Demonstration för delfinerna 13/2

Varje säsong dödas 22 000 delfiner i den lilla japanska byn Taiji. Det brutala dödandet beskrivs i dokumentärfilmen The Cove som visar hur delfinerna stängs in i viken och sedan dödas en efter en inför resten av flocken utan att ha en chans att fly. En del av delfinerna säljs till delfinarier. De lokala fångstmännen tjänar stora summor pengar på att sälja delfinköttet. I samband med alla hjärtans dag anordnas det demonstrationer utanför Japanska ambassader runt om i världen. De hålls dagen innan alla hjärtans dag som infaller på en lördag eftersom ambassaderna är stängda då. För att visa vår kärlek för delfiner samtidigt som vi kräver ett slut på den brutala fångsten och slakten av delfiner kommer det anordnas en demonstration utanför Japans ambassad i Stockholm.

Varmt välkommen! Dela gärna det här eventet och bjud in andra djurvänner. Gör gärna egna skyltar och banderoller och ta med dig. Tillsammans kan vi göra skillnad.

Japanska Ambassaden ligger på Gärdesgatan 10.

Vägbeskrivning
Buss: Nummer 69/69 K
Tunnelbana: Tag röda linjen mot Ropsten. Stig av vid stationen Karlaplan, och följ Valhallavägen österut mot Ladugårdsgärdet. Det tar cirka 15 minuter.
Bil: Åk Valhallavägen österut mot Ladugårdsgärdet (Gärdet). Valhallavägen övergår i Gärdesgatan, och Japanska Ambassaden är andra byggnaden på vänster sida efter högersvängen.

Taggar: