Demonstrera på pälsfria fredagen!

Vi har alla sett bilderna från svenska minkfarmer. På djur som ligger döda, halvätna i burarna, på månadsgamla valpar som biter varandra så pälsen färgas röd av blod. I smutsiga skjul sitter just nu en miljon minkar inspärrade och stressen driver dem till vansinne. Minkar är i det vilda ensamlevande djur och de utvecklar kannibalism och självstympning av att trängas med tusentals andra. I vinter kommer de att gasas till döds för att bli pälskappor och detaljer på kläder och så fortsätter det, år efter år. Den statliga pälsdjursutredningen konstaterade för över tjugo år sedan att pälsfarmerna inte levde upp till lagkravet att djuren ska kunna bete sig naturligt. Utredning efter utredning konstaterar samma sak, att minkfarmerna bryter mot lagen, men politikerna gör ingenting. Den sista fredagen i november firas Pälsfria Fredagen med protester världen över. Vi väljer att ta protesterna ut till farmerna, där djuren sitter inspärrade just nu, medan du läser den här texten. Vi kommer samlas i Svedala och gå ut till Aggarp, där en av Skånes sista farmer finns. Djurrättsalliansen tillsammans med Svedala mot Päls arrangerar ett fackeltåg och bjuder in alla djurvänner för att kräva ett slut på djurplågeriet. Farmarnas tid har runnit ut för längesen,-Det är dags att stänga pälsfarmerna!  Samling 18.00 på Stortorget i SvedalaGemensam bussresa arrangeras från Malmö och Lund. Resan kommer kosta 60 kronor tur och retur. Anmäl dig via mail malmo@djurrattsalliansen.se eller ring/smsa: 0736-586593. För mer information om våra utredningar se: www.sveketmotminkarna.se

Vi har alla sett bilderna från svenska minkfarmer. På djur som ligger döda, halvätna i burarna, på månadsgamla valpar som biter varandra så pälsen färgas röd av blod. I smutsiga skjul sitter just nu en miljon minkar inspärrade och stressen driver dem till vansinne. Minkar är i det vilda ensamlevande djur och de utvecklar kannibalism och självstympning av att trängas med tusentals andra. I vinter kommer de att gasas till döds för att bli pälskappor och detaljer på kläder och så fortsätter det, år efter år. 

Den statliga pälsdjursutredningen konstaterade för över tjugo år sedan att pälsfarmerna inte levde upp till lagkravet att djuren ska kunna bete sig naturligt. Utredning efter utredning konstaterar samma sak, att minkfarmerna bryter mot lagen, men politikerna gör ingenting. 

Den sista fredagen i november firas Pälsfria Fredagen med protester världen över. Vi väljer att ta protesterna ut till farmerna, där djuren sitter inspärrade just nu, medan du läser den här texten. Vi kommer samlas i Svedala och gå ut till Aggarp, där en av Skånes sista farmer finns. Djurrättsalliansen tillsammans med Svedala mot Päls arrangerar ett fackeltåg och bjuder in alla djurvänner för att kräva ett slut på djurplågeriet. 
Farmarnas tid har runnit ut för längesen,
-Det är dags att stänga pälsfarmerna!

Samling 18.00 på Stortorget i Svedala
Gemensam bussresa arrangeras från Malmö och Lund. Resan kommer kosta 60 kronor tur och retur.
Anmäl dig via mail malmo@djurrattsalliansen.se eller ring/smsa: 0736-586593. 
För mer information om våra utredningar se: www.sveketmotminkarna.se

Taggar: 
Dog