma ord från politiker i riksdagen. De behöver handling, säger Johan Carlsson från Djurrättsalliansen.

Vi kräver att minkfarmen stängs och att pälsindustrin avvecklas och kommer lördagen den 26:e maj att demonstrera för minkarna i Svedala. Vi samlas klockan 13.00 på Stortorget för att gå i demonstrationståg till farmen i Aggarp. Demonstrationen har tillstånd och alla hälsas välkomna. Det enda som krävs är omtanke om djuren, så är du en som bryr dig -tveka inte, utan kom med!

En billig gemensam resa samordnas från Malmö och om du vill ha en plats på bussen skicka ett mail till malmo@djurrattsalliansen.se eller smsa 0736-586593. Om du åker från en annan ort i landet och har plats över i din bil så maila oss så ser vi om någon annan i området vill samåka. Fram till demonstrationen hålls varje lördag infobord på Stortorget i Svedala. Kom förbi och prata mer med aktiva i kampanjen eller skänk ett bidrag till kampanjkassan.

Vi ser fram emot att träffa många nya och gamla ansikten på demonstrationen
-Alla till Svedala den 26:e maj!

Sidan på Facebook: www.facebook.com/stangminkfarmenisvedala
Mer information om pälsindustrin: www.sveketmotminkarna.se

Taggar: 
Dog