Örebro

Demonstration för minkarnas frihet

Lördag den 29/9 blir det stor demonstration vid Skyberga minkfarm. Mötesplats kommer vara i Örebro (myrornas parkering kl 10:30 avgång 11:00) eller Kumla (Åbytorp) kl 11:30 och avgång 12:00 mot farmen!

Vi kommer att gå från ett samhälle ca 2 km till farmen.

Avgångstiden kommer vara runt 12-13 och hålla på till ca 16

Efter demon drar vi oss till vackra Örebro för att käka pizza för de som vill och lyssna på musikband som kommer spela.

Sovplatser finns - anmäl er i tid om ni behöver sovplats!

Efter en intensiv kampanj mot klädbutiken Eva har Djurrättsalliansen Örebro avklarat höstens första mål. Eva har tidigare sålt kläder med päls, men efter flera timmars informationsspridande per dag utanför butiken så har Eva nu bestämt sig för att bli pälsfria.

Lördagen den 29 november kommer en demonstration hållas vid Skyberga minkfarm utanför Kumla. Demonstrationen börjar klockan 15.00 för att avslutas med fackeltåg 16.00. Samling vid farmen sker 14.30. Farmen i Skyberga är den sista pälsfarmen i hela Örebro län och när den har stängt så är hela Örebro län pälsfritt.
Det finns omkring 15 000 minkar i pyttesmå burar på farmen.
Kom och visa att du står upp för djuren du också!
Om du vill samåka till demonstrationen eller ställa upp med skjuts så kontakta gärna Djurrättsalliansen.
 

Djurrättsalliansen begav sig för tredje dagen i rad, den 3 juli, för att demonstrera mot Circus Maximums grymheter, denna gången i Avesta. Sju personer demonsterade lungt, och när en av demonstranterna började talade i megafon kom det fram hotfull cirkuspersonal och försökte ta megafonen. När inte det lyckades tillkallade man ännu en man som våldsamt slet åt sig megafonen så att aktivisten kastades mot marken. Polisen tillkallades men kom inte till platsen. Dessutom stals megafonen två dagar innan men, då kom polisen och aktivisterna fick tillbaka den.

Efter en intensiv kampanj i Örebro mot djuraffären Exotic zoo som säljer djurleksaker med äkta päls så har ägarna till affären gått med på att sluta sälja äkta päls till förmån för djuren. Zooaffären ansluter sig till ytterligare ett 100-tal affärer som valt att sluta sälja produkter med äkta päls.

I Örebro har aktivister från Djurrättsalliansen protesterat utanför två zooaffärer som säljer djurleksaker med äkta päls under veckan. Det rör sig oftast om leksaksmöss som är tillverkade av äkta päls från kaniner, katter eller rävar, många gånger från länder som Kina. Demonstrationerna utanför zooaffärerna kommer att fortsätta till dess att de slutar sälja äkta päls. Under förra året slutade ett hundratal andra zooaffärer att sälja djurleksaker med äkta päls.

Prenumerera på RSS - Örebro