Internationell aktionsdag mot Guess 12 maj

Guess är en stor multinationell klädkedja med över 500 affärer i hela världen. Tyvärr använder sig Guess av äkta päls i sina kollektioner och är därför delaktiga i den omfattande, globala pälshandeln. Guess, som också går under varumärkesnamnet Marciano, kommer inom de närmaste tre åren att expandera våldsamt med 180 nya outlets bara i Europa.

Vi har kontaktat Guess för att förmå dem att fatta ett etiskt beslut om att upphöra med all pälsanvändning i sina klädesplagg, men vi har inte fått något svar. Därför organiserar vi nu den allra första internationella aktionsdagen mot Guess för att få dem pälsfria. Hittills är redan 15 protester planerade att genomföras i 10 olika länder; Storbrittanien, USA, Frankrike, Ryssland, Sverige, Irland, Finland, Italien, Sydafrika samt Holland.

Vare sig du kan deltaga i protesterna eller ej så kan du åtminstone kontakta Guess och vänligt men bestämt uppmana dem att ta steget mot en pälsfri verksamhet!

Om du vill vara med på protesten i Stockholm på lördag så ses vi kl 13.15, vid Östermalmstorgs T-bana, utanför spärrarna, uppgång mot Stureplan.

Taggar: