Stockholm

I år firar vi vårt 10-årsjubileum, och självklart vill vi fira det med alla våra aktiva och supporters! I samarbete med Club Partyanimal och Klubb Död arrangerar Djurrättsalliansen en fest som ni sent kommer glömma!

Djurrättsalliansens protester mot delfinslakten i Taiji fortsätter. 

Protest mot delfinslakten

Japan är det land i världen som dödar flest delfiner och valar. Delfinjakten har under de senaste åren fått internationell uppmärksamhet genom filmen "The Cove" där den före detta delfintränaren Ric O´Barry leder kampen för att exponera kopplingen till delfinarier och stoppa delfinslakten.

Vego Vintage

Söndagen 15 december anordnar Djurrättsalliansen Vego Vintage - en mysig julmarknad med fika, vintageloppis med inriktning på vegoprylar och kläder som läderfria skor, fejkläder, vegokokböcker, matlagnings- och bakprylar mm.

Dessutom kommer det finnas ett café med smaskiga bakverk, bland annat cupcakes, julig cheesecake, biskvier, maränger, lussekatter och vad sägs om varm choklad med marshmallows? Som om inte det vore nog kommer det också finnas möjlighet att köpa med sig jultårta och cupcakes!

Tidigare demonstration mot apförsöken.

På internationella primatdagen, söndagen 1 september, anordnar Djurrättsalliansen en gående demonstration genom Stockholms gator som avslutas vid Astrid Fagreus Laboratorium, Karolinska Institutet. Det är det enda försöksdjurslaboratorium i Skandinavien som fortfarande använder apor i djurförsök.

Djurrättsalliansen har startat kampanjen Stoppa Primatförsöken för att sprida information, väcka opinion och slutligen få igenom ett förbud mot använding av primater i djurförsök, både i Sverige och inom EU.

Demonstration på Försökdjurens dag 2010.
I samband med försöksdjurens dag som infaller den 24 april anordnar Djurrättsalliansen en demonstration lördagen den 28 april mot djurförsök och Astrid Fagreus Laboratorium (tidigare SMI) i Stockholm. Det blir en gående demonstration genom stan som avslutas vid SMI och det är viktigt att vi blir många!

Demonstrationen är tillståndsgiven och liknande demonstrationer har anordnats flera år i rad. Vi skulle bli oerhört glada om du vill delta, det är dags att sätta ner foten för det här djurplågeriet!

Nu är det bestämt. Nästa Vegomässan arrangeras i Stockholm den 2 juni 2012!

Vår nya mässlokal är Gamla Tryckeriet i Alvik, och den känns helt klart som vårt bästa fynd hittills. Håll dig uppdaterad om utställare, program, tävlingar och allt annat genom Vegomässans hemsidavår Facebooksida och vår Twitter.

Eskil ErlandssonEskil Erlandsson, Sverige jordbruksminister och ytterst ansvarig för minkarnas situation, medverkade i Expressens valstuga idag där han bland annat frågades ut i direktsändning.

På Försöksdjurens dag, lördagen den 24 april, anordnar Djurrättsalliansen en av de största demonstrationerna någonsin mot Smittskyddsinstitutet. SMI är nordens enda djurförsökslaboratorium som fortfarande använder apor i fruktansvärda försök. De har under lång tid kritiserats för sin bristande djurhållning, slarv med rutiner och händelser där flera apor har dött av oförklarliga skäl. Aporna fångas i det vilda eller föds upp på anläggningar i Kina. Landet saknar helt djurskyddslagar och transporterna till Europa kan ta över tjugo timmar.

Djurrättsalliansen intar modemässan och låser fast sig i protest mot all päls som visas. Under flera timmar står schemat still och alla som jobbar med päls får sig en tankeställare: Det här med djurplågeri kanske inte är så bra business ändå... Filmen är nu upplagd på Youtube, Facebook och på vår hemsida.

Sidor

Prenumerera på RSS - Stockholm